hygge op funen

Hygge op Funen | Fietsvakantie Denemarken | Trektocht | 12 dagen

Wil je de eilanden en de gebieden rond Odense, Svendborg, Faaborg, Assens en Middelfart in een ontspannen tempo verkennen? Dan is dit de reis voor jou. Er zijn veel steden waar je een nacht extra verblijft, zodat je rustig de tijd hebt om alles te bekijken. Funen wordt het sprookjeseiland genoemd vanwege de in Odense geboren auteur Hans Christian Andersen, maar ook omdat het platteland en de dorpjes zo mooi en romantisch zijn. Nadat H.C. Andersen naar de grote stad Kopenhagen vertrok, kwam hij vaak terug voor vakantie in de herenhuizen en kastelen van Funen. Je zult er meer zien tijdens deze vakantie. Je ontdekt Funen op de fiets. Hierdoor kom je op plekken waar je met de auto nooit zult komen. Je fietst vaak dicht bij de zee en ervaart het platteland en de “hygge” (gezelligheid) van de steden en de inwoners.

Hoogtepunten van deze reis: Odense, Nyborg, Svendborg, Ærø, Faaborg en Middelfart.

Praktisch
Fietsvakantie: Hygge op Funen
Fietsdagen: 6
Kilometers: ca. 260

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele 3- en 4-sterren hotels, inclusief ontbijt.

In- en exclusief

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele 3-4*-hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
Overtochten per ferry van Svendborg naar Ærø en van Ærø naar Faaborg
GPS-routes
Route-informatie (Engels)
Telefonische assistentie bij problemen
C02-compensatie
Garantiefonds (á € 7,50 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur trekkingfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset (op aanvraag)
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset (op aanvraag)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Odense
Vandaag reis je naar sprookjesstad Odense. Deze stad ligt midden op Funen en staat vooral bekend als de stad van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen.

Overnachting in Odense

Dag 2: Odense – Nyborg (ca. 35 km)
Vandaag laat je Odense achter je en fiets je naar Nyborg. Tijdens je rit naar Nyborg kom je langs mooie bezienswaardigheden, zoals de romantische tuinen van Sanderumgård en een bijzondere, lokale brouwerij. Nyborg ligt op het oostelijke puntje van Funen. Hier kun je volop genieten van de frisse zeelucht en rust. Wandel door het centrum met kleurrijke huisjes en historische gebouwen.

Overnachting in Nyborg

Dag 3: Nyborg – Svendborg (ca. 54 km)
Vandaag fiets je van Nyborg naar het havenstadje Svendborg. Je fietst dwars door hét wijngebied van Denemarken. De combinatie van wijngaarden en de kust doet bijna Zuid-Europees aan. Al wordt de route vandaag ook gekenmerkt door schitterende – typisch Deense – herenhuizen.

Overnachting in Svendborg

Dag 4: Rustdag of rondrit Svendborg
Svendborg is een levendige stad, met een mooi historisch centrum. In Svendborg kun je tevens een bezoek brengen aan de traditionele houten scheepswerf of het moderne natuurhistorisch museum. Wil je erop uit? Dan kun je bijv. de eilandjes Skarø, Drejø en/of Hjortø bezoeken. Wil je liever een rondrit fietsen? Fiets bijvoorbeeld op en neer naar het indrukwekkende kasteel Egeskov (ca. 52 km).

Overnachting in Svendborg

Dag 5: Svendborg – Ærø – Faaborg (ca. 21 km)
Je verlaat Svendborg en fietst vandaag via het schitterende eiland Ærø naar Faaborg. Op Ærø waan je je ineen 19e-eeuwse sfeer, met smalle geplaveide straatjes, vakwerkhuizen met stokrozen en langzamer leeftempo. Een heerlijke fietsdag, waarbij je onderweg ook nog vanaf de boot geniet van de archipel van Zuid-Funen.

Overnachting in Faaborg

Dag 6: Faaborg
Faaborg is niet zo groot, maar misschien wel het mooiste stadje van Funen. Het ligt schitterend aan het water en heeft veel bezienswaardigheden. De oude binnenstad, het kerkje, de musea, de haven. Het is ook mogelijk om op de fiets het gebied Svanninge Bakker (ca. 27 km) of het Horneland (ca. 35 km) te ontdekken.

Overnachting in Faaborg

Dag 7: Faaborg – Helnæs
Een relatief korte fietsdag vandaag. Heb je in de ochtend nog zin in een wandeling door Faaborg? Neem de tijd! Vervolgens fiets je over de inmiddels bekende ‘glooiende wegen’ naar het rustige Helnæs. Rust, ruimte, groen en de fiets… wat wil je nog meer?

Overnachting in Helnæs

Dag 8: Helnæs
Rust, ruimte en een mooie accommodatie. Kortom, een perfecte locatie om uit te rusten! Of wil je vandaag toch de omgeving verkennen? In de omgeving van het hotel kun je mooi wandelen.

Overnachting in Helnæs

Dag 9: Helnæs – Middelfart (ca. 61 km)
Je fietst vandaag een schitterende route via Assens naar Middelfart. Assens is de moeite waard voor een tussenstop. Op weg naar Middelfart blijf je dicht bij de zuidwestkust. Verder kom je onderweg langs bijvoorbeeld Kasteel Hagenskov, het schiereiland Torø en boerderijwinkel Torup Bakkegaard.

Overnachting in Middelfart

Dag 10: Middelfart
Ontdek het mooie en sfeervolle stadje Middelfart, de meest duurzame stad van Europa in 2022! Breng een bezoek aan het Middelfart Museum, Danmarks Keramik Museum- Grimmershus en het Henner Friisers Hus. Je kunt er vandaag ook voor kiezen om een dagtocht te fietsen. Fiets bijvoorbeeld via Fredericia naar Kolding (dat bekend staat om het Kolding Hus) en weer terug naar Middelfart (ca. 64 km) of fiets de ‘Bruinvissenroute’ (ca. 35 km).

Overnachting in Middelfart

Dag 11: Middelfart – Odense (ca. 59 km)
Heb je lekker ontbeten vanochtend? De fietstocht van vandaag leidt je terug naar Odense. Je fietst door idyllische landschappen terug naar de op twee na grootste stad van Denemarken. Heb je nog niet alles bezichtigd in Odense wat je wilde? Bezoek o.a. H.C. Andersen Hus en H.C. Andersens Barndomshjem voor meer informatie over zijn levensreis.

Overnachting in Odense

Dag 12: Vertrek uit Odense
Vandaag reis je op eigen gelegenheid terug naar huis.

Call Now Button