Hardlopen in Malmö: hier moet je zijn!

Zin om tijdens je vakantie de stad Malmö hardlopend te verkennen? Doen! Malmö leent zich als derde grootste stad van Zweden uitstekend voor een rondje hardlopen. Denk: een compact centrum, rustige parken, veel water en groen, moderne architectuur en mooie uitzichten. Ideaal voor zowel de recreatieve als de ervaren hardloper. Wij verzamelden én testten voor jou de beste plekken om te hardlopen in Malmö. Ready? Set … Go!

Ribersborgsstranden

Hardlopen op het strand in hartje Malmö met uitzicht op de Turning Torso én de Øresundbrug? Yes please! Het strand van Ribersborg, in de wijk Västra Hamnen, is het meest bezochte strand van Malmö. In de zomer kun je hier heerlijk zonnebaden en zwemmen, maar hardlopen kun je er dankzij goede paden het hele jaar door (net als wandelen en fietsen trouwens). Locals komen hier ook graag naartoe voor wat beweging. Vanaf het strand heb je mooi zicht op de Turning Torso, het hoogste gebouw van heel Zweden, én op de bekende Øresundbrug. Aanrader dus!

Västra Hamnen

Västra Hamnen (letterlijk: westelijke haven) is een duurzame wijk in het centrum van Malmö. Het is de eerste CO2-neutrale wijk van Europa. De wijk is autovrij en op het gebied van energie is de Västra Hamnen, dankzij wind-, zonne- en waterenergie, volledig zelfvoorzienend. Nu denk je misschien: leuk, maar is dat geschikt om te hardlopen? Ja, echt wel! Zo heb je hier dus geen auto’s (let op: wel bussen), maar wel veel groen, water én volop fiets- en wandelpaden. Bovendien bevindt de Turning Torso zich midden in deze wijk. Geef je ogen de kost en geniet van al het moois wat je onderweg tegenkomt.

Pildammsparken

Ga je het liefst hardlopen in een park, dan moet je bij het Pildammsparken in Malmö zijn. Een mooi ruim park dat qua grootte vergelijkbaar is met het Vondelpark in Amsterdam. Het park bestaat uit veel groen, strakke lijnen, fijne paden en veel water. Bovendien zijn er veel fitnessmogelijkheden in het park. Hardlopers kunnen hier hun hart ophalen! Echt druk is het hier niet snel, maar als je je rondje in alle rust wil maken doe je dat het beste ’s ochtends vroeg.

Gamla staden

hardlopen in malmö
hardlopen in malmö

Gamla staden (letterlijk: oude stad) vormt het historische hart van Malmö. Hier vindt je eeuwenoude pleintjes, middeleeuwse kerken, monumentale panden en volop kleurrijke huisjes en straatjes. Een feest om hier te kunnen hardlopen. Ga bijvoorbeeld vanaf het centraal station naar het plein Stortorget met het 16de-eeuwse Rådhus, dan via het Lilla torg (een charmant middeleeuws pleintje met restaurantjes en kroegjes) naar de 14de-eeuwse kerk Sankt Petri Kyrka. Nog niet moe? Maak dan een lusje naar de 19de-eeuwse kerk Sankt Pauli Kyrka en loop via Rörsjöparken weer terug naar het station. Tip: ga ’s ochtends vroeg of in het weekend om de drukte zo veel mogelijk te mijden.

Kungsparken

kungsparken

Dit negentiende-eeuwse park, het oudste van de stad, is ruim aangelegd met romantische slingerpaadjes, veel water en in het midden een mooie fontein. Een oase van rust midden in de stad. Het park telt zo’n 8,5 hectare en is dus niet supergroot. Maar dat mag de pret niet drukken, want met het verkennen van al die slingerende paadjes ben je wel even zoet. En zéker als je vervolgens ook nog een rondje loopt om Malmöhus Slott: een vijftiende-eeuws kasteel grenzend aan het Kungsparken.

Call Now Button