restaurants en eetcafés malmö

Onze 5 favoriete vegetarische restaurants en eetcafés in Malmö

Malmö heeft veel mooie bezienswaardigheden, maar ook veel restaurants een eetcafés waar je plantaardig kunt eten. Van overheerlijke vegan pizza’s tot smoothie bowls, en van ambachtelijke hummus tot smaakvolle en verrassende taartjes. Wat onze favorieten zijn? Je vindt ze hieronder!

#1 Lotta Love

Het veganistische café Lotta Love is onze hotspot voor ontbijt, lunch of tussendoortje. Hier kun je heerlijke smoothie bowls, smoothies, salades, warme dranken, raw cakes en overnight oats bestellen. Bij Lotta Love werken ze zoveel mogelijk samen met lokale en biologische producenten. Zo wordt de koffie gebrand in Standby (net buiten Lund) en wordt de granola met de hand gemaakt in een bakkerij in Malmö.

Onze favoriet van Lotta Love? De smoothie ‘Elevated Cacao’ met rauwe cacao, avocado, banaan, pindakas, dadels, zeezout en havermelk.

#2 The Raw Kitchen

The Raw Kitchen is sfeervol en ligt in het centrum van Malmö. Het restaurant is gespecialiseerd in traditionele gerechten, waaraan ze een rauwe en veganistische twist hebben gegeven. Zo maken ze zelf kaas van cashews, hebben ze heerlijk raw cakes als toetje en staan ze bekend om Malmö’s gezondste pizza!

Deze raw pizza is ook meteen onze aanrader! Met een bodem van pitten en zaden, en belegen met groenten en zelfgemaakte vegan kaas, is deze pizza verrassend én erg smaakvol. En het maken van deze pizza kost 24 uur! Slow food dus, en voor ons de lekkerste pizza die we ooit op hebben.

#3 Malmö Saluhall

De Malmö Saluhall is een foodmarket. Hier is een groot aanbod van kwaliteitsproducten en heerlijk eten. Hier vind je schol die alleen gevangen wordt als het vloed is rond het kleine eiland Ven, met de hand gesorteerde koffiebonen, gebakken falafel, koude thee, Koreaans streetfood, lokaal geteelde knoflook, salades… Je kunt het zo gek niet bedenken. Heb je nog geen honger? Dan is het erg leuk om hier eens rond te wandelen. De honger, of lekkere trek, komt dan ongetwijfeld snel opzetten!

#4 Hummusson

Hummusson is een kleine, hartelijke en gezellige Hummus-bar. Het is een groene plek (letterlijk – het staat vol met planten) en een duurzaam eetcafé. Hummusson is namelijk plastic-, cash- en papiervrij, en ze gebruiken alleen 100% gerecyclede en recyclebare materialen.

Het eten bij Hummusson is volledig vegan. Ze werken vooral met kikkererwten, waarvan ze de hummus maken, bonen en groenten. Bovendien houden ze goed rekening met speciale diëten en allergieën. Wat ons betreft een aanrader!

#5 Slottsträdgårdens Kafè

kasteeltuincafé slottsträdgården malmö
Slottsträdgården Kafé heeft een buitenterras en deze sfeervol versierde kas waarin je kunt zitten

Slottsträdgårdens Kafè ligt in het prachtige Slottsträdgården. Hier kun je kleurrijke bloemen en planten bekijken. Het café heeft een groot buitenterras en een sfeervol versierde kas waarin je kunt zitten. Op zonnige dagen is er ook een buitenbar, waar eten en drinken kan worden besteld.

In het Slottsträdgårdens Kafè werken ze zoveel mogelijk met biologisch en lokaal geproduceerd eten en drinken. Ze volgen de seizoenen en maken gebruik van wat de tuin te bieden heeft.

Wij vonden dit een heerlijke plek voor een welverdiende fika.

Wil je zelf Malmö bezoeken? Onze fietsvakanties Sydkustleden, Rondje Öresund en Malmö-Göteborg komen door Malmö.

Call Now Button