heerweg route wandelen

Heerweg Hirtshals – Blokhus/Hune | Denemarken | Wandeltrektocht | 4 dagen | vanaf € 475

Deze korte, maar prachtige wandeltrektocht over de Heerwegroute laat je de kuststreek van Noordwest-Denemarken zijn. De wandeling begint in het levendige vissersdorp Hirtshals en eindigt in Blokhus Onderweg kom je langs natuurlijke en culturele hoogtepunten. Laat de zee, kustlijn, heide, bossen en het open landschap, maar ook de diverse bezienswaardigheden uit de geschiedenis van Denemarken op je inwerken tijdens deze wandelvakantie.

Je wandelt over oude kerkpaden. Hier vind je verschillende kerken als ruïnes. Je passeert de wandelduinen van Rubjerg Knude met de bekende vuurtoren van Rubjerg. De gele duinen eromheen maken dit tot een plaatje! Tussen Løkken en Blokhus kun je ervoor kiezen om een ​​hele dag langs het strand te wandelen, of een stukje het prachtige, licht heuvelachtige duingebied in te trekken. Onderweg overnacht je in hotels en B&B’s en wordt je bagage van hotel naar hotel gereden. Zo kun jij zorgeloos genieten van deze prachtige wandelvakantie!

Hoogtepunten van deze reis

  • De duingebieden langs de noordwestkust
  • Sfeervolle kustplaatsjes
  • Rubjerg Knude
  • De vuurtoren van Rubjerg
  • Løkken
  • Blokhus

Er zijn ook andere wandelingen op het noordelijke deel van de Heerweg: Blokhus-Løgstør (5 dagen) en Hirtshals-Løgstør (8 dagen).

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Praktisch
Wandelvakantie: Heerwegroute Hirtshals – Blokhus/Hune (4 dagen)
Wandeldagen: 3
Kilometers per dag: ca. 16 – 21 km
Reisdata: dagelijks vertrek van 1 april t/m 31 oktober 2023

Wandelniveau:Gemiddeld

Accommodaties
Tijdens deze wandelvakantie overnacht je bij lokale B&B’s, hotels en herbergen. Alle accommodaties vlakbij (niet altijd direct aan) de route. Door het dunbevolkte gebied variëren de accommodaties in standaarden. We proberen altijd kamers te boeken met een eigen badkamer en toilet, maar dit is niet altijd mogelijk. De accommodaties hebben gemeenschappelijk dat je erg gastvrij wordt ontvangen en je goed wordt verzorgd.

Honden
Het is niet mogelijk om honden mee te nemen op deze wandelvakantie.

Parkeren
De wandelvakantie begint en eindigt in Hirtshals. Je kunt je auto gedurende de hele reis (tegen betaling) parkeren in Hirtshals. Na afloop van de reis kun je met de bus en trein van Blokhus/Hune terug naar Hirtshals reizen. Je kunt er ook voor kiezen om de auto te parkeren in Blokhus/Hune en met de bus en trein naar het startpunt in Hirtshals te reizen.

Vervoer naar Denemarken
Er zijn diverse mogelijkheden om naar Denemarken te reizen. Bekijk de mogelijkheden om te reizen naar Denemarken. Voor deze specifieke reis kun je eenvoudig per trein en bus of per auto naar het startpunt en vanaf het eindpunt reizen.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳 (120 kg p.p.)
Autoreis: 🌳 (149 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata & prijzen
01-04-2023 t/m 31-10-2023*           € 475,00

* Dagelijks vertrek mogelijk

Inclusief
Overnachtingen in een gedeelde tweepersoonskamer
Ontbijt
Reisbagage (1 stuk max. 15 kg)
Wandelprogramma en routebeschrijvingen (digitaal via app)
Mogelijkheid tot het zelf printen van de routebeschrijving en opgenomen routes
Wandelkaart
Servicetelefoon
C02-compensatie
Garantiefonds (á € 7,50 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Extra overnachting(en) Blokhus/Hune (ca. € 70,00 p.p.p.n.)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van deze wandelvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Hirtshals
Vandaag arriveer je in de startplaats van deze wandelvakantie: Hirtshals. Ben je al op tijd in Hirtshals? Ga dan zeker deze stad verkennen. Bekijk bijvoorbeeld de vuurtoren van Hirtshals en geniet vanaf hier van het uitzicht over Vendsyssel en Skagerrak.

