fietsvakantie seeland kopenhagen

Seeland | Kopenhagen | Fietsvakantie Denemarken | Trektocht | 8 dagen

Deze fietsvakantie Seeland heeft relatief korte etappes, en biedt je daarom ook volledig de ruimte om te ontspannen en veel hoogtepunten onderweg te bezoeken. Vanuit Kopenhagen, dé fietshoofdstad van de wereld, fiets je een schitterende ronde door het Deense Seeland. In Kopenhagen zijn vele mooie bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis, de kleine zeemeermin, het oude pretpark Tivoli én de lange winkelstraat “Strøget”. Vanuit het schitterende Kopenhagen fiets je noordwaarts Seeland in, dat gekenmerkt wordt door de vele kastelen en schilderachtige natuur. Je fietst onder andere langs prachtige kustlijnen met haar kenmerkende zandstranden en jachthavens. Bovendien heb je de mogelijkheid om een dagretour naar Zweden te maken en enkele van de meeste bekende musea van Denemarken te bezoeken: het Museum van Moderne kunst Louisiana, het Karen Blixen-museum en het Deense Maritiem Museum.

Hoogtepunten van deze reis: Kopenhagen, Helsingør, Kronborg – het kasteel van Shakespeare’s “Hamlet”, Zweden en diverse kastelen en musea.

Praktisch
Fietsvakantie: Fietsvakantie Seeland | Kopenhagen
Fietsdagen: 5/6
Kilometers: ca. 190/235
Reisdata: dagelijks vertrek mogelijk van 27 april t/m 5 oktober 2024

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in goede middenklasse hotels, inclusief ontbijt.

Vervoer naar Denemarken
Vanaf Nederland en België kun je eenvoudig per auto of trein naar Kopenhagen reizen. Het is ook mogelijk om naar Kopenhagen te vliegen.

Parkeren in Kopenhagen
Reis je met de auto naar Kopenhagen? Gedurende de fietsvakantie kun je de auto parkeren in een overdekt parkeercentrum in de stad. De kosten hiervoor zijn ca. € 23,00 per dag.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳 (157 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (187 kg p.p.)
Vliegreis: 🌳🌳 (268 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

In- en exclusief

Inclusief
Overnachtingen in goede, comfortabele hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
GPS-routes
Route-informatie
C02-compensatie
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Parkeerkosten (ca. € 20 per dag)
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur trekkingfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Extra overnachting(en) (op aanvraag)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van de fietsvakantie Seeland zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Kopenhagen
Vandaag arriveer je in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Overnachting in Kopenhagen

Dag 2: Kopenhagen – Hørsholm (ca. 36 km | ca. 80 hm)
Vandaag is de eerste fietsdag van deze heerlijke fietsvakantie Seeland. Het begin van de route leidt je nog door Kopenhagen, waarbij je onder andere langs de wereldberoemde Kleine Zeemeermin komt en het populaire strand Bellevue. Je passeert Bakken, het oudste pretpark ter wereld dat nog in gebruik is, waar je een achtbaanrit kunt maken in een achtbaan uit 1932! Na de fietstocht bereik je het hotel in Hørsholm aan de kust van Øresund.

Overnachting in/nabij Hørsholm

Dag 3: Hørsholm – Helsingør/Snekkersten (ca. 20 km | ca. 60 hm)
Vandaag fiets je langs de kustlijn naar Helsingør, waarbij je twee van de mooiste musea in Denemarken passeert. In Rungsted kun je het museum ‘Rungstedlund’ bezoeken. Dit is het voormalige woonhuis van de Deense auteur Karen Blixen (bekend van “Out of Africa”). Vervolgens kun je in Humlebæk het Museum voor moderne kunst “Louisiana” bezoeken.

Overnachting in/nabij Helsingør/Snekkersten

Dag 4: Rondrit Zweden (ca. 40 km | ca. 100 hm)
Wil jij tijdens deze fietsvakantie Seeland ook een uitstapje maken naar Zweden? Vandaag heb je de kans! Fiets naar de haven van Helsingør en neem de veerboot naar het Zweedse Helsingborg (niet inbegrepen). Vanuit hier kun je een mooie rondrit maken van ca. 35 km, waarbij je langs de kust fietst, door kleine vissersdorpjes, en via de Zweedse bossen en velden weer terug naar de haven fietst.

Overnachting in/nabij Helsingør/Snekkersten

Dag 5: Helsingør/Snekkersten – Hillerød/Fredensborg (ca. 54 km | ca. 110 hm of ca. 64 km | ca. 125 hm)
Houd je van kastelen? Dan heb je vandaag een schitterende dag! Je fietst namelijk langs twee van de mooiste Deense kastelen. Je hebt onderweg de mogelijkheid om de zomerresidentie van de koningin van Denemarken te bezoeken, Kasteel Fredensborg. Hiervoor moet je een extra lusje fietsen van ongeveer 10 kilometer, maar het is absoluut de moeite waard! Aangekomen in Hillerød fiets je langs het meer naar Kasteel Frederiksborg, dat schitterend gelegen is aan de oever van het meer.

Overnachting in/nabij Hillerød/Fredensborg

Dag 6: Hillerød – Kopenhagen (ca. 38 km | ca. 130 hm)
Je fietst vandaag weer zuidwaarts naar Kopenhagen. Onderweg passeer je idyllische landschappen, mooie bossen en watergebieden waar veel soorten vogels leven. Je zult verstelt staan van de rijke natuur zo dichtbij de hoofdstad van Denemarken.

Overnachting in Kopenhagen

Dag 7: Kopenhagen
Vandaag heb je een hele dag om het prachtige Kopenhagen verder te ontdekken. Hier raak je niet uitgekeken! Wil je nog eens naar Zweden? Dan is het ook leuk om de trein naar Malmö te nemen.

Overnachting in Kopenhagen

Dag 8: Vertrek uit Kopenhagen
De fietsvakantie zit erop. Geniet vandaag nog van het bruisende Kopenhagen, voor je terug naar Nederland gaat.

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Call Now Button