aarhus mollestien

Ontdek Denemarken | Rondreis Denemarken | 8 dagen | v.a. € 589 p.p.

✓ Kopenhagen
✓ Aarhus
✓ Odense van H.C. Andersen
✓ Aanbieder: De Jong Intra

Tijdens deze autorondreis ontdek je de drie grootste (schier)eilanden van Denemarken: Jutland, Seeland en Funen. Grote steden, boerendorpjes, uitgestrekte stranden en in iedere regio leuke en interessante bezienswaardigheden vormen de ingrediënten die deze reis zo interessant maken. Ga je mee op deze Deense Drieluik?

Hoogtepunten van deze reis

In- en exclusief
Inclusief
Overnachtingen in middenklasse hotels
Ontbijt
Uitgebreide reisbeschrijving
Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Parkeer-, entree- en tolgelden (totaal ca. € 100 – € 150)
Reis- en annuleringsverzekering

Reisprogramma
Dag 1 en 2: Utrecht – Middelfart (ca. 700 km)
In een kleine dag rijd je vanuit Nederland naar Middelfart. Dit meest duurzame stadje van Europa in 2022 ligt op het eiland Funen. Vanuit hier kun je de ‘Tuin van Denemarken’, zoals Funen ook wel genoemd wordt, prima verkennen. Bezoek bijvoorbeeld Odense, de geboortestad van sprookjesschrijver H.C. Andersen. Ook het Egeskov kasteel is interessant. Dit is een van de best bewaarde kastelen uit de Renaissance met mooi ontworpen, thematische tuinen. Vanaf Middelfart kun je ook eenvoudig naar Kolding, waar je het middeleeuwse slot Koldinghus kunt bezichtigen en het Trapholt Museum voor moderne kunst.

Dag 3 t/m 5: Middelfart – Kopenhagen (ca. 225 km)
Je rijdt naar Kopenhagen waar je drie nachten verblijft. De hoofdstad van Denemarken is een mix van oud en modern. Traditioneel is de wisseling van de wacht bij het koninklijk paleis Amalienborg en modern zijn de winkels in Strøget, de langste winkelstraat van Europa. De Kleine Zeemeermin, het pretpark Tivoli, de gezelligheid van Nyhavn en diverse musea. In Kopenhagen hoef je je geen moment te vervelen. Wil je een dagje in de omgeving van Kopenhagen vertoeven? Breng bijvoorbeeld een bezoek de kastelen Frederiksborg en Kronborg (waar Shakespeare’s Hamlet zich afspeelde) of het Vikingmuseum in Roskilde.

Dag 6 en 7: Kopenhagen – Aarhus (ca. 150 km)
Je gaat per ferry (niet inbegrepen, variabele prijzen van ca. € 60) van Odden naar Aarhus op Jutland. De overtocht duurt ca. 1 uur en gaat meerdere keren per dag. We raden je aan om vooraf te reserveren. Je ontvangt informatie hierover bij je reisbescheiden. Aarhus is een leuk en gezellig havenstadje aan de oostkust van het eiland. De bekendste bezienswaardigheid is het openluchtmuseum ‘Den Gamle By’, waar je terug in de Deense tijd gaat. Ontdek Aarhus op een van de gratis fietsen die van mei t/m oktober beschikbaar zijn, treed in de voetsporen van de Vikingen in het Vikingmuseum en bezoek de oude kerk in het centrum. In de omgeving zijn ook diverse uitstapjes mogelijk naar bijvoorbeeld Skanderborg, Silkeborg en Horsens.

Dag 8: Eind rondreis
De rondreis eindigt na het ontbijt.

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Call Now Button