Skillinge Skåne Zweden Sydkustleden

Het Mooiste van Skåne | Fietsvakantie Zuid-Zweden | Trektocht | 9 dagen | v.a. € 1.069 p.p.

✓ Nieuwe reis in 2024
✓ Fiets over de ‘Cykelleden Skåne’
✓ Ontdek het prachtige Skåne in Zuid-Zweden op de fiets
✓ Open landschappen, bossen en kuststroken
✓ Overnachtingen in uitstekende hotels
✓ Inclusief ontbijt én bagagevervoer
✓ Bezoek o.a. Malmö, Lund, Simrishamn en Ystad

Skåne is de meest zuidelijke provincie van Zweden. Een prachtig gebied met een lange kustlijn én waar landinwaarts veel te zien en te beleven is. Tijdens deze fietsvakantie ontdek je prachtige steden als Malmö, Lund, Kristianstad, Simrishamn en Ystad, allemaal met hun eigen sfeer en bezienswaardigheden. Maar je komt ook langs de kenmerkende graanvelden, door bossen en langs nationale parken. De kuststrook langs de Oostzee en het Kattegatt biedt je veel prachtige uitzichten over de zee. Maar er zijn, naast de steden, onderweg ook veel culturele hoogtepunten. Skåne heeft namelijk de meeste kastelen en landhuizen van Zweden! Veel van de kastelen werden gebouwd in de 16e eeuw, toen de Denen over Skåne regeerden.

Kortom, deze fietsvakantie laat je het mooiste van Skåne zien! Ga je mee?

Hoogtepunten van deze reis

  • Malmö
  • Lund
  • Simrishamn
  • Ystad
  • Kuststrook van Zuid-Zweden
  • Ales Stenar (het Zweedse antwoord op de Stonehenge)
  • Witte zandstranden

Wil je een uitgebreid reisprogramma zien inclusief mogelijke hotels waarin je overnacht? Dat kan via onderstaande button!

Praktisch
Fietsvakantie: Het mooiste van Skåne | Zweden
Fietsdagen: 7
Kilometers: ca. 428
Kilometers per dag: 50-86
Reisdata: dagelijks vertrek van 4 mei t/m 30 september 2024

Fietsniveau:Gemiddeld/ervaren

De wegen
De routes gaan vooral over veelal geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in uitstekende, comfortabele hotels.

Reis naar Zweden
Er zijn diverse mogelijkheden om naar Zweden te reizen. Meer informatie vind je op reizen naar Zweden.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳 (159 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (209 kg p.p.)
Vliegreis: 🌳🌳🌳 (300 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata* Prijzen**
04-05-2024 t/m 12-05-2024* € 1.099,00
13-05-2024 t/m 23-05-2024* € 1.199,00
24-05-2024 t/m 30-06-2024* € 1.099,00
01-07-2024 t/m 23-08-2024* € 1.199,00
24-08-2024 t/m 30-09-2024* € 1.099,00

*Dagelijks vertrek mogelijk
**Prijzen p.p. op basis van een 2-persoonskamer

Inclusief
Overnachting in comfortabele hotels en B&B’s
Ontbijt
Bagagevervoer
GPS-routes
Fietskaarten
Gedetailleerde reisinformatie
Informatie over bezienswaardigheden (Engels)
24-uur noodtelefoon
CO2-compensatie
Garantiefonds (á € 9,00 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Huurfiets (optioneel)
Overige maaltijden en dranken
Entreegelden bezienswaardigheden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur trekkingfiets, inclusief slot, pompje en reparatieset (€ 235 per persoon)
Huur e-bike, inclusief slot, pompje en reparatieset (€ 299 per persoon)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)
Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden
De prijzen voor deze fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Reisdag naar Malmö
Na aankomst in Malmö check je in bij het hotel. Overdag heb je de tijd om Malmö te verkennen.

