ferry Puttgarden Rødby auto veerboot

Ferry Puttgarden – Rødby (en terug): onze tips!

Ga je met de auto of camper naar Denemarken of Zweden? Er zijn meerdere wegen die naar het prachtige noorden leiden. Over de bruggen van Denemarken is een optie, maar de ferry Puttgarden – Rødby is ook een goede optie! Je hoeft minder kilometers te rijden en terwijl je op de boot zit kun je even lekker uitwaaien. Maar wat kun je verwachten van de veerbootovertocht Puttgarden – Rødby? Wat zijn de kosten? En hoe zorg je ervoor dat je goed voorbereid naar de haven rijdt? Je leest het hier allemaal!

Ferry Puttgarden – Rødby

De ferry Puttgarden (Duitsland) – Rødby (Denemarken) is een ontspannen manier om van Duitsland naar Denemarken te reizen. Je kunt even de benen strekken, lekker uitwaaien en heel bewust de oversteek naar Scandinavië beleven. De overtocht duurt ca. 45 minuten. Een perfecte mogelijkheid dus ook om even wat te eten en te drinken. Rijd je in Rødby van de boot af? Dan is het nog maar 1 uur en 3 kwartier naar Kopenhagen rijden en 2 uur naar Zweden (via de Öresundbrug naar Malmö).

De kosten voor de overtocht

Een mooie gelegenheid om even de benen te strekken en te genieten van de oversteek naar Scandinavië. Deze overtocht duurt ca. 45 minuten en is vanaf € 50,50 op basis van 2 personen en inclusief auto. Rijd je na aankomst in Denemarken door naar Zweden? Dan is een combinatieticket met de Öresundbrug een aanrader. Hieronder vind je alle tarieven voor de ferry Puttgarden-Rodby en combnatietickets.

Tips veerboot Puttgarden – Rødby

Heb je besloten dat je de oversteek van Duitsland naar Denemarken met de ferry gaat maken? Dan hebben wij een aantal goede tips voor je. Met deze tips ga jij goed voorbereid op pad:

  1. Boek online en voor vertrek een veerbootovertocht. Je betaalt dan minder dan aan de poortjes, je profiteert van goedkopere tarieven én je komt in de rij van gereserveerde tickethouders. Genoeg redenen om vooraf al te boeken dus!
  2. Wil je deze veerbootoversteek combineren met de Öresundbrug of de veerboot van Helsingor naar Helsingborg? Koop via onderstaande button direct jouw combinatieticket!
  3. Kies voor een vertrektijd van de ferry die je ruim gaat halen. Ben je te vroeg? Geen probleem! Je sluit aan in de rij met auto’s die een ticket gereserveerd hebben. Zodra jij de boot op kunt – of dat nu op het geboekte tijdstip is of een uur eerder – rijd jij de boot op.
  4. Ben je met een aanhanger, caravan of camper op pad? Houd dan op de aanrijroute naar de boot al rechts van de weg aan. De rijbaan voor deze voertuigen is rechts. Door goed voor te sorteren vermijd je heel wat gemanoeuvreer verderop in de rij. Ook voor gewone auto’s is rechts aan te bevelen. Dan voorkom je dat je tussen de draaiende caravans komt te staan die alsnog naar de rechterkant moeten.
  5. Het eten op de boot is duur. Neem zelf eten en drinken mee.
  6. Op de boot en in de haven zijn wc’s.
  7. In de haven is geen plek voor kinderen om te spelen. Zorg voor genoeg vertier in de auto.

Geniet van de overtocht van Puttgarden naar Rødby (of van Rødby naar Puttgarden uiteraard!).

“We hebben een overeenkomst gesloten met Scandlines Deutschland GmbH voor het regelen van veerbootreizen. Voor elk gearrangeerd product van Scandlines Deutschland GmbH kunnen we een commissie ontvangen van Scandlines Deutschland GmbH. De Scandlines vervoersvoorwaarden, die kunnen worden bekeken op https://www.scandlines.com/terms/, gelden voor de producten van Scandlines”.

Call Now Button