kopenhagen nyhavn

Denemarken op je gemak | Rondreis Denemarken | 12 dagen | v.a. € 1.143 p.p.

De westkust van Jutland wordt vooral gedomineerd door het Waddenzee Nationaal Park, waar mooie stranden liggen en een rijk vogelleven te vinden is. Daarna rijd je via de ‘Tuin van Denemarken’, het schiereiland Funen, naar Roskilde op het eiland Seeland. Op dit eiland vind je ook de hoofdstad Kopenhagen. Via een mooie omweg langs de krijtrotsen van Møns Klint en Lolland vaar je terug naar Seeland waar je de reis afsluit in het prachtige Faaborg. Ontdek Denemarken op je gemak!

Hoogtepunten van deze reis

  • Kopenhagen
  • Odense
  • Møns Klint
  • Vikingstad Roskilde
  • Kasteel Egeskov
  • Faaborg
In- en exclusief
Inclusief
Overnachtingen in middenklasse hotels
Ontbijt
Tolgelden Grote Beltbrug (t.w.v. ca. € 35 per auto)
Ferry-overtocht Tårs – Spodsbjerg
Ferry-overtocht Bøjden – Fynshav
Uitgebreide reisbeschrijving
Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Overige Parkeer-, ferry- en tolgelden
Reis- en annuleringsverzekering

Reisprogramma
Dag 1 en 2: Nederland – Tønder (ca. 630 km)
De rondreis start nét over de grens in Tønder. Het zuiden van Jutland heeft al direct veel te bieden. In Tønder liggen de enige Deense kwelders van de Waddenzee, de Tøndermasken. Kijk ook eens in de lucht en probeer het fenomeen Sort Sol (Zwarte Zon) te ontdekken. Dit zie je wanneer duizenden spreeuwen zich in grote zwermen verzamelen om in de rietvelden te overnachten. Oesterliefhebbers kunnen in het voor- en najaar mee op een begeleide oestersafari. Ook het Deense Waddeneiland Rømø is een aanrader.

Dag 3 en 4: Tønder – Ringkøbing (ca. 150 km)
Na het ontbijt rijd je op je gemak langs de westkust van Jutland. Onderweg naar de volgende bestemming, zijn er nog een aantal uitstapjes en bezienswaardigheden mogelijk. Maak een korte stop in het Vikingstadje Ribe, dat tevens de oudste stad van Denemarken is. Bij Esbjerg is het monument Mennesket ved Havet opvallend: de witte beeldengroep van vier mensen die in de richting van de zee kijken stellen ontmoeting tussen mens en zee voor. In de komende dagen staan uitstapjes op het programma naar o.a. de Ringkøbing Fjord, de Limfjord en een een aantal mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt uitrusten.

Dag 5 en 6: Ringkøbing – Odense (ca. 195 km)
Dwars door Jutland steek je over naar het eiland Funen. Glooiende landschappen, pittoreske dorpjes, kastelen en landhuizen en bloeiende boomgaarden hebben ervoor gezorgd dat het eiland Funen de bijnaam ‘Tuin van Denemarken’ heeft gekregen. Je verblijft in sprookjesstad Odense. In deze stad werd de Deense sprookjesschrijver Hans Christiaan Andersen geboren. Bezoek vanaf Odense bovendien het mooie Egeskov kasteel en het verrassende Kerteminde.

Dag 7 t/m 9: Odense – Kopenhagen (ca. 165 km)
Het volgende eiland waar je verblijft is Seeland. Je rijdt over de indrukwekkende Grote Beltbrug (tol inbegrepen bij de reis). Op Seeland liggen een aantal leuke steden en bezienswaardigheden. Køge ligt ten zuiden van Kopenhagen in een rustige omgeving. Roskilde is bekend vanwege de kathedraal en het Vikingmuseum, maar ook door het jaarlijkse muziekfestival. Maar dé aandachtstrekker is natuurlijk de hoofdstad Kopenhagen. Er is voldoende tijd voor een bezoek aan Tivoli, Nyhavn, de Kleine Zeemeermin en Amalienborg met de wisseling van de wacht. Tip: huur ook eens een fiets om de stad te ontdekken.

Dag 10 en 11: Kopenhagen – via Falster/Lolland – Faaborg (ca. 250 km)
Vandaag rijd je via Falster en Lolland terug naar Funen. Onderweg maak je een stop bij de machtige, witte krijtrotsen van Møns Klint. Deze rotsen zijn via een trap van ca. 500 treden te bereiken. Je vindt verder eeuwenoude stadjes met vakwerkhuizen, oude stadspoorten en kastelen. De eilanden zijn bijzonder rijk aan prehistorische monumenten, waaronder hunebedden. De ferry-overtocht van Tårs naar Spodsbjerg is inbegrepen. Deze overtocht duurt ca. 45 minuten en gaat ieder uur. Je laatste overnachtingen zijn in Faaborg. Volgens de inwoners het mooiste, schilderachtigste stadje van Funen.

Dag 12: Eind rondreis
De rondreis eindigt na het ontbijt.

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Call Now Button