Overnachting in/nabij Malmö

Dag 2: Malmö – Lund – Eslöv (ca. 68 km)
Je fietst vanaf het centrum van Malmö richting Lomma. Vanaf de kust van Lomma fiets je vervolgens landinwaarts. Vervolgens gaat de route oostwaarts richting Lund. Een bezoek aan de kathedraal is (bijna) een must! Vervolgens fiets je via Staffanstorp en langs het moeraslandschap Vallby Mosse naar Dalby. Dalby is een kleine nederzetting uit de 12e eeuw met een gezellig centrum en een interessante culturele geschiedenis. Vervolgens fiets je via Skrylleskogen, het grootste natuur- en buitengebied van de regio, naar Eslöv.

Overnachting in/nabij Eslöv

Dag 3: Eslöv – Kristianstad (ca. 86 km)
Je laat Eslöv achter je en fietst tussen de open landschappen van Skåne richting Kristianstad. Je komt langs het op een na grootste meer van Skåne: Ringsjön. Geniet van het prachtige uitzicht op Ringsjön en neem een duik in het zwemgedeelte van Sjöholmen. Vervolgens vervolg je de route door een bosrijker gebied naar Höör. Hier kun je even ronddwalen, genieten van een fika of allebei. Net voorbij Hörby fiets je deels verder langs de oude spoordijk. Deze is vrij van autoverkeer, waardoor je echt van de rust kunt genieten. Je passeert het dorp Linderöd en komt aan in Tollarp. Tollarp is een voormalige stationsgemeenschap die zich heeft ontwikkeld dankzij de spoorlijn die in de jaren tachtig van de negentiende eeuw werd aangelegd.

Je eindigt vandaag in Kristianstad. Voor cultuurliefhebbers zijn er forten, wallen, grachten en bastions te bezichtigen. Een van de oudste gebouwen van de stad, de Heilige Drie-eenheid Kerk, is een van de mooiste renaissancekerken van Zweden.

Overnachting in/nabij Kristianstad

Dag 4: Kristianstad – Åhus – Brösarp (ca. 53 km | 241 hm)
Van Kristianstad fiets je vandaag over de nationale fietsroute Sydostleden naar Brösarp. Je fietst dwars door het landelijke gebied waar onder meer rogge (voor het beroemde Zweedse knäckebröd), aardappelen en tarwe worden verbouwd. Vervolgens kom je door Åhus. Dit is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Zweden. Smalle straatjes worden gekarakteriseerd door pittoreske vakwerkhuizen. Bovendien vind je hier een van de best bewaarde stadsmuren van Zweden! Wanneer je verder fietst kom je aan bij Brösarp.

Brösarp is de noordelijke toegangspoort tot de geliefde regio Österlen. Er valt hier zoveel te ontdekken. Maak een wandeling over de Österlen Trail, Blåvinge Trail of de Backa Trail en geniet van de heuvels, flora en fauna. Of probeer het klassieke Skåne-gerecht “Äggakaga” in de Brösarps Gästgifveri Inn.

Overnachting in/nabij Brösarp

Dag 5: Brösarp – Simrishamn (ca. 50 km | 420 hm)
Ook vandaag fiets je over de Sydostleden. Je gaat genieten van het goed bewaard gebleven natuurlijke en culturele landschap van de regio Österlen. Op de route kom je onder andere langs het 18e-eeuwse barokke paleis Christinehof. Dit ligt in een ecologisch park waar je ook even de benen kunt strekken voor een fijne wandelingen. En na de wandeling kun je in het direct daarnaast gelegen Alunbruket, het oudste cafeetje in Skåne, genieten van Zweedse koffie en gebak. Verder kom je onderweg langs de waterval Hallamölla. Dit is, met een totale valhoogte van 23 meter, de hoogste waterval in Skåne. Via de Vitaby Kerk, het ‘appeldorp’ Kivik, vele boederijwinkels met lokale producten en nationaal park Stenshuvud kom je aan op de eindbestemming van vandaag: Simrishamn.

