kopenhagen denemarken nyhavn

Kleuren van Scandinavië | Rondreis Denemarken & Zweden | 12 dagen | v.a. € 1.052 p.p.

✓ twee Scandinavische landen in één reis!
✓ bezoek Kopenhagen, Malmö, Gotenburg én Aarhus
✓ inclusief overtochten Puttgarden – Rødby en Göteborg – Frederikshavn
✓ Aanbieder: ANWB

Twee fantastische Scandinavische landen in één reis! Ontspan in de natuur van Denemarken en Zweden en proef het stadsleven in Kopenhagen, Malmö en Göteborg. Ontdek in Denemarken de hoofdstad Kopenhagen. Een prachtige stad met bekende bezienswaardigheden als Nyhavn, de Kleine Zeemeermin, het winkelgebied Strøget en paleis Amalienborg. In Zweden wachten je rotsen, brede zandstranden en prachtige natuurgebieden. Laat je verleiden tot prachtige wandelingen en dompel je onder in de natuur. Vanuit kastelenstad Kalmar reis je naar Jönköping aan het Vätternmeer. Natuur en steden gaan hand in hand deze rondreis. Via Gotenburg rijd je vervolgens weer terug naar Denemarken. Je brengt hier nog een bezoek aan Aarhus. Deze stad speelde een belangrijke rol in de tijd van de Vikingen. Je vindt er veel culturele bezienswaardigheden, zoals een kasteel op een schiereilandje aan de Oostzeekust en openluchtmuseum ‘Den Gamle By’. De rondreis ‘Kleuren van Scandinavië’ is een prachtige rondreis om Zuid-Zweden en Denemarken te verkennen. 

Hoogtepunten van deze reis:

In- en exclusief
Inclusief
overtocht Puttgarden – Rødby met Scandlines voor één auto
overtocht Göteborg – Frederikshavn met Stena Line voor één auto (max. 2 meter hoog en 6 meter lang)
2 overnachtingen in Comwell Copenhagen Portside op basis van logies ontbijt
1 overnachting in Scandic St. Jörgen op basis van logies ontbijt
2 overnachtingen in First Hotel Statt op basis van logies ontbijt
1 overnachting in Clarion Collection Hotel Post op basis van logies ontbijt
1 overnachting in Elite Stora Hotellet op basis van logies ontbijt
2 overnachtingen met ontbijt in Best Western Åby Hotel in Mölndal/Göteborg (zie tab Verblijf)
2 overnachtingen in Comwell Aarhus op basis van logies ontbijt
€ 25,- reserveringskosten per boeking, € 5,- SGR bijdrage per persoon en € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Parkeerkosten
Excursies
Reis- en annuleringsverzekering

Reisprogramma
Dag 1: Utrecht – Puttgarden – Rødby – Kopenhagen (ca. 753 km)
Je reist naar het Duitse Puttgarden, waar je de ferry neemt naar Rødby in Denemarken. Vanuit Rødby rijd je naar Kopenhagen.

Dag 2: Kopenhagen
Vandaag heb je de hele dag om Kopenhagen te bekijken. Kies vandaag enkele bezienswaardigheden die je echt wil zien. Je kunt tenslotte niet de hele stad in één dag bekijken. Wordt het de Kleine Zeemeermin, paleis Amalienborg, Nyhavn, de Ronde Toren, (pret)park Tivoli, de brouwerij van Carlsberg? De keuze is er reuze.

Vanuit het hotel bereik je het centrum van Kopenhagen snel en eenvoudig met de metro. Deze stopt vlakbij het hotel.

Dag 3: Kopenhagen – Malmö (ca. 42 km)
Via de Øresundsbrug rijd je van Kopenhagen naar Malmö. Deze brug is bekend van de tv-serie The Bridge. In Malmö vind je prachtige moderne gebouwen naast drukke eeuwenoude pleinen en middeleeuwse kerkjes. De Turning Torso is het icoon van de stad. Dit is een spectaculaire 190 meter hoge toren die van onder naar boven ongeveer 90 graden draait. Lilla Torg is het kloppende hart van de stad met zijn vele barretjes en restaurantjes.

