kustroute flensburg aarhus fietsvakantie denemarken

Kustroute Flensburg-Aarhus | Fietsvakantie Denemarken | Trektocht | 10 dagen

Op deze fietsvakantie is de zee nooit ver weg. Langs de fjorden, aan de Kleine Belt en aan de kusten van het zuidelijke Kattegat is een maritiem vakantiegevoel gegarandeerd. Maak kennis met de oude haven- en handelssteden die rijk zijn geworden door de zeevaart en geniet van het milde klimaat van de Oostzee en de weidse landschappen met weelderige bossen en weiden.

De fietsvakantie start in het Duitse Flensburg. Vervolgens fiets je in noordelijke richting langs de Flensburg Fjord. Onderweg maak je een omweggetje naar het eiland Als en verblijf je in Sønderborg. Verken hierna de imposante kathedraal in Haderslev en beklim de schilderachtige Kæmpetårn (Koldinghus) in Kolding. Rond Middelfart op Funen kun je je verheugen op bruinvissen die in de Kleine Belt.

Tenslotte eindigt de fietsvakantie in Aarhus, de op een na grootste stad van Denemarken. Het maakt indruk met een schat aan culturele bezienswaardigheden en ervaringen.

Hoogtepunten van deze reis: Sonderborg, de Kleine Belt, Haderslev kathedraal, Koldinghus, Middelfart, het zuidelijke Kattegatt en Aarhus

Praktisch
Fietsvakantie: Kustroute Flensburg-Aarhus
Fietsdagen: 8
Kilometers: ca. 355-385

Fietsniveau:Gemiddeld

De routes
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst. De wegen waar je overheen fietst zijn in sommige regio’s heuvelachtig.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele hotels, inclusief ontbijt.

In- en exclusief

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
Fietskaart
GPS-routes
Route-informatie
Servicetelefoon
C02-compensatie

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Treinreis Aarhus – Flensburg (ca. 2,5 uur en ca. € 30 – € 40 p.p.)
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering
Toeristenbelasting

Optioneel
Huur trekkingfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Extra overnachting(en) Flensburg, Sonderborg, Aabenraa, Christiansfeld, Kolding, Middelfart, Vejle, Horsens, Odder/Norsminde en/of Aarhus
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van deze fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Flensburg
Vandaag reis je naar de Noord-Duitse havenstad Flensburg.

Dag 2: Flensburg – Sønderborg (ca. 45 km)
De eerste etappe van deze reis leidt je langs de Flensburg Fjord. Onderweg kom je langs de zomerresidentie van de Deense koninklijke familie in Gråsten. Zeer de moeite waard voor een bezoek! In Sønderborg, waarvan de oude stad op het eiland Als ligt, is Sønderborg Slot indrukwekkend.

Dag 3: Sønderborg – Aabenraa (ca. 35 km)
Over de Baltische kustfietsroute, fiets je ontspannen door bossen en uitgestrekte velden over het schiereiland Sundewitt. De bestemming voor vandaag, Aabenraa, maakt indruk met een pittoresk ensemble van herenhuizen en ambachtelijke huizen.

Dag 4: Aabenraa – Christiansfeld (ca. 40-70 km)
Vandaag fiets je verder naar het noorden. Onderweg valt de indrukwekkende Vor Frue Domkirke, de Haderslev-kathedraal, al van verre op. Het is een van de mooiste gebedshuizen in Denemarken en ligt midden in de oude binnenstad van Haderslev. Beslis in Haderslev of je direct naar Christiansfeld wilt fietsen (totaal dagafstand ca. 40 km) of langs de Kleine Belt (totale dagafstand ca. 70 km).

Dag 5: Christiansfeld – Middelfart (ca. 50-65 km)
Vandaag fiets je vaak direct langs de Kleine Belt. In Kolding springt het Koldinghus in het oog. Je fietst verder naar Middelfart op het eiland Funen.

Dag 6: Middelfart – Vejle (ca. 55 km)
Vanaf Middelfart fiets je over de Kleine Belt naar Fredericia. Het herkenningspunt van de bestemming van vandaag, Vejle, is een windmolen op een heuvel in de stad. Het is zichtbaar vanuit vele delen van de stad en herbergt een museum over de geschiedenis van de molen.

Dag 7: Vejle – Horsens (ca. 45 km)
Met de brug over de Vejle Fjord in het zicht verlaat je Vejle en – voor een dagje – de kust. Je volgt het deels heuvelachtige en met bossen omzoomde fietspad landinwaarts naar Horsens. In Horsens kun je een voormalige staatsgevangenis bezoeken. Het gebied, dat is omgebouwd tot een museum, biedt spannende inzichten in de geschiedenis en het dagelijks leven van de gevangenis.

Dag 8: Horsens – Norsminde/Odder (ca. 55 km)
Je fietst langs de Horsens Fjord, niet ver van de kust, met bijna geen hellingen. Vanuit Hou, een klein havenstadje, gaan we verder naar het noorden. Geniet van het uitzicht op de glinsterende Oostzee, het fijne zeebriesje en zonnige momenten op de lange stranden.

Dag 9: Norsminde/Odder – Aarhus (ca. 20-30 km)
De laatste fietsdag! De lengte van deze laatste etappe is bewust kort gehouden. Zonaanbidders en badgasten hebben talloze mogelijkheden om langere pauzes te nemen op het strand op weg naar Aarhus, maar je hebt natuurlijk ook tijd nodig om Aarhus te verkennen!

Dag 10: Vertrek uit Aarhus
Het is alweer het einde van de fietsvakantie. Vandaag reis je op eigen gelegenheid terug naar Flensburg, naar huis of zet je je reis door Denemarken voort.

Call Now Button