rondje öresund

Rondje Öresund | Zweden & Denemarken | Trektocht | 8 dagen

Rondje Öresund is een geweldig fietsavontuur waarbij je zowel Zweden als Denemarken ontdekt! Deze fietsvakantie start in Malmö, vanwaar je naar Kopenhagen reist om vervolgens langs de Deense “gouden kust” noordwaarts naar Helsingør. Vanuit Helsingør ga je per veerboot terug naar Zweden, om vervolgens via de Zweedse westkust terug naar Malmö te fietsen. Onderweg kom je over o.a. het schiereiland Kullaberg met haar zandstranden en ruige natuur, door Ängelholm, langs de middeleeuwse stad Helsingborg en maak je een uitstapje naar het prachtige eiland Ven, waar je een nacht verblijft.

Rondje Öresund is een afwisselende fietsvakantie waar je schitterende natuur, charmante badplaatsen én ook de bruisende steden Kopenhagen en Malmö bezoekt.

Hoogtepunten van deze reis

  • Malmö
  • Kopenhagen
  • Helsingborg
  • Kullaberg
  • Het eiland Ven
  • De Deense oostkust
  • Zweedse westkust
Praktisch

Fietsvakantie: Rondje Öresund | Zweden & Denemarken
Fietsdagen: 6
Kilometers: ca. 265
Kilometers per dag: 35-55
Reisdata: op zaterdagen van 17 april t/m 25 september 2021

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over veelal geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in uitstekende, comfortabele hotels.

Reis naar Zweden
Er zijn diverse mogelijkheden om naar Zweden te reizen. Meer informatie vind je op reizen naar Zweden.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳 (156 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (194 kg p.p.)
Vliegreis: 🌳🌳🌳 (276 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata & prijzen
Inclusief vervoer bagage
17-04-2021 t/m 25-09-2021 € 1.099,00*

Exclusief vervoer bagage
17-04-2021 t/m 25-09-2021 € 799,00*

* Vertrek enkel op zaterdagen mogelijk

Inclusief
Overnachtingen in goede 3*- en 4*-hotels
Ontbijt
Bagagevervoer (bij inclusief bagagevervoer)
Boottickets Helsingör – Helsingborg
Boottickets Landskrona – Ven – Landskrona
Route-informatie (Engels)
GPS-routes
Fietskaarten
24h telefonische assistentie
CO2-compensatie
Garantiefonds (á € 7,50 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Treinticket Malmö – Kopenhagen (ca. € 15 p.p. incl. fietskaartje)
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur trekkingfiets met 24 versnellingen, inclusief fietstas, reparatieset en slot (8 dagen: € 150 per fiets)
Huur e-bike, inclusief fietstas, reparatieset en slot (8 dagen: € 230 per fiets,)
Extra overnachting Malmö (€ 75 p.p. op basis van een 2-persoonskamer)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van Rondje Öresund zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Malmö
Vandaag kom je aan in Malmö. Ben je al op tijd in Malmö? Dan heb je de tijd om de stad te verkennen. Geniet in Malmö van het gezellige winkelcentrum, de parken, openluchtmarkten en de mooie promenade waar je heerlijk kunt wandelen. Vergeet bovendien niet de 54 verdiepingen tellende Turning Torso te bekijken, hét herkenningspunt van de stad. Daarnaast staat Malmö bekend om de diversiteit van haar eetcultuur. Vergeet niet de falafel te proberen! Malmö wordt in de volksmond niet voor niets ‘de Falafelhoofdstad van Zweden’ genoemd.

Overnachting in/nabij Malmö

Dag 2: Malmö – Kopenhagen – Helsingør (ca. 55 km)
Vandaag stellen we voor om vroeg te beginnen aan de dag. Het is een dag waar je ontzettend veel gaat zien! Je neemt in de ochtend de fiets mee in de trein naar Kopenhagen. In deze bruisende stad fiets je langs bekende bezienswaardigheden als Nyhavn en De Kleine Zeemeermin. Hierna laat je Kopenhagen achter je en fiets je via Hellerup en Tuborg Haven langs de kust naar Klampenborg. Hier fiets je door het fantastische Hertenpark “Jaegersborg Dyrehave”, waar je zeker herten kunt spotten! Vervolgens fiets je langs het prachtige kustpad door naar Helsingør.

Overnachting in/nabij Helsingør

Dag 3: Helsingør – Helsingborg – Arild (ca. 41 km)
Na het ontbijt neem je de ferry (ca. 20 minuten) van het Deense Helsingør naar het Zweedse Helsingborg.
Vanuit Helsingborg fiets je, langs het slot Sofiero met haar prachtige tuinen en Höganäs, noordwaarts naar het prachtige, rotsachtige landschap van het schiereiland Kulla. Het is een aanrader om in het charmante kustplaatsje Mölle te genieten van een lunch of van een wandeling over het kustpad. Daarna fiets je nog enkele kilometers naar het mooie Arild waar je gaat overnachten.