Dag 4: Malmö – Olofström (ca. 141 km)
Je verlaat Malmö en rijdt naar Olofström. Het stadje wordt omgeven door prachtige natuur, waaronder het natuurgebied Lake Halen. Vanaf Olofström kun je perfect kanoën of heerlijk wandelen op een van de vele wandelpaden. Ben je geïnteresseerd in auto’s? Dan is het automobielmuseum een aanrader. Hier vind je een indrukwekkende verzameling van bijna honderd historische voertuigen van de afgelopen eeuw.

Dag 5: Olofström – Kalmer (ca. 150 km)
Vandaag rijd je verder naar een van de oudste en belangrijkste steden uit de Zweedse geschiedenis, Kalmar.

Dag 6: Kalmar
Kalmar heeft een oud centrum en vele culturele bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de kathedraal aan het Stortorget en de oude stad van Kalmar, Gamla Stan. Vergeet ook het kasteel niet, op een klein eiland ten zuiden van het stadscentrum. In dit kasteel werden eeuwenlang belangrijke hoofdstukken uit de Zweedse (en Scandinavische) geschiedenis geschreven. Zo werd hier in de 14e eeuw een verdrag getekend waardoor Denemarken, Zweden en Noorwegen eeuwenlang door één koning(in) geregeerd zouden worden.

Op het eiland Öland, via een brug verbonden met Kalmar, vind je een paar van de mooiste stranden van Zweden en in het zuiden het natuurgebied Stora Alvaret, dat Unesco-werelderfgoed is.

Dag 7: Kalmar – Jönköping (ca. 230 km)
Op naar de Zweedse meren. Je rijdt vandaag naar Jönköping. De stad is ideaal gelegen aan het Vätternmeer en heeft ook een gezellig centrum met veel winkels en restaurants. Verken Jönköping en haar omgeving per fiets, maak een wandeling langs het meer of door een van de vele natuurreservaten rondom de stad of maak een tochtje met de kano over het meer.

Dag 8: Jönköping – Mölndal/Gotenburg (ca. 145 km)
Je rijdt naar de Zweedse havenstad Gotenburg aan de westkust van Zweden. Je verblijft in Mölndal, net even buiten Gotenburg.

Dag 9: Gotenburg
Vandaag heb je de hele dag om de prachtige havenstad Gotenburg te ontdekken. Maak een rondvaart of wandel door de wijk Haga. Dit is een inspirerende wijk met houten huizen en geplaveide straten. Een deel van Gotenburg is autovrij. Dit maakt het tot een fijne stad om te voet te ontdekken. Wandel binnen bij één van de overdekte markthallen, bezoek de vismarkt, de domkerk, de permanente antiekmarkt en de prachtige botanische tuinen. Kortom, je hoeft je niet te vervelen vandaag.

Dag 10: Gotenburg – via Frederikshavn – Aarhus (ca. 182 km)
Na een bootovertocht van Gotenburg naar het Deense Frederikshavn, rijd je verder naar Aarhus.

Dag 11: Aarhus
De stad Aarhus speelde vroeger een belangrijke rol in de tijd van de Vikingen. Tegenwoordig is Aarhus een levendige en bruisende studenten- en havenstad. In de stad vind je veel hippe winkeltjes en eettentjes. Daarnaast vind je veel culturele hoogtepunten in Aarhus. Niet voor niets was de stad in 2017 Europa’s culturele hoofdstad was. Bezoek o.a. het aRoS Kunstmuseum, openluchtmuseum Den Gamle By en het Moesgård Museum.

Dag 12: Aarhus – Utrecht (ca. 771 km)
Vandaag reis je weer naar huis en kan je nagenieten van deze prachtige reis.

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Call Now Button