fietsvakantie jutland

Jutland | Aarhus | Fietsvakantie Denemarken | Trektocht | 7 dagen | v.a. € 859 p.p.

Gedurende deze fietsvakantie Jutland geniet je van alles wat het sfeervolle Aarhus en haar omgeving te bieden hebben. Aarhus is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2017 – en niet zonder reden. Het heeft gezellige straatjes met kinderkopjes, charmante pleinen, veel cafés en trendy winkels. De stad is omgeven door bossen en stranden, op nog geen kwartier fietsen van het centrum van Aarhus. Tijdens de fietsvakantie Jutland ga je vanuit Aarhus de Deense provincie Jutland verder verkennen. Een zeer afwisselende fietsvakantie over rustige fietspaden en door een prachtig landschap. Geniet van een week met zandstranden, wind in je haar, zout op je huid, schitterende uitzichten, idyllisch plattelandsleven, fascinerende musea, Scandinavische gerechten en romantische dorpjes.

Hoogtepunten van deze reis: Aarhus, zandstranden, bossen en zee, Himmelbjerget, Samsø – Hét eiland van Denemarken op het gebied van groene energie.

Praktisch
Fietsvakantie:Fietsvakantie Jutland | Denemarken
Fietsdagen: 5
Kilometers: ca. 250

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele 3*-hotels, inclusief ontbijt.

In- en exclusief

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele 3*-hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
GPS-routes
Route-informatie
Telefonische assistentie bij problemen
C02-compensatie
Garantiefonds (á € 7,50 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Veerpont naar Samsø (ca. € 22 p.p. retour)
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur trekfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Extra overnachting(en) (op aanvraag)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van de fietsvakantie Jutland zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Aarhus
Vandaag arriveer je in de prachtige stad Aarhus. Het hotel ligt in het centrum van Aarhus, op loopafstand van de mooiste bezienswaardigheden: de oude binnenstad, de kathedraal, de jachthaven, het kunstmuseum Aros, het concertgebouw, het Quartier Latin en de gezellige cafés langs de rivier de Å.

Overnachting in/nabij Aarhus

Dag 2: Aarhus – Ry (ca. 40 km | ca. 200 hm)
Vandaag is je eerste fietsdag in het schitterende Jutland. Je verlaat de stad via het fietspad langs de rivier de Å. Al na een paar kilometer heb je de stad achter je gelaten en fiets je door een schitterend merengebied. Na een wat heuvelachtiger terrein fiets je via het gevarieerde Deense platteland naar het kleine provinciale dorp Ry, gelegen aan de oevers van Gudenå.

Overnachting in/nabij Ry

Dag 3: Ry – Silkeborg- Ry (ca. 47 km | ca. 300 hm of ca. 66 km | ca. 450 hm)
Ben je klaar voor je tweede fietsdag? Vandaag fiets je van Ry naar Silkeborg. Deze ca. 50 kilometer lange route, die je over een beklimming van 300 m leidt, neemt je mee door enkele van de mooiste en meest ongerepte gebieden in de regio Midden-Jutland. Je rijdt langs vele meren, door bossen vol met bos- en jeneverbessen en langs heidevelden. Via Vrads Sande, een uniek landschap van zandduinen in het binnenland, kom je aan in Silkeborg, de ‘hoofdstad’ van het merengebied. Ben je kunstliefhebber? Bezoek dan zeker het museum van Asger Jorn, één van de grootste schilders van Denemarken. Vanuit Silkeborg kun je de trein terug naar Ry nemen, maar je kunt ook langs de oevers van de Gudenå terug naar Ry fietsen (ca. 19 km en 145 hm extra).

Overnachting op Ry

Dag 4: Ry – Skanderborg – Odder (ca. 43 km | ca. 235 hm)
Vandaag fiets je langs enkele van de mooiste meren van Denemarken, waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de hoogste delen van Denemarken – allemaal op minder dan 200 m boven de zeespiegel. Onderweg kom je langs het Øm-klooster, en de vele archeologische vondsten onderweg duiden op de oude geschiedenis van het gebied. Skanderborg, een charmante stad aan het meer, is de perfecte plaats om te verkennen en genieten van een heerlijke lunch. Hierna fiets je via een heuvelachtig gebied, vanwaar je uitzicht op de zee hebt, naar Odder. Hier overnacht je vanavond.

Overnachting in/nabij Odder

Dag 5: Odder – Samsø – Odder (ca. 65 km | ca. 220 hm)
Bezoek hét eiland van de duurzame energie van Denemarken: Samsø. Samsø staat bekend om zijn microklimaat en biologische landbouw. Een veerboottocht van een uur brengt je naar Sælvig (kosten van de veerpont zijn niet inbegrepen). Eenmaal aangekomen op het eiland verken je het unieke, heuvelachtige kustlandschap van Samsø. Alles op het eiland is klein en zeer de moeite waard: ongerepte stranden, vredige dorpjes en markten met lokale producten.

Overnachting in/nabij Odder

Dag 6: Odder – Aarhus (ca. 35 km | ca. 150 hm)
Alweer de laatste fietsdag. Na een heerlijk ontbijt fiets je vanuit Odder naar de oostkust, waarlangs je terug naar Aarhus fietst. De schitterende route wordt gekenmerkt door stranden, kustlijnen, windturbines en wederom het mooie Aarhus. Je fietst door het Marselisborg bos en langs het Marselisborgpaleis, de zomerresidentie van de Deense koningin. Tenslotte kom je weer aan in het centrum van Aarhus.

Overnachting in/nabij Aarhus

Dag 7: Vertrek uit Aarhus
De fietsvakantie zit erop. Geniet vandaag nog van het heerlijke Aarhus, voor je huiswaarts keert. Wil je jouw verblijf in Aarhus verlengen? Ook dat is mogelijk.

Call Now Button