Overnachting in/nabij Hirtshals

Dag 2: Hirtshals- Lønstrup (ca. 21 km)
Vandaag trek je voor het eerst écht de wandelschoenen aan. De eerste etappe van deze wandelvakantie leidt je van Hirtshals naar Lønstrup. Je wandelt langs de kust bij Krage Strand en Tornby. Tornby is een uitzonderlijk mooi stukje natuur aan de westkust van Denemarken, gekenmerkt door duinvegetatie en bossen. Vervolgens wandel je weer landinwaarts bij Skallerup en met een lus naar het oude vissersdorp Lønstrup. Bij Lønstrup vind je steile hellingen en huizen die letterlijk op de rand van de afgrond staan. De eerste wandeldag zit erop.

Overnachting in/nabij Lønstrup

Dag 3: Lønstrup – Løkken (ca. 16 km)
Na een heerlijk ontbijt staat er vandaag weer een prachtige wandeling op het programma. Je verlaat Lønstrup en wandelt vandaag naar Løkken. Als je Lønstrup achter je hebt gelaten, zie je al vrij snel de vuurtoren Rubjerg Knude. Deze vuurtoren staat bovenop een 90 meter hoge duin. Je wandelt vervolgens door een prachtig duingebied, waar ook de duindoorn groeit. Deze prachtige oranje bes zit boordevol vitamine C. Het pad leidt je langs de oude kerk van Rubjerg en verder langs de kust richting Løkken.

Overnachting in/nabij Løkken

Dag 4: Løkken – Blokhus/Hune (ca. 18 km)
Vandaag kun je je route kiezen. Vanuit Løkken kun je helemaal langs de kust naar Blokhus wandelen, of je kunt de Nordsøstien een klein stukje landinwaarts volgen naar Hune. Wat je ook kiest, je bent verzekerd van indrukwekkende natuur.

Hier eindigt je reis. Je kunt ervoor kiezen om een overnachting in Blokhus/Hune te boeken (via ons of op eigen gelegenheid). Het is ook de moeite om met de bus naar Aalborg te reizen en deze stad te verkennen. Dat is helemaal aan jezelf!

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

De Heerwegroute

De Heerwegroute (Hærvejen in het Deens) is de naam van een oude en traditionele route dwars door Jutland. Vroeger was dit dé hoofdweg van Jutland. Deze weg verbond Denemarken met Duitsland, en daarmee ook met de rest van Europa. Hoe oud de Heerweg precies is, is moeilijk te zeggen. Het wordt genoemd in schriftelijke bronnen uit de Middeleeuwen, maar delen ervan kunnen tot 4000 jaar oud zijn.

Geschiedenis van de Heerwegroute
In de loop van de tijd is deze oude weg voor verschillende doeleinden gebruikt. De naam Heerweg (Hærvej) was tot de 17e eeuw een veelgebruikte term voor deze grote hoofdweg. Het waren vooral pelgrims, bijvoorbeeld uit IJsland en Noorwegen, die de Heerweg gebruikten op hun reis naar heilige plaatsen als Rome, Santiago de Compostela of Jeruzalem. Bovendien dreven handelaren hun vee vanuit de landelijke gebieden in Jutland naar markten in de Europese steden. Daarom heeft de weg ook verschillende namen gehad: hij heette onder andere Oksevejen (Osseweg), Studevejen (Studieweg) en Pilgrimsvejen (Pelgrimsweg). Zowel mensen als dieren hadden tijdens hun reis een plek nodig om te overnachten. Daarom waren er veel herbergen en stallen langs de Heerweg.

Over de Heuvelrug
De Heerweg volgt grotendeels de heuvelrug van Jutland. Deze heuvelrug is ontstaan tijdens de IJstijd. De heuvels vormen tegenwoordig de scheiding tussen de Oostzee en het Kattegat.

Fiets- en wandelroute
Tegenwoordig verschijnt Hærvejen als een meer dan 500 km lange gevarieerde wandel- en fietsroute door Jutland. Er is nu één route die door dezelfde prachtige regio’s van Jutland en veel van dezelfde steden gaat als de historische route. Het loopt van Hirtshals of Frederikshavn in het noorden via Viborg naar de Duitse grens. Het biedt goede bewegwijzering, veel voorzieningen en spannende bezienswaardigheden. Als wandelaar op de Heerweg kom je onder andere langs Runenstenen en grafheuvels uit de Vikingtijd, kerken, prachtige cultuurlandschappen en bossen.

Call Now Button