siljanmeer in dalarna

Puur en Ongerept Zweden | Rondreis Zweden | 8 dagen | v.a. € 655 p.p.

✓ Ontdek Centraal Zweden
✓ Veel natuur
✓ NL routebeschrijving
✓ Een mooie combinatie van de kust en het binnenland
✓ Aanbieder: De Jong Intra

Een mooie rondreis door een minder bekend, maar zeker niet minder interessant stukje Zweden. Midden Zweden is ongerept, puur en gaat je zonder twijfel aangenaam verrassen.

Hoogtepunten van deze reis

  • Universiteitsstad Uppsala
  • Sundsvall
  • Werelderfgoed aan de Höga Kust
  • Östersund
  • Idre in ongerept berglandschap
  • Kopermijn in Falun
  • Stockholm
In- en exclusief
Inclusief
Overnachtingen in 3*+ en 4* hotels
Ontbijt
Uitgebreide reisbeschrijving

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Overige Parkeer-, ferry- en tolgelden
Reis- en annuleringsverzekering

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Uppsala
Je reist op eigen gelegenheid naar Uppsala. Uppsala is een universiteitsstad met een prachtige kathedraal. Het wordt ook wel het ‘Cambridge van Zweden’ genoemd. Bezoek ook het kasteel van Uppsala, waar drie belangrijk musea in gevestigd zijn. De stad is lekker compact waardoor alles op loopafstand van elkaar ligt. Uppsala was ook de geboorteplaats van de Zweedse botanicus Carl Linnaeus.

Dag 2: Uppsala – Sundsvall (ca. 320 km)
Als je na het ontbijt weer onderweg bent, heb je al snel een prachtig uitzicht op de vele eilandjes voor de kust. Bij Älvkarleby zie je de delta van de Dalälven rivier. Deze komt hier in de Oostzee uit. Via Gävle en het maritieme Söderhamn rijd je naar Sundsvall. Dit is de grootste stad van Midden-Zweden. Sundsvall heeft een bewogen geschiedenis gehad. Maar liefst vier keer werd de stad door een brand verwoest. Na de laatste brand werd de stad volledig in steen herbouwd. Ongewoon in Zweden, waar heel veel huizen van hout gemaakt zijn. Sundsvall wordt nu vaak Stenstaden (Steenstad) genoemd. Vanuit de stad staat je vrijwel direct middenin de natuur.

Dag 3: Sundsvall – Östersund (ca. 300 km)
Vanuit Sundsvall is het ongeveer anderhalf uur rijden tot aan de Höga Kusten. Dit natuurgebied is zó bijzonder en mooi dat het op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Höga Kusten wordt gekenmerkt door granieten kliffen en hoge rotsen boven zee. Reken op extra kilometers, maar het is de moeite waard. Het staat bekend als wandelgebied. Maak hier dus zeker wat tijd voor vrij. Daarna ga je landinwaarts naar Östersund. Dit is een gezellige stad aan het Storsjönmeer.

Dag 4: Östersund
Een dag ter vrije besteding. Östersund is de toegangspoort naar het ruige, boomloze berggebied dat opvallende kenmerken vertoont met het landschap in Lapland. De ongerepte natuur is de perfecte leefomgeving voor elanden, rendieren, beren en vele vogelsoorten. Ga naar de prachtige waterval Tännforsen. Met een hoogte van 38 meter en een breedte van 60 meter is dit de grootste waterval van Zweden.

Dag 5: Östersund – Idre (ca. 290 km)
Na het ontbijt kun je nog een bezoek brengen aan het Jamtli Museum. Hier vind je veel over de geschiedenis en cultuur van de regio Jämtland Härjedalen. Het is de meest zuidelijke plek waar de nomadische bevolking ‘de Sami’ leefde. Via Vemdalen, dat in de winter een geliefde skibestemming is, rijd je over een boomloze hoogvlakte naar Idre. Je hotel ligt middenin de ongerepte natuur van Zweden. Misschien zie je tijdens je avondwandeling nog wel rendieren of elanden?

Dag 6: Idre – Falun (ca. 245 km)
Langs de toeristische ‘Kopparleden’, de oude koperweg, rijd je naar het Siljanmeer. Dit is de plek waar de traditionele, houten felgekleurde Dalarnapaardjes worden gemaakt. Bovendien is plaatsje Leksand wereldwijd bekend vanwege het knäckebröd. De koperstad Falun ligt iets verderop en is het eindpunt van vandaag. Een bezoek aan de kopermijn is een absolute aanrader! De authentieke gebouwen en constructies staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Je krijgt een rondleiding op 67 meter onder de grond.

Dag 7: Falun – Stockholm (ca. 225 km)
Na het ontbijt verlaat je Falun. Je rijdt verder naar Stockholm. De hoofdstad van Zweden is een van de mooiste hoofdsteden van Europa. Stockholm is gebouwd op 14 eilandjes en grenst aan de prachtige scherenkust. Het centrum bestaat uit Gamla Stan, het oudste gedeelte met middeleeuwse straten en gekleurde huizen. Bezoek de Riddarholmskerk, het Drottningholmpaleis en ga naar het eilandje Djurgården. Bezoeker het wereldberoemde Vasa-Museum of het (bijna net zo bekende) ABBA Museum.

Dag 8: Einde rondreis
Na het ontbijt eindigt je rondreis. Uiteraard kun je op eigen gelegenheid nog langer in Stockholm blijven om deze prachtige stad te verkennen.

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Call Now Button