funen en aero

Eilandhoppen Funen en Aero | Fietsvakantie Denemarken | Trektocht | 8 dagen

Het zuiden van het schiereiland Funen is een populaire bestemming voor fietsers. En dat is niet voor niets! Deze omgeving biedt prachtige stranden, heuvelachtig terrein, adembenemende uitzichten en pittoreske (vissers)dorpjes met gezellige cafeetjes. Gedurende deze fietsvakantie Funen en Ærø blijf je niet op het vasteland van Denemarken, maar neem je de veerboot naar het eiland Ærø. Vanaf de boot zie je vele kleine eilanden, waarvan sommigen enkele inwoners hebben en sommigen alleen grazend vee hebben. Het eiland Aero beschikt over vruchtbare landschappen met kleine boerderijen, glooiende heuvels en oude maritieme stadjes.

Heb je na deze fietsvakantie nog een dagje over? Dan raden we je aan om nog een bezoek te brengen aan Odense! De geboortestad van de wereldbekende sprookjesauteur Hans Christian Andersen. Odense heeft een schitterend oud centrum, fascinerende musea, groene parken en heerlijke cafés. 

Hoogtepunten van deze reis: het havenstadje Svendborg, de eilandengroep in het zuiden van Funen, Valdemars Slot en het unieke eiland Ærø

Praktisch
Fietsvakantie: Eilandhoppen Funen en Ærø | Denemarken
Fietsdagen: 5
Kilometers: ca. 205

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele 3-4*-hotels, inclusief ontbijt.

In- en exclusief

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele 3-4*-hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
GPS-routes
Route-informatie
Overtochten per ferry van Svendborg naar Ærø en van Ærø naar Faaborg
Telefonische assistentie bij problemen
C02-compensatie
Garantiefonds (á € 7,50 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur trekfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van de fietsvakantie ‘Eilandhoppen Funen en Ærø’ zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Svendborg
Vandaag kom je aan in het verrassende Svendborg. Svendborg is een levendige stad, met een mooi historisch centrum. De vele winkels en restaurants bieden gezond en lokaal verbouwd eten, waar ze tevens een merk van gemaakt hebben: “Smagen af Fyn” (De Smaak van Funen).

Dag 2: Svendborg rondrit (ca. 53 km of ca. 35 km)
De eerste fietsdag van deze fietsvakantie! Vandaag verken je de prachtige omgeving van Svendborg. Je fietst over de brug naar het eiland Thurø, waar je het maritieme centrum kunt bezoeken. Vanaf dit museum kun je met het ouderwetse schip de “Helge” naar Tåsinge nemen, waar je schattige vakwerkhuizen passeert op weg naar het kasteel van Valdemar. Ook kun je de meer dan 500 jaar oude eik ‘De Ambrosius Eik’ bekijken en verschillende boerderijwinkels bezoeken.

Dag 3: Svendborg – Ærø (ca. 29 km)
Na een heerlijk ontbijt neem je de veerboot van Svendborg naar Ærøskøbing, gelegen op het eiland Ærø (vertrek halverwege de ochtend; vaartijd is iets meer dan 1 uur). Op Ærø waan je je in een 19e-eeuwse sfeer, met smalle geplaveide straatjes, vakwerkhuizen met stokrozen en langzamer leeftempo.

Dag 4: Ærø – Faaborg (ca. 36 km)
Langs de kustlijn van Ærø fiets je naar ‘Voderup Klint’ en de ‘Vitsø Mill’. Het is ook de moeite waard om het landhuis Søbygaard te bezoeken.

Dag 5: Faaborg rondrit (ca. 41 km)
Na een heerlijke ontbijt kun je vandaag een mooie rondrit maken vanuit Faaborg. Het gebied rondom Faaborg, Svanninge Bakker genaamd, wordt ook wel ‘de Alpen van de Funen’ genoemd. Het is één van de meest opwindende natuurgebieden op Funen, en is ontstaan in de ijstijd.

Dag 6: Faaborg- Svendborg (ca. 44 km)
Vandaag fiets je, grotendeels langs de kustlijn, terug naar Svendborg. Geniet deze laatste fietsdag nog van het glooiende landschap, de zee en de wind door je haren. En vergeet niet om onderweg te stoppen voor een heerlijke picknick!

Dag 7: Vertrek uit Svendborg
De fietsvakantie zit erop. Heb je nog meer tijd in Denemarken? Dan raden we je aan om nog een bezoek te brengen aan Odense, de stad van Hans Christian Andersen.

Call Now Button