funen en aero

Eilandhoppen Funen en Ærø | Denemarken | Trektocht | 7 dagen

Het zuiden van het schiereiland Funen is een populaire bestemming voor fietsers. En dat is niet voor niets! Deze omgeving biedt prachtige stranden, heuvelachtig terrein, adembenemende uitzichten en pittoreske (vissers)dorpjes met gezellige cafeetjes. Gedurende deze fietsvakantie Funen en Ærø blijf je niet op het vasteland van Denemarken, maar neem je de veerboot naar het eiland Ærø. Vanaf de boot zie je vele kleine eilanden, waarvan sommigen enkele inwoners hebben en sommigen alleen grazend vee hebben. Het eiland Ærø beschikt over vruchtbare landschappen met kleine boerderijen, glooiende heuvels en oude maritieme stadjes.

Heb je na deze fietsvakantie nog een dagje over? Dan raden we je aan om nog een bezoek te brengen aan Odense! De geboortestad van de wereldbekende sprookjesauteur Hans Christian Andersen. Odense heeft een schitterend oud centrum, fascinerende musea, groene parken en heerlijke cafés. 

Hoogtepunten van deze reis

  • Het havenstadje Svendborg
  • De eilandengroep van het zuiden van Funen
  • Valdemars Slot
  • Het unieke eiland Ærø

Wil je fietsen op Funen en Ærø vanuit Odense? Bekijk onze reis Sprookjesachtig Funen en Ærø.

Praktisch
Fietsvakantie: Eilandhoppen Funen en Ærø | Denemarken
Fietsdagen: 5
Kilometers: ca. 205
Reisdata: op zondagen van 22 mei t/m 4 september 2022

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele 3-4*-hotels, inclusief ontbijt.

Vervoer naar Denemarken
Er zijn diverse mogelijkheden om naar Denemarken te reizen. Bekijk de mogelijkheden om te reizen naar Denemarken.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳 (135 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (179 kg p.p.)
Vliegreis: 🌳🌳 (217 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata & prijzen
vertrek op 22-05-2022* € 799,00
vertrek op 29-05-2022* € 799,00
vertrek op 05-06-2022* € 799,00
vertrek op 12-06-2022* € 799,00
vertrek op 19-06-2022* € 799,00
vertrek op 26-06-2022* € 799,00
vertrek op 03-07-2022* € 799,00
vertrek op 10-07-2022* € 799,00
vertrek op 17-07-2022* € 799,00
vertrek op 24-07-2022* € 799,00
vertrek op 31-07-2022* € 799,00
vertrek op 07-08-2022* € 799,00
vertrek op 14-08-2022* € 799,00
vertrek op 21-08-2022* € 799,00
vertrek op 28-08-2022* € 799,00
vertrek op 04-09-2022* € 799,00

* Vertrek mogelijk op iedere zondag

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele 3-4*-hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
GPS-routes
Route-informatie
Overtochten per ferry van Svendborg naar Ærø en van Ærø naar Faaborg
Telefonische assistentie bij problemen
C02-compensatie
Garantiefonds (á € 7,50 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur trekfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset (€ 115 per persoon)
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset (€ 315 per persoon)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van de fietsvakantie ‘Eilandhoppen Funen en Ærø’ zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Svendborg
Vandaag kom je aan in het verrassende Svendborg. Svendborg is een levendige stad, met een mooi historisch centrum. De vele winkels en restaurants bieden gezond en lokaal verbouwd eten, waar ze tevens een merk van gemaakt hebben: “Smagen af Fyn” (De Smaak van Funen). In Svendborg kun je tevens een bezoek brengen aan de traditionele houten scheepswerf of het moderne natuurhistorisch museum. Heb je fietsen gehuurd? Dan staan deze op de middag van aankomst voor je klaar in het hotel.

