hardangerfjordroute noorwegen

Hardangerfjordroute | Noorwegen | Trektocht | 7 dagen

De Hardangerfjordroute laat je een schitterend stukje Noorwegen zien met uitzichten op de fjorden, bergen en gletsjers. Per fiets ontdek je dit spectaculaire landschap en ga je écht op in de natuur. Onderweg fiets je langs het Hardangerfjord, door het Noorse heuvellandschap, doorkruis je het fjord per veerboot en kom je door kleine Noorse dorpjes. Bovendien staat de regio van het Hardangerfjord bekend om haar grote productie van fruit en bessen. In de nazomer kun je deze, direct langs de weg, van de boeren kopen.

Deze fietsvakantie start en eindigt in het bekende Bergen, aan de westkust van Noorwegen. Aan het einde van de laatste fietsdag kom je in het dorpje Rosendal aan, vanwaar je per Hardangerfjord Express boot terug naar Bergen vaart. Een indrukwekkende reis om nooit meer te vergeten.

Hoogtepunten van deze reis

  • Bergen
  • Hardangerfjord
  • Voss
  • Baronie Rosendal
Praktisch
Fietsvakantie: Hardangerfjordroute | Noorwegen
Fietsdagen: 4
Kilometers: ca. 180
Kilometers per dag: 23-64
Reisdata: op dinsdagen van 10 mei t/m 23 augustus 2022

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele hotels, inclusief ontbijt.

Reizen naar Noorwegen
Er zijn diverse mogelijkheden om naar Noorwegen te reizen. Klik hier voor meer informatie.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳🌳🌳 (328 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳🌳 (369 kg p.p.)
Vliegreis: 🌳🌳🌳🌳 (397 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata & prijzen
10-05-2022 t/m 23-08-2022*                 € 1.579,00    

* Vertrek mogelijk op iedere dinsdag

Inclusief
6x overnachting in comfortabele hotels
6x ontbijt
6x 3-gangendiner
Lunchpakketje
Trein Bergen-Voss, incl. fietstickets (dag 1)
Ferry-overtocht van Herand naar Norheimsund (dag 4)
Ferry-overtocht van Rosendal naar Bergen (dag 7)
Bagagevervoer
Fietskaart
Route-informatie
C02-compensatie
Garantiefonds (á € 7,50 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Overige ferry-overtochten
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur tour-/trekkingfiets, inclusief slot, pompje en reparatieset (7 dagen á € 275 per fiets)
Huur e-bike, inclusief slot, pompje en reparatieset (7 dagen á € 349 per fiets)
Extra overnachtingen in Bergen (op aanvraag)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)
Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden
De prijzen voor deze fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Reisdag naar Bergen
Vandaag reis je op eigen gelegenheid naar Bergen. Vervolgens ga je per trein naar Voss, wat een leuk en ontspannen dorp is om de fietsvakantie te starten.

Overnachting in/nabij Voss

Dag 2: Voss – Ulvik (ca. 43 km)
Na een heerlijk ontbijt start je vanuit Voss met een lichte klim naar Skjervet. Je fietst over een oude verbindingsweg, langs de waterval van Skjervsfossen, naar Granvin. Vervolgens klim je weer een stukje en fiets je door het Espelandsdalen, om daarna af te dalen naar het prachtige fruitdorp Ulvik. Vanuit Ulvik heb je de mogelijkheid om nog extra fietslussen te maken. Wat dacht je van een bezoek aan een fruitboerderij langs de Fruit- & Ciderroute?

Overnachting in/nabij Ulvik

Dag 3: Ulvik – Kinsarvik (ca. 36 km) + ferry naar Utne
Klaar voor weer een mooie fietsdag? Van Ulvik naar Bruravik fiets je langs smalle fjorden, naar de spectaculaire Hardangerfjordbrug. Een mooie weg die je dwars over het fjord leidt! Eenmaal aan de overkant fiets je verder naar het zuidelijker gelegen Kinsarvik. Heb je nog wat energie over? Dan kun je vanuit Kinsarvik nog een leuke ommetje maken door het Husadal, waar je een prachtige waterval vindt en mooie wandelingen kunt maken. Vervolgens pak je de veerboot van Kinsarvik naar Utne.
In Utne kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Hardanger Volksmuseum. Bovendien kun je in de avond nog een stukje fietsen aan de westkant van de Sørfjorden.

Overnachting in/nabij Utne

Dag 4: Utne – Herand (ca. 23 km) + veerboot van Herand naar Norheimsund
Van Utne naar Herand fiets je over een schilderachtige en rustige weg. Je hebt constant een uitzicht over het Hardangerfjord en fietst langs veel fruitboomgaarden. In het juiste seizoen kun je fruit kopen bij boerderijen langs de weg. In Herand kun je nog een extra lus fietsen naar Jondal en terug (ca. 26 km), maar je kunt ook kiezen voor een verfrissende duik vanaf het mooie strand in Herand. Vervolgens maak je de ferry-overtocht van Herand naar Norheimsund.

Overnachting in/nabij Norheimsund

Dag 5: Vrije dag
Vandaag kun je genieten van een heerlijke vrije dag in Nordheimsund. Maar dat betekent niet dat je je hoeft te vervelen! Je kunt een begeleide gletsjertocht in Nationaal Park Folgefonna maken, een fietstocht naar Steinstø maken waar je kunt genieten van een heerlijke lunch in het Steinstø ‘Fruits and Cake house’, een kajak/kano/roeiboot huren of een boottocht naar Lofthus maken.

Overnachting in/nabij Nordheimsund

Dag 6: Norheimsund – Tørvikbygd – Gjermundshavn – Rosendal (ca. 64 km) + veerboot naar Årsnes
Ben je weer helemaal uitgerust naar de vrije dag van gisteren? Vandaag is alweer de laatste fietsdag van deze fietsvakantie. Je fietst naar Tørvikbygd, vanwaar je een mooie rit langs het fjord naar Gjermundshamn maakt. Dit is een mooie, rustige weg, met enkele kleine klimmetjes. Vanuit Gjermundshamn maak je een ferry-overtocht naar de zuidkant van het fjord en fiets je de laatste 10 kilometer naar het kleine dorpje Rosendal. Hier kun je de indrukwekkende Baronie Rosendal, een landkasteel, bezoeken.

Overnachting in/nabij Rosendal

Dag 7: Reisdag naar huis
De laatste dag van deze fietsvakantie. Per ferry-overtocht wordt je van Rosendal terug naar Bergen gebracht. Heb je Bergen nog niet verkend? Dan is het aan te raden om dit nog te doen! Vervolgens reis je op eigen gelegenheid terug naar huis. Wil je langer in Bergen verblijven? Dan is het mogelijk om je verblijf te verlengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button