landborgspromenaden

Kennismakingsreis Zweden | Rondreis Zweden | 8 dagen | v.a. € 550 p.p.

✓ Relatief korte rijafstanden
✓ Ontdek Helsingborg & Växjö
✓ Prachtige natuur & cultuur
✓ Nationaal park Äsnen & elanden
✓ Eilanden Gotland & Öland
✓ Aanbieder: House of Britain

Ga je voor het eerst naar Zweden? Dan is dit de perfecte rondreis voor je! Niet alleen ontdek je het authentieke Zweden, maar je volgt ook een mooie route langs de kust.

Denk je aan Zweden, dan denk je aan natuur, bossen, meren en sfeervolle rode huisjes. Tijdens deze reis bezoek je de zuidelijke provincies Skåne en Småland. Bewonder de prachtige natuur, goudgele stranden, historische dorpjes, weidse bossen en uitgestrekte meren. Onderweg heb je de kans elanden de spotten en je geniet van de meest mooie uitzichten. Veel Zweedser ga je het niet vinden!

Hoogtepunten van deze reis

In- en exclusief
Inclusief
7 overnachtingen inclusief ontbijt
ANWB Wegenkaart Scandinavië
ANWB Ontdek reisgids Zweden zuid
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Tolgelden
Entreegelden
Parkeergelden

Reisprogramma
Dag 1: Utrecht – Helsingborg (ca. 865 km)
Vandaag reis je op eigen gelegenheid naar het Zweedse Helsingborg. Hier start je kennismaking met Zweden. Deze stad is echt een pareltje aan de kust! Helsingborg heeft niet alleen een lange geschiedenis, maar de natuur in de omgeving is er ook prachtig.

Dag 2: Helsingborg – Växjö (ca. 185 km)
Na een lekker ontbijt reis je naar Växjö voor de volgende twee overnachtingen. Onderweg heb je de mogelijkheid om elanden te zien. Bij Smålandet Moose Safari in Markaryd kun je een tocht door het wildpark maken waar inheemse elanden leven. Växjö wordt ook wel de groenste stad van Europa genoemd. Niet alleen vanwege zijn duurzaamheid, maar ook omdat de omgeving 200 meren en 23 natuurreservaten kent. Natuurliefhebbers vermaken hier zich sowieso.

Dag 3: Växjö
Bezoek vandaag een van de natuurreservaten die de regio rondom Växjö rijk is. Ga bijvoorbeeld naar nationaal park van Åsnen, met een rijke verzameling eilanden en meren. Je kunt hier kanoën tussen de eilanden, een fietstocht rondom het meer maken of je hengel uitgooien voor een rustgevend middagje vissen. Voor een stukje geschiedenis ga je vandaag naar Huseby Mill. Hier werd ijzererts gedolven. Je vindt er zelfs een stukje Nederlandse geschiedenis terug. In de 17e eeuw werd deze industrie namelijk gerund door een Nederlandse familie en werden er kanonnen geproduceerd die via het water naar Haarlem en Amsterdam getransporteerd werden.

Dag 4: Växjö – Kalmar (ca. 110 km)
Je reist verder naar Kalmar. Deze historische stad is aan zee gelegen en de toegangspoort tot het eiland Öland. Het imposante Kasteel Kalmar is de blikvanger van deze charmante stad. Breng dan ook zeker een bezoek aan dit prachtige kasteel. Maak een wandeling door de geplaveide straatjes van de stad om de prachtig bewaarde gebouwen en beeldige architectuur te leren kennen. De gezellige grachten maken deze stad helemaal af. In de regio vind je een mooi contrast tussen weelderige bossen en de charme van de kust.

Dag 5: Kalmar / Öland
Breng vandaag de dag door op het eiland Öland. Via een brug wordt dit eiland verbonden met het vaste land van Zweden. De Zweedse koninklijke familie weet al langer wat voor prachtbestemming Öland is. Al meer dan 100 jaar is dit hun favoriete zomervakantiebestemming. De natuur is er net iets anders dan op het vaste land, met variatie van open velden, kliffen, bossen en heidevelden. De hoofdstad Borgholm mag je niet overslaan. Hier vind je naast Borgholms Slott tevens de koninklijke residentie Paleis Solliden.

Dag 6: Kalmar – Karlskrona (ca. 85 km)
Vandaag zak je langs de oostkust van Zweden af naar het zuiden, en wel naar Karlskrona. Deze stad heeft maritieme invloeden en ligt aan de Baltische Zee. De vlootbasis van Karlskrona staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Voor de kust ligt een archipel met ruim 30 eilandjes waar je een boottochtje kunt maken. Om meer over de geschiedenis van Karlskrona te weten te komen, ga je naar het Blekinge Museum. Hier vind je fascinerende verhalen en meer dan 10.000 jaar geschiedenis. Door zijn pittoreske ligging is Karlskrona een geliefde plek om in de zomermaanden te vertoeven. Outdoor liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, met een ruim aanbod aan watersporten, fietstochten en wandelpaden.

Dag 7: Karlskrona – Ystad (ca. 185 km)
Je reist vandaag naar het charmante stadje Ystad. Ystad ligt aan de zuidkust van Zweden en heeft schitterende vakwerkhuizen in mooie pastelkleurten. Maak een wandeling door de geplaveide straatjes en ontdek de fascinerende geschiedenis achter de musea en kunstgalerieën. Vanaf Karlskrona kun je de mooie kustroute volgen naar Ystad, of de route via het binnenland volgen. Kies je voor het laatste, maak dan zeker een stop in de prachtige stad Lund. Vergeet hier geen kijkje te nemen bij de kathedraal van Lund.

Dag 8: Ystad – Utrecht (ca. 870 km)
Helaas is je rondreis vandaag ten einde. We hopen dat je een prachtige kennismaking hebt gehad met het veelzijdige Zweden.

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Call Now Button