Simrishamn wordt vaak de hoofdstad van Österlen genoemd en dateert uit de 12e eeuw. Het stadje wordt gekenmerkt door de pittoreske pastelkleurige huizen met prachtig bewerkte deuren. Ga naar een van de musea die het verleden en heden van deze prachtige regio beschrijven: het Österlen Museum, Gösta Werner & de Zee, het Automuseum of het Leerlooierijmuseum.

Overnachting in/nabij Simrishamn

Dag 6: Simrishamn – Ystad (ca. 53 km | ca. 131 hm)
Vanaf Simrishamn volg je de Sydkustleden. Tussen de middeleeuwse stadjes Simrishamn en Ystad fiets je veelal door open landschappen en langs oude rotstekeningen en goudgele koolzaadvelden. De natuur in dit deel van Skåne biedt een unieke flora en fauna. Breng onderweg een bezoekje aan de bekende Ale Stenar, het natuurreservaat Sandhammaren, ontspan op de witte zandstranden en geniet van de gezellige cafés en restaurants. In Ystad check je in bij je hotel. Ystad geeft je een mooi inkijkje in de geschiedenis van Zweden. In de stad zijn o.a. meer dan 300 vakwerkhuizen, het oudste en best bewaarde klooster van Zweden (gesticht in 1267) en de Sankt Maria kerk.

Overnachting in/nabij Ystad

Dag 7: Ystad – Skanör/Falsterbo (ca. 74 km)
Na een heerlijk ontbijt vervolgen we de Sydkustleden richting Trelleborg. Onderweg kom je vandaag door pittoreske vissersdorpjes en heb je de zee constant aan je linkerhand. Wil je onderweg even afkoelen? Er zijn voldoende plaatsen waar je kunt genieten van een verfrissende duik. Tussen Mossby en de haven van Hörte fiets je direct langs de zee, waar je ook golfbanen en kuuroorden vindt. Onderweg mag je Smygehuk niet missen! Dit is de meest zuidelijke kaap van Zweden en een unieke plek met een betoverend uitzicht. Verder kom je langs grafheuvels die stammen uit de Bronstijd, hunebedden en middeleeuwse dorpjes. Deze dorpjes bloeiden op dankzij de haringvisserij. Hun geschiedenis is bewaard gebleven in musea, maar ook in kerken, vestingwerken en oude huizen. Als je in Höllviken aangekomen bent, is een bezoek aan het schiereiland Falsterbo een must. Dit schiereiland heeft uitgestrekte witte zandstranden en is een van de beste plekken ter wereld om vogels te kijken. Bovendien is de kans aanwezig dat je barnsteen vindt, dat door stormen op de kust wordt afgezet. Dat wordt zoeken tussen het zeewier!

Overnachting in/nabij Skanör/Falsterbo

Dag 8: Skanör/Falsterbo – Malmö (ca. 51 km)
De route van vandaag wordt gekenmerkt door open landschappen en boerderijwinkels met lokale producten. Het contrast tussen de open velden met gewassen en de opdoemende skyline van Malmö is bijzonder om te zien.

Geniet in Malmö van het gezellige winkelcentrum, de parken, openluchtmarkten en de mooie promenade waar je heerlijk kunt wandelen. Vergeet bovendien niet de 54 verdiepingen tellende Turning Torso te bekijken, hét herkenningspunt van de stad. Daarnaast staat Malmö bekend om de diversiteit van haar eetcultuur. Van luxueuze Michelinrestaurants tot heerlijke ‘streetfood’, er is volop te lekkers te eten. Vergeet niet de falafel te proberen! Malmö wordt in de volksmond niet voor niets ‘de Falafelhoofdstad van Zweden’ genoemd.

Overnachting in/nabij Malmö

Dag 9: Vertrek uit Malmö
De fietsvakantie is helaas al weer ten einde. Vandaag vertrek je op eigen gelegenheid weer terug naar huis!

Wil je een uitgebreid reisprogramma zien inclusief mogelijke hotels waarin je overnacht? Dat kan via onderstaande button!

Call Now Button