boot rostock trelleborg

Rostock – Trelleborg met de boot

In de loop van de avond rijden we ontspannen de haven van Rostock in om op de boot Rostock – Trelleborg te stappen. Overdag zijn we van huis naar Rostock gereden, in de avond hebben we in Rostock gegeten en later in de avond stappen we op de boot naar Zweden. Vroeg in de ochtend meert onze boot aan in de haven van Trelleborg. De veerverbinding Rostock – Trelleborg vond ik ideaal! Hieronder vind je de voordelen van deze veerverbinding en mijn ervaringen.

Veerbootverbinding Rostock – Trelleborg

De veerbootverbinding Rostock – Trelleborg is een populaire route voor reizigers naar Zweden. Vooral als je geen hele lange dag wil rijden naar Zweden en niet per se een extra overnachting onderweg wil. Dat kan namelijk op de boot! En de ochtend erop ben je direct in Zuid-Zweden. Overigens kun je er ook voor kiezen om overdag te varen. Dan kom je begin van de middag of halverwege de avond aan in Zweden. De veerverbinding

Vanaf Utrecht naar de haven van Rostock is ca. 630 km rijden. De reis met de boot van Stena Line duurt 6 á 7 uur en uiteraard kun je je auto, caravan, busje of camper gewoon meenemen!

Voordelen boot Rostock – Trelleborg

De veerverbinding Rostock – Trelleborg heeft diverse voordelen. Hieronder vind je enkele belangrijke voor mij belangrijke voordelen van deze veerboot.

  1. Vanaf Utrecht rijd je in ca. 630 km naar de haven van Rostock
  2. Flexibele vertrektijden mogelijk
  3. De reis met de boot van Stena Line duurt 6 á 7 uur. Vaar je in de nacht? Dan kun je deze uren heerlijk slapen. De boot heeft comfortabele cabines om te slapen
  4. Uiteraard kun je je auto, caravan, busje of camper gewoon meenemen
  5. Er zijn veel  voorzieningen aan boord, zoals een restaurant, bar en winkeltje
  6. Als je overdag naar Rostock rijdt en in de avond de boot neemt, word je wakker als je de Zweedse kust ziet!
  7. De veerbootverbinding Rostock – Trelleborg is betaalbaar. Check hier de actuele prijzen.
boot naar zweden rostock trelleborg stena line

Mijn ervaringen met deze verbinding

De veerbootoversteek Rostock – Telleborg vond ik heel ontspannen! Onze boot vertrok ca. 22.30 uur in de haven van Rostock. We zorgden ervoor dat we rond 20.30-21.00 uur in de haven van Rostock waren.

De afstand van Nederland of België naar Rostock is uitstekend te rijden. In ca. 6 uur rijd je van Utrecht naar de haven van Rostock. Dat betekent dat je niet midden in de nacht weg hoeft te rijden. Als je wel de hele dag als reisdag ziet, heb je onderweg alle tijd om koffie- en/of lunchpauze te nemen. Kom je onverhoopt in de file? Dan heb je niet direct stress of de je boot wel of niet gaat halen. Eenmaal aangekomen in Rostock hebben we ergens in de stad wat gegeten, waarna we naar de haven reden. Even wachten en toen konden we de boot op. Nadat we de boot hadden verkend, een drankje hadden gedaan en we buiten nog even genoten van de Oostzee, zochten we onze cabine op voor wat uurtjes slaap. In de ochtend werd ik wakker van de melding dat we over niet al te lang in Zweden aanmeerden. Meer dan voldoende tijd om nog even op te frissen en spullen te pakken, om vervolgens naar het dek te lopen. Een prachtige zonsopkomst en de duidelijke contouren van de Zweedse kust. Ons avontuur in Zweden kon écht ontspannen beginnen!

Wil je ook met de veerbootverbinding Rostock – Trelleborg naar Zweden reizen? Bekijk hieronder de afvaarten en huidige kosten. Bovendien kun je daar direct jouw veerboot boeken!


Deze pagina bevat affiliatelinks. Als je via deze link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s.

Call Now Button