uitzicht op ribe rondreis denemarken

Ontdek Jutland | Rondreis Denemarken | 10 dagen | v.a. € 801 p.p.

✓ Aarhus
✓ Aalborg
✓ Kasteel Kolding Hus
✓ Aanbieder: De Jong Intra

De 10-daagse autorondreis ‘Beleef Jutland’ leidt je door heel Jutland. Met je eigen auto rijd je langs de mooiste plekjes van dit deel van Denemarken. Ontdek de dynamische steden en geniet van de mooie en rustige natuur.  Ga lekker uitwaaien in Esbjerg, beleef de Vikingtijd in Aalborg en bezoek het levendige Aarhus.

Hoogtepunten van deze reis

  • Esbjerg
  • Aalborg
  • Aarhus
  • Silkeborg
  • Kasteel Koldinghus.
In- en exclusief
Inclusief
Overnachtingen in middenklasse hotels
Ontbijt
Uitgebreide reisbeschrijving
Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Parkeer-, entree- en tolgelden (totaal ca. € 100 – € 150)
Reis- en annuleringsverzekering

Reisprogramma
Dag 1 en 2: Nederland – Esbjerg (ca. 750 km)
Je vakantie op Jutland begint in Esbjerg. Deze stad ligt aan zee en heeft prachtige stranden in de regio. In het centrum van Esbjerg liggen een aantal gezellige cafés en restaurants. Bovendien vind je hier het visserij- en zeevaartmuseum, met aquaria en een zeehondenbassin. Bovendien kun je een dagexcursie naar Ribe maken. Dit middeleeuwse Vikingstadje is het oudste stadje van Denemarken.

Dag 3 en 4: Esbjerg – Skørping (ca. 265 km)
Na het ontbijt rijd je dwars door het mooie landschap van Jutland naar het noorden. Het eindpunt van vandaag is Skørping. Dit ligt in het het grootste bosgebied van Denemarken (Roldskov). Je verblijft hier twee nachten dus er is voldoende tijd voor een mooie wandeling in de natuur. In de buurt vind je Aalborg. Wandel door het centrum met mooie (design)winkels, laat je culinair verrassen in de vele gezellige pubs en restaurants en ontdek kunst en cultuur in het Museum van Moderne Kunst.

Dag 5: Skørping – Skagen (ca. 140 km)
Na het ontbijt rijd je naar het meest noordelijke puntje van Denemarken: Skagen. Het oude vissersdorp Skagen is inmiddels een hippe badplaats. In de typisch gele huisjes met rode daken zitten allerlei leuke winkels, galeries, restaurants en cafés. Niet ver van het centrum ligt het brede zandstrand en een uitgestrekt duingebied. De grootste toeristische trekpleister is het bijzondere strand van Grenen, waar het water van het Skagerrak en het Kattegat samenkomen. Je kunt met een grote tractor het strand op om dit van dichterbij te bekijken.

Dag 6 en 7: Skagen – Aarhus (ca. 225 km)
Wij raden je aan om vandaag vroeg op pad te gaan, zodat je op tijd in Aarhus bent. De bekendste attractie in deze stad is het openluchtmuseum ‘Den Gamle By’. Hier wordt het vroegere Deense leven zo goed mogelijk nagebootst. Aarhus is een jonge en levendige stad. Aan de rivier ligt de Vadestedet, een gezellig gebied met winkels, restaurants en bars. Voor kunstliefhebbers is het ARoS Kunstmuseum een must-do. De volgende dag staat gereserveerd voor een dagtocht in de streek Djursland. Ga lekker uitwaaien op het strand of naar Grenå, waar de onderwaterwereld op een unieke manier getoond wordt.

Dag 8 en 9: Aarhus – Kolding (ca. 100 km)
Onderweg naar Kolding rijd je via een kleine omweg maken naar Silkeborg. De omgeving van deze stad is aantrekkelijk met vele bossen en meren. Ideaal voor een koffiestop en een wandeling. Het eindpunt van de reis is Kolding met haar blikvanger het Koldinghus. Uitstapjes zijn mogelijk naar het Givskud Leeuwenpark of naar het eiland Funen met sprookjesstad Odense en het Egeskov Kasteel in renaissancestijl.

Dag 10: Eind rondreis
De rondreis eindigt na het ontbijt.

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Call Now Button