Overnachting in/nabij Arild

Dag 4: Arild – Ängelholm (ca. 36 km)
Vandaag kun je fietsen én hiken als je wilt! Je fietst door het dorpje Arild, over grindpaden naar het natuurreservaat Kullaberg. Om hier te komen moet je een beetje klimmen met de fiets, maar het is écht de moeite waard. Als je er bent, zet je de fiets weg en kun je een wandeling maken naar het prachtige en beroemde houten beeld “Nimis”. Het is maar een paar kilometer lopen, maar het wandelpad is niet eenvoudig. Trek er dus wel wat tijd voor uit. Vervolgens fiets je een paar km dezelfde weg terug naar Arild, om vervolgens langs de kust naar Ängelholm te fietsen. Langs deze weg kom je door leuke kleine dorpjes en langs stranden en cafés. Wil je niet naar Nimis wandelen? Dan fiets je vandaag 30 km.

Overnachting in/nabij Ängelholm

Dag 5: Ängelholm – Helsingborg (ca. 35 km)
Een makkelijke dag in het zadel. De route van vandaag is redelijk kort en vlak, zodat je zeker weet dat je vandaag de tijd hebt om de prachtige, middeleeuwse stad Helsingborg te verkennen. De route leidt je over fietspaden en kleine, mooie landweggetjes naar deze stad. Een paar kilometer voor Helsingborg kom je langs het natuurreservaat Pålsjö. Heb je meer dan voldoende tijd, is het een aanrader om hier een korte wandeling te maken. Na het bos van Pålsjö fiets je langs de zee naar Helsingborg. Bij mooi weer is de promenade voor Helsingborg erg leuk om te fietsen of te wandelen. Helsingborg biedt voor elk wat wils; van natuurbelevenissen en geschiedenis tot het bruisende van een moderne stad.

Overnachting in/nabij Helsingborg

Dag 6: Helsingborg – Landskrona – Ven (ca. 25 km + 12 km)
Van Helsingborg naar Landskrona is het slechts 25 km fietsen, maar je zult je geen moment vervelen langs dit traject. Na het vertrek bereik je al snel het kleine charmante dorpje Råå, waarna je langs de kust naar ‘de heuvels van Glumslöv’ fietst. Dit is een betoverend heuvelachtig plateau dat vroeger is gevormd door gletsjers. Je vindt hier onder andere het natuurreservaat Hilleshögs Dalar, wat écht een bezoek waard is. De weg loopt een beetje heuvelop (niet te moeilijk), maar je krijgt er een prachtig uitzicht voor terug. Vervolgens daal je rustig af  Borstahusen, een idyllisch vissersdorpje dat in 1770 werd gesticht. Vanuit Borstahusen is het nog slechts enkele kilometers tot aan Landskrona, waar je prachtige architectuur en een breed scala aan culturele bezienswaardigheden vindt. In het centrum van de stad ligt Citadellet, een van de best bewaarde 16e eeuwse forten.

Vervolgens ga je per veerboot in ca. 30 minuten naar het prachtige eiland Ven. In slechts 12 km fiets je rond het hele eiland. Je overnacht in een hotel in Landskrona of in een B&B/pension op het eiland Ven. Let op! Ven kan in het weekend en in de maand juli volgeboekt zijn.

Overnachting in/nabij Ven of Landskrona

Dag 7: Ven – Landskrona – Malmö (ca. 57 km)
Alweer de laatste fietsdag van deze reis. Na het ontbijt volg je de kustlijn verder zuidwaarts. Je komt door het kleine dorpje Barsebäckshamn, dat populair is bij watersporters, en je komt langs veel leuke zwemgelegenheden. Stop voor een duik bijvoorbeeld bij Lomma Beach of Långa bryggan in Bjärred. Laatstgenoemde is een brug die tot 600 meter in de zee loopt. Niet alleen perfect om te zwemmen, maar ook om heerlijk te eten. Ben je een vogelliefhebber? Net ten noorden van Malmö vind je Spillepengen. Dit is een groen natuurgebied dat, mede door het ondiepe zeewater, een belangrijke plek is voor vogels om uit te rusten of te overwinteren. Vervolgens kom je aan in de stad waar de reis begon: Malmö.

Overnachting in/nabij Malmö

Dag 8: Reisdag
Na het ontbijt eindigt jouw fietsvakantie. Optioneel kun je een extra overnachting boeken in Malmö.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *