boot kiel göteborg

Kiel – Gothenburg (Göteborg) met de boot

Op een stralende dag rijd je de haven van Kiel in. De Stena Germanica of Stena Scandinavica ligt al op je te wachten om je van het Duitse Kiel naar het Zweedse Gothenburg (= Göteborg of Gotenburg) te brengen. De overtocht belooft – na de autoreis van vandaag – niet alleen praktisch te zijn. Het is ook een mooie manier om van het Europese vasteland over de Baltische Zee naar Zweden te reizen. Waarom de boot Kiel – Gothenburg een fijne manier van reizen naar Zweden is? Je vindt het in deze blog!

Kiel – Göteborg met de boot

De veerbootverbinding Kiel – Göteborg is een populaire route voor reizigers die ontspannen naar Midden-Zweden willen reizen. Midden-Zweden is niet in één dag te rijden. Om een extra reisdag te besparen is de boot Kiel – Gothenburg een goede optie! Het is een mooie ervaring en een fijne manier om – bijvoorbeeld met het gezin – naar Midden-Zweden te reizen. Na de overnachting ben je al op tijd in de ochtend in Gotenburg, vanwaar je verder kunt reizen. Of uiteraard een bezoek kunt brengen aan deze prachtige stad.

Vanaf Utrecht naar de haven van Kiel is het ca. 535 km rijden. De reis met de boot van Stena Line duurt ongeveer 14 uur en uiteraard kun je je auto, caravan, busje of camper gewoon meenemen!

boot kiel gothenburg

Voordelen boot Kiel – Gothenburg

De veerverbinding Kiel – Gothenburg is een goede, betrouwbare en fijne verbinding. Welke voordelen deze veerdienst van Stena Line nog meer heeft? Je vindt ze hieronder.

  1. Vanaf Utrecht rijd je in slechts ca. 535 km naar de haven van Kiel
  2. Met de boot Kiel – Gothenburg sta je direct in Midden-Zweden. Dat scheelt je heel veel kilometers rijden! En bovendien is de boottocht een leuke ervaring.
  3. Dagelijkse afvaarten. Meestal vertrekt de boot aan het begin van de avond. Zo kun je ‘s avonds nog genieten van avondje op de boot.
  4. De reis met de boot van Stena Line duurt ongeveer 14 uur. Je scheept in aan het begin van de avond en komt aan het begin van de ochtend erop aan in Gothenburg. In de nacht kun je natuurlijk heerlijk slapen. De boot heeft comfortabele hutten om te slapen
  5. Wil je je fiets, auto, caravan, busje of camper meenemen? Geen probleem! Daar is plek voor. Tijdig reserveren is aan te raden.
  6. Er zijn veel  voorzieningen aan boord, zoals een restaurant, bar en winkeltje
  7. Als je overdag naar Kiel rijdt en in de avond de boot neemt, ben je de ochtend erop al in Göteborg!
boot kiel gotenburg

Geschiedenis ferry Kiel – Gothenburg (Göteborg)

De veerverbinding tussen Kiel en Göteborg vierde in 2017 haar 50-jarige jubileum bij Stena Line. Sinds 1967 speelt deze route een belangrijke rol voor zowel toeristen die van en naar Zweden reizen als voor bedrijven die hun goederen tussen Duitsland en Zweden verschepen. Dhr. Stena A. Olsson kondigde in 1964 aan dat er plannen waren om een nieuwe veerverbinding tussen Kiel en Gotenburg tot stand te brengen. Deze ideeën mondde uit in een deze nieuwe verbinding én in de oprichting van Stena Line. Sindsdien zijn er tientallen miljoenen passagiers, miljoenen auto’s en tussen de 1 en 2 miljoen vrachtwagens vervoerd op de ferry Kiel – Gothenburg.

Wil je ook met de veerbootverbinding Kiel – Göteborg naar Zweden reizen? Bekijk hieronder de afvaarten en huidige kosten. Bovendien kun je daar direct jouw veerboot boeken!


Deze pagina bevat affiliatelinks. Als je via deze link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s.

Call Now Button