seeland kronborg kasteel helsingor

Koninklijk Seeland, Kopenhagen & Zweden | Fietsvakantie Denemarken | Trektocht | 7 dagen | v.a. € 859 p.p.

Deze fietsvakantie combineert het beste van Noordoost-Seeland met een vleugje Zweden. De fietsvakantie start in Kopenhagen, de fietsstad bij uitstek. Een prachtige stad om te ontdekken en deze fietsvakantie te starten. Onderweg fiets je langs prachtige kustlijnen met mooie stranden, je passeert charmante jachthavens en bezoekt historische steden zoals Hillerød en Roskilde. Bovendien fiets je een dag in Zweden! Ervaar de geschiedenis van dit gebied als je de indrukwekkende kastelen bezoekt en ontspan op één van de veel stranden. Een perfecte combinatie van fietsen, cultuur, natuur en ontspanning.

Hoogtepunten van deze reis: Kopenhagen, Helsingør, Kronborg – het kasteel van Shakespeare’s “Hamlet”, Kasteel Fredensborg, Kasteel Frederiksborg, Kathedraal van Roskilde, Zweden en vissersdorpjes.

Praktisch
Fietsvakantie: Koninklijk Seeland, Kopenhagen en Zweden
Fietsdagen: 5
Kilometers: ca. 241

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in goede middenklasse hotels, inclusief ontbijt.

In- en exclusief

Inclusief
Overnachtingen in goede, comfortabele hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
GPS-routes
Route-informatie
Telefonische assistentie bij problemen
C02-compensatie
Garantiefonds (á € 7,50 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur trekkingfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Extra overnachting(en) (op aanvraag)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van deze fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Kopenhagen
Vandaag arriveer je in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Verken Kopenhagen op eigen gelegenheid en breng bijvoorbeeld een bezoek aan Nyhavn, Amalienborg, Paleis Rosenborg, brouwerij Carlsberg of wandel door de winkelstraat Strøget.

Overnachting in Kopenhagen

Dag 2: Kopenhagen – Snekkersten/Helsingør (ca. 50 km)
Je begint de route vandaag in het centrum van Kopenhagen, en je fietst langs diverse hoogtepunten. Je komt o.a. langs de kleine zeemeermin en de residentie van de koningen ‘Amalienborg’. Vervolgens volg je het fietspad langs de Deense kustlijn naar het Noorden. Onderweg kom je langs bezienswaardigheden als Dyrehaven, Bakken, het huis van Karen Blixen en het Museum of Modern Art “Louisiana”.

Overnachting in/nabij Snekkersten

Dag 3: Rondrit naar Zweden (ca. 40 km)
Wil jij tijdens deze fietsvakantie Seeland ook een uitstapje maken naar Zweden? Vandaag heb je de kans! Fiets naar de haven van Helsingør en neem de veerboot naar het Zweedse Helsingborg (niet inbegrepen). Vanuit hier kun je een mooie rondrit maken van ca. 35 km, waarbij je langs de kust fietst, door kleine vissersdorpjes, en via de Zweedse bossen en velden weer terug naar de haven fietst. Heb je vanmiddag nog tijd over? Ontdek Helsingør! Bezoek bijvoorbeeld het kasteel Kronborg (beroemd uit het toneelstuk van Shakespeare) Hamlet) en het historische stadscentrum.

Overnachting in/nabij Snekkersten

Dag 4: Snekkersten/Helsingør – Hillerød (ca. 59 km)
Je volgt vandaag verder de kustlijn en passeert Hornbæk. Hier vind je leuke restaurants en prachtige stranden. Vervolgens fiets je het binnenland in. Je fietst over het onverharde fietspad in de bossen naar Grib Skov en langs het diepe meer Esrum. De eindbestemming van vandaag is Hillerød, waar je het prachtige kasteel van Frederiksborg vindt.

Overnachting in/nabij Hillerød

Dag 5: Hillerød – Roskilde (ca. 40 km)
Vanaf Hillerød fiets je over het platteland richting Roskilde Bay. Hier vind je prachtige stops voor een koffiepauze of lunch. Je eindigt de fietsdag in Roskilde. Bezoek zeker de Kathedraal in Roskilde. De kathedraal is UNESCO Werelderfgoed. Hier vind je 38 begraafplaatsen van Deense koningen en koninginnen. Vergeet ook niet de haven te bezoeken. Hier kun je in het Vikingschipmuseum oude Vikingschepen bekijken!

Overnachting in/nabij Roskilde

Dag 6: Roskilde – Kopenhagen (ca. 52 km)
Vandaag fiets je terug naar de kust en vanuit het zuidwesten terug naar Kopenhagen. Je komt door pittoreske dorpjes en langs mooie stranden. Je fietst over een fietspad langs de kust, weg van het verkeer, naar het centrum van Kopenhagen. Onderweg passeer je ‘Arken’ (een museum voor moderne kunst), het eiland ‘Amager’ met de ‘vrije stad’ Christiania (een zelfverklaarde autonome buurt), Christianshavn en verschillende interessante architectonische bezienswaardigheden.

Overnachting in Kopenhagen

Dag 7: Laatste dag in Kopenhagen
De fietsvakantie zit erop. Geniet vandaag nog van het bruisende Kopenhagen, voor je terug naar Nederland gaat. Wil je jouw verblijf in Kopenhagen verlengen? Ook dat is mogelijk.

Call Now Button