atradalsleden fietsvakantie zweden

Ätradalsleden | Fietsvakantie Zweden | Trektocht | 5 dagen | v.a. € 819 p.p.

✓ Ontdek landelijk Zweden
✓ Overnachtingen in hotels en B&B’s
✓ Inclusief ontbijt, diner én bagagevervoer
✓ Bezoek Falköping en Falkenberg

Open landschappen, uitgestrekte bossen en stille meren; het pad Ätradalsleden gaat er dwars doorheen. Overigens ook door de leuke Zweedse plaatsjes Falköping en Falkenberg. Bovendien is de Ätradalsleden de vijfde nationale fietsroute van Zweden. De hele route is 200 km lang, waarvan ongeveer de helft autovrij is. Op het autovrije deel fiets je over de oude spoorlijn. Verder fiets je over kleine landweggetjes, kronkelend door een prachtig en afwisselend landschap. Op deze route leer je het landelijke Zweden op een prachtige manier kennen.

Dit 5-daagse fietsarrangement begint in Falköping en eindigt in Falkenberg. Het arrangement is inclusief overnachtingen in hotels en B&B’s, ontbijt, diner én bagagevervoer. De afstanden per dag zijn tussen de 38 en 48 km.

Hoogtepunten Ätradalsleden

  • Open landschappen, uitgestrekte bossen en stille meren
  • Falköping
  • Falkenberg
  • Landelijk Zweden
  • Prachtige landweggetjes en autovrije fietswegen
Praktisch
Fietsvakantie: Ätradalsleden
Fietsdagen: 5
Kilometers: ca. 216
Kilometers per dag: 38-48
Reisdata: vertrek 6 juni, 13 juni, 15 augustus en 5 september

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan over rustige, kronkelende landweggetjes. Een deel van de route gaat over een voormalige, autovrije spoorlijn.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in goede hotels en B&B’s, inclusief ontbijt en diner.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.

Treinreis: 🌳 (242 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (560 kg p.p.)
Vliegreis: 🌳🌳🌳 (640 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata & prijzen

06-06-2023       € 819,00
13-06-2023       € 819,00
15-08-2023       € 819,00
05-09-2023       € 819,00

Inclusief
Overnachtingen
Ontbijt
Diner
Bagagevervoer
Route-informatie (Engels)
Fietskaarten
Telefonische assistentie
CO2-compensatie
Garantiefonds (á € 7,50 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van Falköping
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur stadsfiets, inclusief reparatieset en slot (8 dagen: € 135 per fiets)
Huur e-bike, inclusief reparatieset en slot (8 dagen: € 275 per fiets)
Extra overnachting Falköping (€ 80 p.p.)
Extra overnachting Falkenberg (€ 75 p.p.)
Eenpersoonstoeslag (€ 130 p.p.)

Bijzonderheden
De prijzen voor deze fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Falköping – Ulricehamn (ca. 48 km)
Deze route is nagenoeg autovrij en leidt je door een prachtig cultuur- en natuurlandschap. Je fietst vandaag over een voormalige spoorlijn. Onderweg zijn er diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.
Je begint je fietsavontuur op de voormalige spoorlijn zuidwaarts richting Ulricehamn. We raden een lunchstop aan in Forntidsbyn (prehistorisch dorp) in Åsarp. Vergeet ook niet te stoppen bij de oude molen Basta Kvarn voor een voorproefje van hun huisgemaakt ijs. Vervolgens fiets je verder Ulricehamn. In de avond geniet je van een diner in Restaurang Bryggan, aan de
oever van het meer Åsunden.

Overnachting in Hotell Nyboholm (of gelijkwaardig)

Dag 2: Ulricehamn – Tranemo (ca. 36 km)
Na een lekker ontbijt fiets je verder naar het zuiden op de verharde oevers langs het meer Åsunden richting Tranemo. Het eerste deel van de dag leidt je door een gevarieerd landschap van meren, groene heuvels en kilometerslange écht Zweedse bossen. Onderweg kom je langs historische bezienswaardigheden, musea, restaurants en prachtige rustplaatsen. Wij raden Café Sjöparken aan in Vegby en Glasets hus (het glazen huis) in Limmared. Je overnacht in Fridas Hotell och
Bistro in Tranemo. Hier wordt ook het diner geserveerd.

Overnachting in Fridas Hotell (of gelijkwaardig)

Dag 3: Tranemo – Mårdaklev (ca. 48 km)
Je vervolgt de route naar Ambjörnarp. Het fietspaden ten zuiden van Ambjörnarp zijn grotendeels idyllische kronkelende landweggetjes met heel weinig verkeer. Meestal zijn dit verharde wegen, maar soms zijn er een paar korte stukken
verhard grind. Stop gerust voor een Zweedse fika in Café Parksäter in Håcksvik, op 27 km van Tranemo.
Wanneer je in Klev aankomt, maak je een ‘detour’ van 6 km richting Mårdaklev. Deze extra kilometers zijn écht de moeite waard. Je verblijft in Hemma på Klev (Home on Klev). Dit is een B&B gevestigd in een pand uit de 18e eeuw. In de avond serveren zij het diner dat gemaakt is van lokaal geproduceerde en verse producten.

Overnachting in Hemma på Klev (of gelijkwaardig)

Dag 4: Mårdaklev – Gällared (ca. 43 km)
Na een uitgebreid Zweeds ontbijt fiets je de 6 km die je gisteren hebt afgelegd terug naar de Ätradalsleden. Het duurt niet lang of je verlaat het geografische gebied van Sjuhärad en vervolgt je weg naar beneden richting de provincie Halland. Dat doe je over kleine landweggetjes. Precies op de grens van beide regio’s vind je het kleine dorpje Fegen. Daar heb je een fantastisch uitzicht over het meer Fegensjön met zijn grote diversiteit aan bloemen en planten. Dit is de thuisbasis en broedplaats voor zowel de zwartkeelduiker als de visarend. Ongeveer 17 km na het passeren van het dorp Fegen verlaat je weer even de route en fiets je naar Gällared. Hier is Gällared B&B gevestigd. Diner en ontbijt worden beide geserveerd in de B&B.

Overnachting in Gällared B&B (of gelijkwaardig)

Dag 5: Gällared – Falkenberg (ca. 41 km)
De laatste dag van je fietsvakantie begint met een ontbijt in de keuken van Gunnel. Na dit overheerlijke ontbijt fiets je terug naar de Ätradalsleden en neem je de brug over de rivier de Ätran. De weg tussen Gällared en Askome is wordt ook wel “de mooiste weg in Halland” genoemd. Je fietst hier op een kleine landweg langs de rivier de Ätran. Op ongeveer 20 km van Gällared (net buiten Vessigebro) vind je het restaurant van de golfclub van Vinberg. Dit is een goede plek om energie op te doen. Je kunt hier zowel lunch als fika vinden. Na een goede ruststop fiets je dwars door het landelijke Zweden. naar de stad Falkenberg.

Call Now Button