malmö-göteborg

Malmö–Göteborg | Kattegattleden XXL | Zweden | Trektocht | 8 dagen | v.a. € 989 p.p.

Tijdens de fietsvakantie MalmöGöteborg combineer je een deel van de Sydkustleden (van Malmö tot Helsingborg) met de volledige Kattegattleden (van Helsingborg tot Göteborg). De fietsvakantie Malmö–Göteborg laat je de westkust van Zweden zien. Je fietst langs de westkust van Zweden door charmante vissersdorpjes en kleine havens. De route volgt vaak de kustlijn en leidt je door open landschappen, indrukwekkende natuurreservaten en weelderige landerijen. Naarmate je dichter bij Göteborg komt, verandert het landschap naar schilderachtige kliffen, dichte bossen, beschutte baaien en schilderachtige havens. Onderweg kun je genieten van dé culinaire specialiteit van deze regio: de zeevruchten. Ontdek de westkust tijdens de fietsvakantie Malmö–Göteborg en geniet van alles waar de regio zo bekend om staat! Een ideale fietsvakantie om het ‘noordelijke gevoel’ op te doen.

Wil je een uitgebreid reisprogramma zien inclusief mogelijke hotels waarin je overnacht? Dat kan via onderstaande button!

Hoogtepunten van deze reis

  • Malmö
  • Helsingborg
  • Charmante visserdorpjes
  • Indrukwekkende natuur
  • Göteborg
Praktisch
Fietsvakantie: Malmö–Göteborg | Kattegattleden XXL | Zweden
Fietsdagen: 6
Kilometers: ca. 403
Kilometers per dag: 57-74
Reisdata: dagelijks vertrek van 1 mei t/m 30 september 2022

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over veelal geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in goede 3*- en 4*-hotels, inclusief ontbijt.

Reis naar Zweden
Er zijn diverse mogelijkheden om naar Zweden te reizen. Meer informatie vind je op reizen naar Zweden.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.

Treinreis: 🌳 (159 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (197 kg p.p.)
Vliegreis: 🌳🌳🌳 (279 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata & prijzen

01-05-2022 t/m 18-05-2022 € 989,00
19-05-2022 t/m 21-06-2022 € 1.019,00
22-06-2022 t/m 31-08-2022 € 1.099,00
01-09-2022 t/m 30-09-2022 € 989,00

Inclusief
Overnachtingen in goede 3*- en 4*-hotels
Ontbijt
GPS-routes
Route-informatie (Engels)
Bagagevervoer
Fietskaarten
24h telefonische assistentie
CO2-compensatie
Garantiefonds (á € 7,50 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Treinticket Falkenberg – Varberg (€ 10 – 12 p.p.)
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur trekkingfiets met 24 versnellingen, inclusief fietstas, reparatieset en slot (8 dagen: € 150 per fiets)
Huur e-bike, inclusief fietstas, reparatieset en slot (8 dagen: € 230 per fiets,)
Extra overnachting Malmö (op aanvraag)
Extra overnachting Göteborg (op aanvraag)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen voor de fietsvakantie Malmö–Göteborg zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Malmö
Vandaag kom je aan in Malmö. Ben je al op tijd in Malmö? Dan heb je de tijd om de stad te verkennen.

Overnachting in/nabij Malmö

Dag 2: Malmö – Helsingborg (ca. 74 km)
Als je de stad Malmö uit fietst ben je in no-time in een groene omgeving. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het Borgeby Kasteel en het Vikinga Tider openluchtmuseum. Het dorpje Barsebäcks hamn dat je passeert is populair bij zowel vaarliefhebbers als landrotten en is dé perfecte plek om, onder het genot van een drankje, te genieten van een mooi uitzicht! Einde van de middag kom je aan in Helsingborg.

Overnachting in/nabij Helsingborg

Dag 3: Helsingborg – Ängelholm (ca. 62 km)
De rit van vandaag start langs de promenade in Helsingborg. Je komt onder andere langs het bekende Sofiero paleis. Vervolgens fiets je langs de kust, doorschilderachtige vissersdorpjes en langs kleine jachthavens. Je komt door Höganäs, waar je de wereldberoemde Höganäs-keramiek met zoutglas kunt bekijken, doorkruist het schiereiland Kulla en passeert wijngaarden en kleine boerderijwinkels, voordatje in Ängelholm aankomt.

Overnachting in/nabij Ängelholm

Dag 4: Ängelholm – Halmstad (ca. 76 km)
Vanaf Ängelholm volg je de kust naar Vejby strand. Je fietst door open weiden en verschillende kleine kustgemeenschappen. In Magnarps Port kun je stoppen voor een lunch in een goedvisrestaurant met een prachtig uitzicht op de zee. Je verlaat de kust en fietst over een schiereiland naar de prachtige zomerstad Båstad. Als je weer terug aan de kust komt volg je de langste zandstranden van Zweden en passeer je de natuurgebieden Tönnrersa en Gullbranna, om tenslotte in je hotel in Halmstad aan te komen.

Overnachting in/nabij Halmstad

Dag 5: Halmstad – Falkenberg – Varberg (ca. 57 km)
Vandaag wacht het beroemdste strand van Zweden op je: Tylösand. Je fietst hierna verder langs de kust naar het noorden. De zee, het open landschap, de natuurreservaten en weelderige landbouwgronden tekenen het gebied waar je vandaag doorheen fietst. Je passeert Ugglarp, een kleine badplaats met veel moestuinen, en fietst over het prachtige Grimsholmen naar Falkenberg. Falkenberg is een van de oudste middeleeuwse steden in de regio Halland. Vanuit hier pak je de trein naar Varberg.

Overnachting in/nabij Varberg

Dag 6: Varberg – Kungsbacka (ca. 72 km)
Ten noorden van Varberg verandert langzaam maar zeker het landschap. De zandstranden maken plaats voor rotsachtige kustlijnen en je ziet steeds meer eilanden in de zee liggen. In Åsa laat je de kustlijn los en fiets je tussen de landbouwvelden en over glooiende heuvels naar Fjärås Bräcka. Tenslotte bereik je Kungsbacka.

Overnachting in Kungsbacka

Dag 7: Kungsbacka – Göteborg (ca. 63 km)
Vandaag fiets je door Vallda en Särö, de voormalige speeltuin van de koninklijke familie en de high society van Göteborg. Daarna kom je op de oude spoorweg, die nu verbouwd is tot een fietspad bij de zee. Via kliffen, bossen, baaien en jachthavens kom je in Göteborg aan.

Overnachting in/nabij Göteborg

Dag 8: Reis naar huis
Na het ontbijt eindigt jouw fietsvakantie Malmö–Göteborg. Optioneel kun je een extra overnachting boeken in Göteborg.

Call Now Button