geirangerfjord rondreis noorwegen

Het Beste van Fjord Noorwegen | Rondreis Noorwegen | 14 dagen | v.a. € 2.059 p.p.

✓ Rondreis Noorwegen met prachtige natuur
✓ Geirangerfjord, Sognefjord, Hardangerfjord
✓ Gletsjers & watervallen
✓ Inclusief 2x overtocht met overnachting
✓ Aanbieder: Voigt Travel

Blauwgroene fjorden, watervallen, gletsjers, staafkerken en traditionele huisjes met grasdaken. Dat is wat de rondreis ‘Het beste van Fjord Noorwegen’ je te bieden heeft. Maak mooie wandeltochten, breng een bezoek aan de gletsjer bij Jostedalsbreen National Park en word wakker met uitzicht op het Sognefjord. Je verblijft tijdens deze reis in charmante, unieke hotels waar het diner op dag van aankomst veelal voor je geregeld en inbegrepen is. 

Vanuit Hirtshals in Denemarken vaar je met Fjord Line naar Bergen, aan de westkust van Noorwegen. Vanaf hier rijd je naar het prachtige Sognefjord. Met een beetje geluk zie je vanuit de tuin van het hotel de bruinvissen (dolfijnachtigen) langszwemmen. Je vervolgt je rondreis naar Loen aan de Nordfjord. Een schitterende omgeving en een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan één van de gletsjers in de omgeving. Je reist verder langs prachtige bezienswaardigheden. Wat dacht je van het bekende en fotogenieke Geirangerfjord, de imposante Trollstigen, historische staafkerken en naar beneden kletterende watervallen. Geniet van de prachtige uitzichten tijdens de autoritten en geef je ogen goed de kost. Aan het einde van de reis vaar je ’s middags met Fjord Line terug vanuit de haven van Bergen en geniet je zo nog een keer van een fjordcruise langs de Noorse westkust.  

Hoogtepunten van deze reis:

  • Geirangerfjord
  • Sognefjord
  • Hardangerfjord
  • Gletsjers & watervallen
  • Hanzestad Bergen
  • Trollstigen
In- en exclusief
Inclusief
✓ 1 nacht aan boord van Fjord Line (heenreis) op basis van logies
✓ 2 nachten in Kviknes Hotel in Balestrand op basis van logies & ontbijt en welkomstdiner
✓ 2 nachten in Hotel Alexandra in Loen op basis van halfpension
✓ 2 nachten in Valldal Fjordhotel in Valldal op basis van logies & ontbijt
✓ 2 nachten in Nes Gard in Høyheimsvik op basis van logies & ontbijt en welkomstdiner
✓ 1 nacht in hotel Ullensvang in Lofthus op basis van halfpension
✓ 2 nachten in Solstrand Hotel & Bad in Os op basis van logies & ontbijt
✓ 1 nacht aan boord van Fjord Line (terugreis) op basis van logies
✓ Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
✓ Wegenkaart en reisgids (voucher t.w.v. € 35 per boeking)
✓ Eenmalig gratis entree in het Spa gedeelte van Hotel Alexandra t.w.v. ca. € 29,50 per persoon (alleen toegankelijk voor 18+)

Exclusief
x Reis naar/van Hirtshals
x Overige maaltijden en dranken
x Excursies

Reisprogramma
Dag 1: Utrecht – Hirtshals (ca. 945 km)
Je reist met de auto naar het noorden van Denemarken. In de avond scheep je in bij de haven van Hirtshals.

Dag 2: Bergen – Balestrand (ca. 210 km)
Rond de middag kom je aan in Hanzestad Bergen. Een prachtig gelegen stad aan de westkust van Noorwegen. Vanaf Bergen rijd je door een adembenemend landschap van bergen, rotsen, watertjes en sneeuwresten. Het Sognefjord zie je al van verre liggen. Dit langste fjord van Noorwegen (205 kilometer!) is een pareltje.

Dag 3: Sognefjord
Dat is nog eens lekker wakker worden aan zo’n prachtig fjord! Vandaag heb je de tijd om de omgeving te verkennen. Ga wandelen, rijd een stukje met de auto en verwonder je over de prachtige natuur. Wil je vandaag even bijkomen van de heenreis. Ga lekker ontspannen aan het Sognefjord. Hier raak je niet uitgekeken.

Dag 4: Balestrand – Loen (ca. 175 km)
Vandaag rijd je naar het volgende hotel. Je volgt het Sognefjord om vervolgens via Skei en Byrkjelo in Loen aan te komen. Loen ligt aan de Innvikfjorden. Stop onderweg voor het maken van foto’s, om te genieten van een picknick of om de benen te strekken tijdens een wandeling.

Dag 5: Loen
In en om Loen is veel te ontdekken. Geniet van het azuurblauwe water in het meer van Loen ben bekijk de Bødalsgletsjer en de Briksdalgletsjer. Wil je een mooi uitzicht? Ga dan met de Loen Skylift naar de top van de berg Hoven. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Nordfjord, bergen en gletsjers. Aan het einde van de dag kun je bijkomen in het zwembad en/of de sauna van het hotel.

Dag 6 en 7: Loen – Valldall (ca. 120 km)
Vandaag kom je langs de beroemdste fjord van Noorwegen: Geirangerfjord. Dit prachtige en fotogenieke fjord staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Rijd je via Hellesylt? Dan maak je direct een mooie cruise over de fjord. Tijdens de cruise kom je langs de waterval ‘de zeven zusters’. Aan het einde van de dag kom je aan in het heerlijke hotel in Valldall, dat direct aan het water ligt. En bovendien ligt dit hotel vlakbij de welbekende Trollstigen!

Dag 8 en 9: Valldall – Høyheimsvik (ca. 270 km)
Vandaag is een relatief lange reisdag. In ca. 4 uur en 45 minuten rijd je naar Høyheimsvik. Geniet van de reis vandaag, want de rit is werkelijk prachtig! Dus neem de tijd en maak regelmatig een tussenstop. Het verblijf is wederom fenomenaal. Geniet in het restaurant van het hotel van de lokale producten, terwijl je uitkijkt over de fjord. Deze dagen geniet je verder van watervallen, gletsjerwandelingen en staafkerken.

Dag 10: Høyheimsvik – Lofthus (ca. 224 km)
Je rijdt naar het Hardangerfjord. Er zijn vandaag meerdere wegen die naar Rome leiden. Wil je een bijzondere ervaring? Laat dan voor een aantal kilometer het prachtige landschap voor wat het is en rijd via de Lærdalstunnel. Dit is – met 24,5 kilometer – de langste autotunnel ter wereld! Geniet in de middag en avond van het Hardangerfjord. Morgen rijd je weer door naar de volgende bestemming.

Dag 11 en 12: Lofthus – Os (ca. 150 km)
Je laat het Hardangerfjord achter je en rijdt weer westwaarts. Rijd via het fjord (noordelijke route) of via twee veerdiensten (zuidelijke route) reizen. De eindbestemming ligt aan de rand van Bjørnefjorden en op slechts 30 kilometer van Bergen. Je hebt een hele dag om de omgeving en/of Bergen te verkennen!

Dag 13: Os – Haven van Bergen (ca. 31 km)
Tijd om afscheid te nemen van Noorwegen. Rond de middag scheep je in en vaar je terug naar het Deense Hirtshals. Je overnacht aan boord.

Dag 14: Hirtshals – Utrecht (ca. 945 km)
In de ochtend kom je weer goed uitgerust aan in de haven van Hirtshals. Vanaf hier rijd je terug naar huis vol herinneringen aan de prachtige fjorden van Noorwegen.

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Call Now Button