Overnachting in/nabij Svendborg

Dag 2: Svendborg rondrit (ca. 53 km of ca. 35 km)
De eerste fietsdag van deze fietsvakantie! Vandaag verken je de prachtige omgeving van Svendborg. Je fietst over de brug naar het eiland Thurø, waar je het maritieme centrum kunt bezoeken. Vanaf dit museum kun je met het ouderwetse schip de “Helge” naar Tåsinge nemen, waar je schattige vakwerkhuizen passeert op weg naar het kasteel van Valdemar. Ook kun je de meer dan 500 jaar oude eik ‘De Ambrosius Eik’ bekijken en verschillende boerderijwinkels bezoeken.
Verderop de fietsroute vind je adembenemende natuur en prachtig uitzichten. Maak onderweg bijvoorbeeld nog een stop bij de gezellige haven Skovballehavn, en geniet van de frisse zeelucht. Ben je weer terug in Svendborg? Sluit af in de brouwerij van Svendbord, waar je kunt genieten van een smaakvol biertje, lokale wijn en/of heerlijke chocolaatjes.

Wil je vandaag iets minder ver fietsen, maar een andere leuke activiteit ondernemen? Ga dan naar Kasteel Egeskov, even ten noorden van Svendborg. Dit kasteel biedt leuke activiteiten voor het hele gezin, met o.a. een doolhof, speeltuin, een grote collectie oldtimers en motoren, een jacht- en trofee museum en nog veel meer.

Overnachting in/nabij Svendborg

Dag 3: Svendborg – Ærø (ca. 29 km)
Na een heerlijk ontbijt pak je je spullen weer in en ga je naar de veerboot in Svendborg. Je neemt de veerboot van Svendborg naar Ærøskøbing, gelegen op het eiland Ærø (vertrek halverwege de ochtend; vaartijd is iets meer dan 1 uur). Op Ærø waan je je in een 19e-eeuwse sfeer, met smalle geplaveide straatjes, vakwerkhuizen met stokrozen en langzamer leeftempo. Overal waar je komt vind je boerderijwinkels waar je fruit, groenten en honing kunt kopen. Bovendien heeft Ærø een eigen brouwerij en staat het bekend om zijn productie van ijs en chocolade. Je bent nooit ver weg van het strand en de drie ‘grootste’ stadjes hebben allemaal hun eigen charme. Wil je nog wat meer bekijken op Ærø zonder de fiets? De bussen op het eiland zijn gratis.

Overnachting op Ærø (op basis van beschikbaarheid)

Dag 4: Ærø – Faaborg (ca. 36 km)
Langs de kustlijn van Ærø fiets je naar ‘Voderup Klint’ en de ‘Vitsø Mill’. Het is ook de moeite waard om het landhuis Søbygaard te bezoeken. In dit landhuis zijn, even ten zuiden van Søby, zijn vaak interessante kunsttentoonstellingen te zien en kun je genieten van een heerlijke kop koffie in een klein fietscafé. Later in de middag neem je de veerboot van Søby naar Faaborg (vaartijd ca. 1 uur). 

Overnachting in/nabij Faaborg

Dag 5: Faaborg rondrit (ca. 41 km)
Na een heerlijke ontbijt kun je vandaag een mooie rondrit maken vanuit Faaborg. Het gebied rondom Faaborg, Svanninge Bakker genaamd, wordt ook wel ‘de Alpen van de Funen’ genoemd. Het is één van de meest opwindende natuurgebieden op Funen, en is ontstaan in de ijstijd. Onderweg kom je ook langs o.a. het kleine dorpje Diernæs, de Kaleko watermolen, Kasteel Holstenshuus en door prachtige bossen. In Falsled vind je bovendien één van de beste restaurants van Denemarken! Wil je vandaag iets minder ver fietsen? Je kunt er ook voor kiezen om naar de stranden op het schiereiland Horneland te fietsen, ten westen van Faaborg (ca. 20 km). 

Overnachting in/nabij Faaborg

Dag 6: Faaborg- Svendborg (ca. 44 km)
Vandaag fiets je, grotendeels langs de kustlijn, terug naar Svendborg. Geniet deze laatste fietsdag nog van het glooiende landschap, de zee en de wind door je haren. En vergeet niet om onderweg te stoppen voor een heerlijke picknick!

Overnachting in/nabij Svendborg

Dag 7: Vertrek uit Svendborg
De fietsvakantie zit erop. Heb je nog meer tijd in Denemarken? Dan raden we je aan om nog een bezoek te brengen aan Odense, de stad van Hans Christian Andersen. Optioneel regelen wij extra overnachting in Odense en kunnen wij je voorzien van fietsroutes in en rondom Odense.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *