kattegattleden

Kattegattleden fietsen? Zo haal je nóg meer uit deze fietsroute

De Kattegattleden is een schitterende fietsroute in Zweden. Heb je plannen om deze ruim 300 km lange route langs de westkust van Zuid-Zweden te fietsen? Lees dan vooral even verder. Je kunt de tocht namelijk eenvoudig uitbreiden met extra fietskilometers, voorafgaand aan de route, vanaf Malmö. Fietskilometers die je dwars door de mooiste stukjes ongerepte natuur ten zuiden van de route voeren. Zo haal je echt alles uit je fietsvakantie in Zweden!

Wat is de Kattegattleden?

Ontspannen tijdens het fietsen van de Kattegattleden
Ontspannen tijdens het fietsen van de route

De Kattegattleden is een fietsroute van Helsingborg naar Göteborg die zich een weg slingert langs de schitterende westkust van Zuid-Zweden. Onderweg word je veelvuldig getrakteerd op de mooiste uitzichten over land én zee. Niet zo gek dus dat deze bekende fietsroute in Zweden in 2018 verkozen werd tot Europese fietsroute van het jaar. De route volgt vaak de kustlijn en leidt je langs open landschappen, indrukwekkende natuurreservaten, ruige kliffen en dichte bossen. De ruim 300 km lange route is opgedeeld in acht etappes, deels ook met de trein af te leggen, en is voor de liefhebber uit te breiden.

Kattegattleden fietsen uitbreiden: hoe dan?

Fiets door authentieke dorpjes aan de westkust van Zweden

Alleen de Kattegattleden fietsen is al een fantastische ervaring, maar het kan nóg beter. Voor wie niet genoeg kan krijgen van fietsen in Zuid-Zweden is deze fietsroute namelijk eenvoudig uit te breiden met zo’n 75 kilometers aan extra fietsplezier: de Kattegattleden XXL. Je start in Malmö vanwaar je dwars door de natuur een schitterende tocht naar Helsingborg maakt. In Helsingborg kun je de route vervolgen via de Kattegattleden.

Wat leveren die extra kilometers je op?

De extra fietskilometers voorafgaand aan de Kattegattleden zijn absoluut de moeite waard en zorgen voor een dubbele portie Zweeds natuurschoon. Je pakt zelfs een stuk mee van de bekende fietsroute Sydkustleden en komt daarbij door groene bossen, fietst langs verlaten stranden (Lomma Beach), doet het historische Borgeby Kasteel aan, komt bij een fotogenieke 600 meter lange pier (Långa Bryggan) én geniet van de mooiste uitzichten vanaf het charmante dorpje Barsebäckshamn. Bovendien biedt de route je de kans om ook het cultureel bruisende Malmö te ontdekken.

Voor wie is de route geschikt?

De Kattegattleden leidt je langs de westkust van Zweden
De route leidt je langs de westkust van Zweden

De Kattegattleden XXL, met een extra stuk van Malmö naar Helsingborg, is (net als de Kattegattleden zelf) geschikt voor iedereen met een gemiddelde fietsconditie. Je fietst meestal op verharde fietspaden, soms op goede, onverharde gravelwegen, met weinig verkeer. In Skåne, de regio waar de route grotendeels doorheen gaat, zijn bovendien weinig hoogteverschillen.

Zelf de Kattegattleden fietsen of een fietsvakantie op maat?

kattegattleden
Langs de route kom je veel typisch Zweedse huisjes tegen

Natuurlijk kun je de route van Malmö naar Helsingborg tot en met de Kattegattleden naar Göteborg zelf uitstippelen, op eigen gelegenheid op zoek gaan naar geschikte accommodaties en je bagagevervoer per dag regelen. Maar wil je het jezelf makkelijk maken, dan boek je de volledige fietsvakantie bij een erkende reisorganisatie. Deze beschikt namelijk over de kennis én het netwerk en kan jou alle zorgen uit handen nemen. Is de route Malmö–Göteborg iets te veel van het goede? Uiteraard kunnen wij ook een fietsvakantie Kattegattleden op maat maken.

Call Now Button