hardlopen in göteborg haven

Hardlopen in Göteborg: de beste tips!

Ga je naar Göteborg, zorg dan dat je je hardloopschoenen bij je hebt. Deze tweede stad van Zweden heeft de vibes van een stad, maar de charme van een groot dorp. Göteborg ligt direct aan zee en beschikt over een moderne haven, karakteristieke grachten, fraaie bruggen en veel groen. Het centrum is relatief klein en dus bij uitstek geschikt om hardlopend te verkennen. Wij verzamelden voor jou de beste tips om te hardlopen in Göteborg!

In de haven

haven göteborg
Hardlopen in de haven van Göteborg
haven göteborg
Je vindt volop imposante kranen in het havengebied

Göteborg mag dan misschien de charme van een dorp hebben, vergis je niet: het is een echte havenstad met een half miljoen inwoners. De stad heeft zelfs de grootste haven van heel Scandinavië! Benieuwd hoe dat eruit ziet? Trek dan vooral je hardloopschoenen aan om dit havengebied van dichtbij te verkennen. Je vindt hier volop bedrijvigheid, imposante kranen, grote containerschapen, bijzondere boten en fotogenieke vergezichten.

Lindholmen (Science Park)

lindholmen
Mooi uitzicht over het water bij Lindholmen
lindholmen
Hardlopend langs ‘Kuggen’ in Lindholmen

Lindholmen is een populaire en moderne wijk in het havengebied van Göteborg. Te midden van de stijlvolle bars, restaurants met dakterras, houten loopbruggen en ligplaatsen voor luxe zeilboten vind je hier gloednieuwe woontorens en moderne architectuur. Zoals het opvallende en kleurrijke Kuggen: een ontmoetingsplek voor studenten, docenten en onderzoekers, dat meerdere nominaties en prijzen ontving op het gebied van duurzame en innovatieve architectuur. Kuggen bevindt zich midden in Lindholmen Science Park, waar kunst en wetenschap samenkomen. Lindholmen is verrassend veelzijdig en dat maakt het hardlopen hier zo leuk!

Haga

haga
Haga is één van de oudste wijken van Göteborg
uitzicht over göteborg
Uitzicht vanaf Risåsberget over Göteborg

Een andere toffe plek om te hardlopen: Haga! Dit is een van de oudste wijken van Göteborg en tegelijkertijd ook een van de meest charmante. Hardlopen doe je hier door geplaveide straatjes, over 17de-eeuwse pleintjes en langs kleurrijke (houten) huisjes en winkeltjes. Een lust voor het oog! Even op adem komen doe je bij een van de vele knusse cafés in dit gebied. Energie over? Klim dan de heuvel Risåsberget op. Je vindt hier het 17de-eeuwse fort Skansen Kronan vanwaar je een mooi uitzicht over de stad Göteborg hebt. Jog dan voorzichtig weer naar beneden en trakteer jezelf op een overheerlijke Kanelbulle bij een van de vele verse bakkerijtjes in de wijk. Dat heb je wel verdiend!

Slottsskogen

slottskogen
Slottsskogen: het groenste park dat Göteborg rijk is

Kom tot rust in het grootste en groenste park dat Göteborg rijk is: Slottsskogen. Met ruim 137 hectare aan weelderig groen en kronkelende paden is dit de droom van iedere hardloper. Hier kun je ongestoord kilometertjes maken terwijl je geniet van de wonderschone natuur om je heen. Uitrusten doe je bij een picknickbankje of in een van de cafés in het park. Niet schrikken als je hier elanden, Gotlandpony’s of Gutefårs (een Zweeds schapenras) tegenkomt, die vind je hier namelijk in het dierentuin in het park!

Call Now Button