fietsvakantie seeland kopenhagen

Seeland | Kopenhagen | Fietsvakantie Denemarken | Trektocht | 7 dagen | v.a. € 969 p.p.

Deze fietsvakantie Seeland heeft relatief korte etappes, en biedt je daarom ook volledig de ruimte om te ontspannen en veel hoogtepunten onderweg te bezoeken. Vanuit Kopenhagen, dé fietshoofdstad van de wereld, fiets je een schitterende ronde door het Deense Seeland. In Kopenhagen zijn vele mooie bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis, de kleine zeemeermin, het oude pretpark Tivoli én de lange winkelstraat “Strøget”. Vanuit het schitterende Kopenhagen fiets je noordwaarts Seeland in, dat gekenmerkt wordt door de vele kastelen en schilderachtige natuur. Je fietst onder andere langs prachtige kustlijnen met haar kenmerkende zandstranden en jachthavens. Bovendien heb je de mogelijkheid om een dagretour naar Zweden te maken en enkele van de meeste bekende musea van Denemarken te bezoeken: het Museum van Moderne kunst Louisiana, het Karen Blixen-museum en het Deense Maritiem Museum.

Hoogtepunten van deze reis: Kopenhagen, Helsingør, Kronborg – het kasteel van Shakespeare’s “Hamlet”, Zweden en diverse kastelen en musea.

Praktisch
Fietsvakantie: Fietsvakantie Seeland | Kopenhagen
Fietsdagen: 5
Kilometers: ca. 190

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

In- en exclusief

Inclusief
Overnachtingen in goede, comfortabele hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
GPS-routes
Route-informatie
Telefonische assistentie bij problemen
C02-compensatie
Garantiefonds (á € 7,50 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur trekfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Extra overnachting(en) (op aanvraag)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van de fietsvakantie Seeland zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Kopenhagen
Vandaag arriveer je in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Verken vandaag Kopenhagen op eigen gelegenheid en breng bijvoorbeeld een bezoek aan Nyhavn, Amalienborg, Paleis Rosenborg, brouwerij Carlsberg of wandel door de winkelstraat Strøget.

Overnachting in Kopenhagen centrum

Dag 2: Kopenhagen – Hørsholm (ca. 36 km | ca. 80 hm)
Vandaag is de eerste fietsdag van deze heerlijke fietsvakantie Seeland. Het begin van de route leidt je nog door Kopenhagen, waarbij je onder andere langs de wereldberoemde Kleine Zeemeermin komt en het populaire strand Bellevue. Vervolgens kom je door Dyrehaven (hertenpark). Vroeger werd dit park gebruikt als jachtgebied voor de Deense royalty, maar tegenwoordig kun je in dit park herten spotten en eeuwenoude bomen bekijken. Ben je toe aan wat ‘ouderwets’ amusement onderweg? Je passeert Bakken, het oudste pretpark ter wereld dat nog in gebruik is, waar je een achtbaanrit kunt maken in een achtbaan uit 1932! Na de fietstocht bereik je het hotel in Hørsholm aan de kust van Øresund.

Overnachting in/nabij Hørsholm

Dag 3: Hørsholm – Helsingør (ca. 20 km | ca. 60 hm)
Vandaag fiets je langs de kustlijn naar Helsingør, waarbij je twee van de mooiste musea in Denemarken passeert. In Rungsted kun je het museum ‘Rungstedlund’ bezoeken. Dit is het voormalige woonhuis van de Deense auteur Karen Blixen (bekend van “Out of Africa”). Vervolgens kun je in Humlebæk het Museum voor moderne kunst “Louisiana” bezoeken. Dit museum is niet alleen beroemd om zijn tentoonstellingen, maar ook door de indrukwekkende architectuur en de locatie. Na een vrij eenvoudige dag op de fiets kom je aan in Helsingør. Hier kun je prima een middag doorbrengen! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de oude stad en het indrukwekkende Kasteel Kronberg, dat het kasteel uit Shakespears’ ‘Hamlet’ is.

Overnachting in/nabij Helsingør

Dag 4: Helsingør – Helsingør (ca. 40 km | ca. 100 hm)
Wil jij tijdens deze fietsvakantie Seeland ook een uitstapje maken naar Zweden? Vandaag heb je de kans! Fiets naar de haven van Helsingør en neem de veerboot naar het Zweedse Helsingborg (niet inbegrepen). Vanuit hier kun je een mooie rondrit maken van ca. 35 km, waarbij je langs de kust fietst, door kleine vissersdorpjes, en via de Zweedse bossen en velden weer terug naar de haven fietst. Heb je vanmiddag nog tijd over? Dan is het Deens Maritiem Museum een aanrader. Hier kun je je verdiepen in de Deense handel en scheepvaart van de 15e eeuw tot de dag van vandaag.

Overnachting in/nabij Helsingør

Dag 5: Helsingør – Hillerød (ca. 54 km | ca. 110 hm of ca. 64 km | ca. 125 hm)
Houd je van kastelen? Dan heb je vandaag een schitterende dag! Je fietst namelijk langs twee van de mooiste Deense kastelen. Het begin van de route leidt je langs de kust naar Hornbæk, een klein vissersdorp schitterende plekken voor een pauzemomentje. Daarna fiets je langs een van de diepste meren in Denemarken richting Hillerød. Je hebt onderweg nog de mogelijkheid om de zomerresidentie van de koningin van Denemarken te bezoeken, Kasteel Fredensborg. Hiervoor moet je een extra lusje fietsen van ongeveer 10 kilometer, maar het is absoluut de moeite waard! Als de koningin er niet is, kun je de fietstocht afwisselen met een wandeling door het park. Aangekomen in Hillerød fiets je langs het meer naar Kasteel Frederiksborg, dat schitterend gelegen is aan de oever van het meer.

Overnachting in/nabij het centrum van Hillerød

Dag 6: Hillerød – Kopenhagen (ca. 38 km | ca. 130 hm)
Na een heerlijk ontbijt, maak je je alweer op voor de laatste fietsdag. Je fietst vandaag weer zuidwaarts naar Kopenhagen. Onderweg passeer je idyllische landschappen, mooie bossen en watergebieden waar veel soorten vogels leven. Je zult verstelt staan van de rijke natuur zo dichtbij de hoofdstad van Denemarken. De eerste kleine 20 kilometer van de route leiden je over kronkelende paden en kleine wegen, en het laatste deel van de route leidt je over de nieuwe “supercykelsti” (snelfietspad) naar Kopenhagen. Je rijdt Kopenhagen binnen via de wijk Nørrebro, een van de kleurrijkste wijken in Kopenhagen. Vervolgens fiets je door naar het centrum, om te eindigen waar de fietsvakantie Seeland begon. Je checkt in en geniet nog een avond van Kopenhagen.

Overnachting in Kopenhagen centrum

Dag 7: Laatste dag in Kopenhagen
De fietsvakantie zit erop. Geniet vandaag nog van het bruisende Kopenhagen, voor je terug naar Nederland gaat. Wil je jouw verblijf in Kopenhagen verlengen? Ook dat is mogelijk.

Call Now Button