margrietroute rondreis denemarken korenvelden

Margrietroute | Rondreis Denemarken | 9 dagen | v.a. € 752 p.p.

De Margrietroute is een prachtige route door Denemarken! Tijdens deze rondreis kom je door prachtige natuur, ontdek je het eiland Fanø, zie je indrukwekkende bezienswaardigheden, bezoek je Kopenhagen en kom je in het oudste stadje van Denemarken: Ribe. Combineer het plattelandsleven en de kust met de mooiste stadjes en steden van Denemarken, van het kleine Ribe tot de hoofdstad Kopenhagen. Tijdens deze rondreis beleef je het allemaal. Ga je mee op de reis naar Jutland, Funen en Seeland?

Hoogtepunten van deze reis

ANWB logo
In- en exclusief
Inclusief
Overnachtingen in middenklasse hotels/Kro’s
Ontbijt
ANWB-wegenkaart Denemarken (1 per reservering)
Reisgids De Deense Margrietroute (1 per reservering)
Parkeren (op basis van beschikbaarheid)

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Tolbrug tussen eilanden Funen (Nyborg) en Seeland (Korsør)
Reis- en annuleringsverzekering

Reisprogramma
Dag 1: Nederland – Tønder (ca. 637 km)
Je begint deze reis in West-Jutland. De Deens Noordzeekust is een geliefde strandvakantiebestemming. De fietspaden, de duinen, het strand en de Waddenzee en de sfeervolle stadjes bieden volop recreatiemogelijkheden.

Dag 2: Tønder
Tønder is een leuk plaatsje en het is ook een goede uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Bezoek bijvoorbeeld het Waddeneiland Fanø of Ribe, het oudste stadje van Denemarken.

Dag 3: Tønder – Viborg (ca. 204 km)
Vanuit Tønder reis je naar Viborg. Je rijdt onderweg langs Velje, Kolding en Silkeborg. Maar je kan ook de langere route kiezen (+60 kilometer) via Esbjerg en Hvide Sande, langs de westkust.

Dag 4: Viborg
Viborg is één van de oudste steden van Denemarken, in de 8e eeuw hadden de Vikingen zich al hier gevestigd. Breng je een bezoek aan de kathedraal of het Skovgaard Museum? Wandel ook zeker door de kleurrijke straatjes vol oude gebouwen en de grote domkerk die nog altijd trots boven de stad uit torent. Ook kun je hier uitstekend winkelen en heerlijk eten in één van de lokale restaurants.

Dag 5: Viborg – Faaborg (ca. 195 km)
De route brengt je verder naar het eiland Funen. Onderweg kun je een omweg maken naar Aarhus. Neem hier een kijkje nemen in het openluchtmuseum Den Gamle By of dwaal rond in het centrum van deze cultuurstad.

Dag 6: Faaborg
Faaborg is een historisch havenstadje met kleurrijke vakwerkhuizen. Vanuit Faaborg kijk je uit op de eilanden en eilandjes van de Zuid-Funense archipel. Het avontuur lonkt. Pak de boot naar het eiland Ærø, ga eilandhoppen, of fiets langs de zuidkust en geniet van het zicht op de Oostzee.

Dag 7: Faaborg – Sorø (ca. 111 km)
Vanuit Faaborg naar Sorø rijd je over de indrukwekkende Grote Beltbrug (Storebælt). Deze tolbrug (€) verbindt de eilanden Funen (Nyborg) en Seeland (Korsør) met elkaar. Heb je Odense nog niet bezocht? Dan kun je dat onderweg nog doen!

Dag 8: Sorø
Je sluit deze reis af op het eiland Seeland, aan de kust en vlakbij een paar van de mooie stranden van Seeland. We raden je ook aan een bezoek te brengen aan Kopenhagen.

Dag 9: Sorø – Utrecht (ca. 820 km)
Vandaag reis je terug naar huis.

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Call Now Button