Over Naar het Noorden

Over mij

Hoi! Ik ben Robbert van de Wouw en ik ben al van jongs af aan gefascineerd door het noorden. In 2014 reisde ik voor het eerst naar Scandinavië. Alleen en zonder plan. En vanaf het moment dat ik, na de ferry-overtocht, voet aan wal zette in Scandinavië, was ik verkocht.

In de jaren die volgden, ontdekte ik Malmö, Göteborg, Kopenhagen, Aarhus, Stockholm en Oslo. Ging ik wildkamperen op een onbewoond eiland, bezocht ik het bekende Falun, spotte ik elanden en kuddes rendieren in het wild, trok ik met een tent dwars over de Hardangervidda, wandelde ik door nationaal park Tiveden en over sneeuwvelden, en dronk ik mijn koffie bij zonsopgang aan een verlaten fjord. Ik fietste langs de fjorden en rondom Jotunheimen, beklom de Trollstigen en de Dalsnibba, voer over het Geirangerfjord, wandelde over gletsjers en zwom in Noorse fjorden en Zweedse meren.

Tijdens mijn reizen deed ik onvergetelijke ervaringen op. Sprak ik met locals. Leerde ik alles over Scandinavische gebruiken. Breidde ik mijn kennis over het noorden verder uit. Bouwde ik een breed netwerk op. En deze kennis en expertise deel ik graag met jou.

Samen met mijn vrouw Hilde, die ook een enorme liefhebber van Scandinavië is en bovendien een uitmuntend tekstschrijver (vind ik 😊), delen we onze kennis, ervaringen en tips & tricks voor een bezoek aan Scandinavië.

Wat kan Naar het Noorden voor jou betekenen?

– Bijzondere groeps- en individuele reizen die je kennis laten maken met het échte Scandinavië

– Inspiratie over (reizen naar) Scandinavië: praktische tips en persoonlijke reisverslagen

– Tips voor duurzaam reizen met respect voor milieu en lokale bevolking

Duurzaam reizen

Ik geloof dat reizen duurzamer en bewuster kan en moet. Met Naar het Noorden hoop ik bewustzijn te creëren voor duurza(a)m(er) reizen, zonder dat dit afdoet aan de beleving van de reis. Naar het Noorden draagt graag bij aan een mooiere en betere reiswereld. Hoe?

  1. Bewustzijn creëren: delen van tips en weetjes over duurzaam reizen, en berekenen per reis wat de CO2-uitstoot is
  2. Samenwerking met lokale experts
  3. ‘Duurzame’ accommodaties: zoveel mogelijk samenwerken met accommodaties die bewust bezig zijn met duurzaamheid
  4. Compenseren van de C02-uitstoot via Trees for All

Wil je meer weten over wat duurzaam reizen is voor Naar het Noorden? Hier lees je er alles over.

Blijf op de hoogte

Naar het Noorden wordt wekelijks aangevuld met inspirerende artikelen. Op de hoogte blijven over de nieuwste reizen en artikelen boordevol tips en inspiratie? Volg Naar het Noorden op Instagram en LinkedIn én schrijf je in voor de maandelijkse mailing.

Samenwerken?

Wil je graag (meer weten over) samenwerken met mij? Leuk! Kijk dan hier even voor alle mogelijkheden.

Call Now Button