rondje siljanmeer naar het noorden

Het Zweedse Buitenleven | Rondreis Midden-Zweden | 13 of 14 dagen | v.a. € 868 p.p.

✓ verblijf in vakantiewoningen of appartementen
✓ ontdek het beste van Zweden
✓ inclusief nachtovertochten met Color Line
✓ Aanbieder: ANWB

Tijdens de rondreis ‘Het Zweedse Buitenleven’ geniet je optimaal van het Zweedse buitenleven en de lange zomeravonden. Je verkent de prachtig golvende landschappen vol naaldbossen, heldere meren, korenvelden en kletterende watervallen. Neem een duik in de helderblauwe meren tot de zon ondergaat en geniet van de rust, ruimte en natuur. De route van deze rondreis leidt je door streken vol tradities en folklore, langs de karakteristieke rode huisjes en charmante steden. Neem bijvoorbeeld een kijkje in Nusnäs, waar de traditionele Dalarnapaardjes vandaan komen en ga mee op elandsafari. Välkommen i Sverige! 

Hoogtepunten van deze reis:

  • De hoogste waterval van Zweden
  • Elanden spotten
  • Een rondje Siljanmeer 
  • Kanoën
  • Nationaal Park Fulufjället 
  • Nusnäs
  • Overnachten in een Zweedse stuga
In- en exclusief
Inclusief
✓ 3 overnachtingen (bij 13-daagse rondreis) of 4 overnachtingen (bij 14-daagse rondreis) in vakantiepark Idre Fjäll
✓ 4 overnachtingen (bij 13-daagse rondreis) of 3 overnachtingen (bij 14-daagse rondreis) in vakantiepark Orsa Grönklitt
✓ 3 overnachtingen (bij 13-daagse rondreis) of 4 overnachtingen (bij 14-daagse rondreis in vakantiepark Säfsen Resort
✓ 2 overnachtingen in een binnenhut o.b.v logies op de retourovertocht Kiel – Oslo met Color Line, incl. 1 auto (max. 2 m hoog en 5 m lang)
✓ Gebruik van elektriciteit
✓ Parkeren bij vakantieparken (op basis van beschikbaarheid)
✓ Eindschoonmaak bij Orsa
✓ De Säfsen Adventure Pass geeft toegang tot klimmuur en frisbeegolf, wandel- en fietspaden en kaarten, een speeltuin in de wildernes, volley- en voetbalvelden, gratis toegang tot de speelarena en fietsbingospel.
✓ € 25,- reserveringskosten per boeking, € 5,- SGR bijdrage per persoon en € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking

Exclusief
x Reis naar/van bestemming
x Kinderstoel en/of -bed (opgeven bij reservering, eventuele kosten ter plaatse of vooraf betalen)
x Eindschoonmaak bij Säfsen en Idre. Dit kan je opgeven bij reservering en vooraf betalen. Je kunt dit ook zelf verzorgen.
x Handdoeken en bedlinnen (opgeven bij reservering en vooraf betalen of zelf meenemen)
x Maaltijden aan boord van de overtochten (opgeven bij reservering en vooraf betalen)

Reisprogramma
Dag 1: Utrecht – Kiel (ca. 528 km)
Vandaag reis je met eigen auto naar Kiel in Duitsland. Hier vertrek je aan het begin van de middag met de Color Line naar Oslo. Onderweg hoef je je aan boord geen moment te vervelen. Breng een bezoekje aan het spa- en fitnesscentrum of het waterpark, luister naar live muziek en dineer ’s avonds in een van de vele restaurants.

Dag 2: Oslo – Idre Fjäll (ca. 350 km)
De entree via de Oslofjord is prachtig. Langzaam vaar je de Noorse hoofdstad binnen, waar je in de ochtend aanmeert. Maak een verkenningstochtje door Oslo of vervolg meteen je weg naar het noorden. Je rijdt via een fraaie route door Noorwegen naar het Zweedse vakantiepark Idre Fjäll, dat vlakbij de Noorse grens ligt.

Dag 3 en 4: Idre Fjäll
Rondom Idre liggen bergtoppen van meer dan 1100 meter hoogte. Hier kom je op wandeltochten boven de boomgrens. Rijd ook naar het nationale park Fulufjället en volg de gemarkeerde wandelroute naar Nupeskärs Vattenfäll, de hoogste waterval van Zweden. Ten noorden van Idre vind je enkele nederzettingen van de Sami. Dit is de inheemse bevolking van Zweeds Lapland. Op de hoogvlaktes rondom Idre grazen kuddes rendieren.

Dag 5: Idre Fjäll – Orsa (ca. 170 km)
Weinig streken in Zweden zijn zo rijk aan tradities en folklore als die rond het Siljanmeer. En daar ga je naartoe!

Dag 6 t/m 8: Orsa
Het vakantiepark Orsa Grönklitt ligt circa vijftien kilometer ten noorden van Orsa en biedt veel wandel-, zwem-, fiets- en kanomogelijkheden. In de directe omgeving is veel te zien en te beleven. Het Dalarnapaardje is één van de bekendste symbolen van Zweden. De paardjes worden alleen in het dorp Nusnäs (hand)gemaakt. Het maken van zo’n houten beeld duurt maar liefst twee weken. Dit is natuurlijk een leuk aandenken aan jouw vakantie! Maak ook een rondrit langs de mooie stadjes aan het Siljanmeer. Huur een kano voor een bijzondere tocht naar de geheimzinnige Vikinggraven op het eiland in het meer.

Dag 9: Orsa – Fredriksberg (ca. 145 km)
Op weg naar Fredriksberg kun je een omweg maken langs de kopermijnen van Falun en een bezoek brengen aan het gezellige stadje Rättvik.

Dag 10 t/m 12: Frederiksberg
Je sluit deze rondreis af in de provincie die vaak ‘de meest Zweedse provincie van Zweden’ wordt genoemd: Dalarna.
Hier contrasteren de rode houten huisjes met de groene bossen en het blauw van de meren. Je vindt er de eindeloze natuur waar Zweden bekend om staat, maar ook de diepgewortelde cultuur van het land.

Het stugadorp Säfsen Resort ligt op een kilometer van het plaatsje Fredriksberg aan het Säfsjönmeer, met in de directe omgeving uitgestrekte wouden en ontelbare meren. In de omgeving kun je heerlijk wandelen, vissen, mountainbiken, zwemmen en kanoën. Of ga je mee op een elandsafari?

Dag 13: Frederiksberg – Oslo (ca. 287 km)
Vandaag rijd je naar Oslo. Aan het begin van de middag vertrek je weer met de Color Line terug naar Kiel. Kijk uit op de Oslofjord terwijl je Noorwegen vaarwel zwaait en geniet onderweg aan boord nog van alle faciliteiten die de Color Line te bieden heeft. Je overnacht aan boord.

Dag 14: Kiel – Utrecht (ca. 600)
Aankomst in Kiel in de ochtend. Daarna reis je verder naar huis.

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Call Now Button