rondreis zuid-zweden stockholm ontdek zweden

Natuurlijk Zweden en Noorwegen | Rondreis Zweden en Noorwegen | 15 dagen | v.a. € 1.084 p.p.

✓ Ontdek Zweden én Noorwegen
✓ Bezoek Stockholm, Oslo én Bergen
✓ Prachtige natuur in Sogndal, Ål en Vänersborg
✓ Aanbieder: TUI

Een prachtige reis met een combinatie van het glooiende Zweden en het ruige fjordenlandschap van Noorwegen. De wereldsteden Stockholm en Oslo worden natuurlijk aangedaan, maar ook de oude Hanzestad Bergen wordt niet vergeten. Dit is een rondreis met tegenstellingen; de rust van de natuur, de drukte van de stad, de lieflijkheid van het Zweedse landschap tegenover de onvoorspelbare natuur van de fjordengebied. Genoeg afwisseling. Geniet van de pracht en praal van Scandinavië.

Hoogtepunten van deze reis

In- en exclusief
Inclusief
Toeristenbelasting
14 overnachtingen inclusief ontbijt
Overnachtingen in middenklasse hotels
Nederlandstalige reisbeschrijving

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Tolgelden
Entreegelden
Parkeergelden

Reisprogramma
Dag 1: Utrecht – Ängelholm (ca. 890 km)
Aankomstdag in het Zweedse Ängelholm. Dit is een heerlijke plek voor actieve mensen. Wandel door de prachtige bossen, fiets langs de kustlijn of ga kanoën of vissen. Wil je liever Scandinavische cultuur snuiven? Ga dan naar één van de oudste steden van Zweden: Helsingborg.

Dag 2: Ängelholm – Linköping (ca. 350 km)
In de ochtend vertrek je richting Linköping, de hoofdstad van Östergötland. Onderweg passeer je Jönköping, gelegen aan de oever van het Vättermeer. Jönköping is ontstaan rondom een Franciscanenklooster aan de beek ”Jünabäck” en is met name bekend vanwege de papier- en luciferfabrieken die hier zijn gevestigd. Het centrum van Linköping is zeker de moeite waard, een historisch en gezellig centrum. Bezoek bijvoorbeeld de gotische Domkerk of het Gamla Linköping openluchtmuseum.

Dag 3 en 4: Linköping – Stockholm (ca. 200 km)
Richting het ‘Venetië van het noorden’: Stockholm. Neem de route langs de kust en bezoek het typisch Zweedse stadje Trosa. Omdat je in of nabij Stockholm twee nachten verblijft, heb je tijd genoeg om Stockholm te bewonderen. Slenter door Gamla Stan, de oude stad met leuke kleine slingerende staatjes. Shop ‘till you drop in deze 13e eeuwse stad, bezoek de Storkyrkan domkerk en neem vooral een kijkje bij het Koninklijk Paleis. Zorg dat je de wisseling van de wacht niet mist.

Dag 5 en 6: Stockholm – Oslo (535 km)
Vandaag staat er een lange, maar prachtige rit vanuit Zweden naar Noorwegen op het programma. Je komt o.a. langs de Zweedse steden Örebro en Karlstad. Na ca. 6 uur rijden kom je aan in de hoofdstad van Noorwegen: Oslo. Je hebt een hele dag om Oslo te verkennen. Het historische centrum heeft prachtige gebouwen, waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis. De afstanden zijn kort tussen de verschillende attracties dus je kunt veel zien in een korte periode. Je verblijft 2 nachten in de omgeving van Oslo.

Dag 7 en 8: Oslo – Ål (ca. 195 km)
Je rijdt vandaag naar de omgeving van Ål. Je kunt deze plek op twee manieren bereiken. De kortste route is via Hønefoss, Noresund en Gol. Een omweg naar Fagernes is echter de moeite waard. Hier vind je het Valdres Folkemuseum. Dit is een openluchtmuseum met een bijzondere collectie historische gebouwen en objecten die de Noorse cultuur ademen. Via beide routes kom je langs het Hallingdal.

Dag 9: Ål – Bergen (ca. 270 km)
Je begint eerst met een tocht over het Hardangerviddaplateau. Als je denkt dat je de fjorden nu wel kent, heb je het mis. Hier begint het Noorse fjordengebied pas echt! We raden je aan de brug van Brimnes naar Bruravik te nemen en langs de Hardangerfjord en Norheimsund naar Bergen te rijden (weg 7). De rit langs de fjord is adembenemend. Je slaapt een nacht in de omgeving van Bergen, wat je de kans geeft om de op één na grootste stad van Noorwegen te leren kennen.

Dag 10: Bergen – Sogndal (ca. 240 km)
Bryggen, het historische centrum van Bergen, is een prachtig stukje Bergen. De kleurrijke gebouwen met hun houten gevels zijn het symbool van de stad geworden. Bergenhus is ook een bezoek waard, deze burcht aan het water is één van de oudste en best bewaarde kastelen van heel Noorwegen. Maak een stadswandeling en breng een bezoek aan de Fløyenberg. De Fløybanen brengt je naar boven en vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht over de stad.

‘s Middags rijd je via Voss naar de omgeving Sogndal. Je rijdt via Dale, bekend vanwege de beroemde Noorse truien die hier vandaan komen. Als je in Voss aankomt zie je al gauw de 12e eeuwse Vosskerk. Vanuit Voss rijd je langs de Tvindefosswaterval naar Sogndal. Je kunt lekker even de benen strekken bij het plaatsje Vangsnes. Wandel langs de oever van het langste (286 kilometer) en diepste (1308 meter) fjord van Noorwegen; het Sognefjord.

Dag 11 en 12: Sogndal – Otta (ca. 110 km)
Vandaag rijd je via de Sognefjellet, een prachtige autoroute, naar Otta. Niet de kortste, maar wel de mooiste route en zeker de moeite waard. In de omgeving halen wandelliefhebbers hun hart op met de vele prachtige wandelroutes. Ook vind je hier leuke speciaalzaakjes waar je Noorse biertjes kunt kopen om mee naar huis te nemen. Een smakelijk aandenken aan je reis.

Dag 13 en 14: Otta – Vänersborg (ca. 480 km)
Op dag 13 reis je terug naar Zweden. Je overnacht de laatste twee nachten in de omgeving van Vänersborg. We raden je zeker een bezoek aan een van ‘West-Zwedens zeven wonderen’ aan: de historische sluizen in Trollhätten. Trollhätten ligt op ca. 15 minuten rijden van de stad. Ieder jaar bezoeken duizenden toeristen het gebied, om te bewonderen hoe boten door deze sluizen worden geleid en hoe meer dan 300.000 liter water per seconde in de rivier bij de watervallen wordt gestuwd. Een enorm spektakel. Je kunt er een heerlijk ontspannen dagje van maken als voorbereiding op de terugreis naar Nederland.

Dag 15: Vänersborg – Utrecht (ca. 1.158 km)
Vandaag rijd je vanuit Vänersborg terug naar huis. Jullie prachtige rondreis door Zweden en Noorwegen zit erop.

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Call Now Button