reizen naar denemarken

Reizen naar Denemarken

Denemarken; het land van hygge, kanelbulle, uitgestrekte graanvelden en schitterende kuststroken. Maar hoe reis je naar Denemarken? De meeste reizigers doen dat met de auto, maar wist je dat Denemarken ook heel eenvoudig met bijvoorbeeld de trein te bereiken is? Hieronder vind je inspiratie voor jouw reis naar Denemarken.

Reizen naar Denemarken per auto

De volledige route met de auto afleggen is de op één na duurzaamste keuze. Wil je per auto reizen naar Denemarken zonder afhankelijk te zijn van de vertrektijden van veerboten? Rijd dan via Bremen en Hamburg naar Denemarken. Ben je eenmaal over de grens bij Flensburg/Padborg, dan kun je veel plekken in Denemarken bereiken zonder gebruik te maken van de ferry. Rijd dwars door Jutland naar Aarhus of Hirtshals, ga via de ‘Nieuwe Kleine Beltbrug’ naar Odense en neem daarna nog de ‘Grote Beltbrug’ om Kopenhagen te bereiken.

reizen naar denemarken per auto
De Grote Beltbrug in Denemarken

Per auto + veerboot

Ga je met de auto naar Denemarken? Dan kun je er ook voor kiezen om deels per veerboot te reizen. Ga je naar bijvoorbeeld Kopenhagen of de kliffen van Møns Klint? Dan hoef je wat minder kilometers te rijden als je de ferry van Puttgarden (Duitsland) naar Rødby (Denemarken) pakt. Een mooie gelegenheid om even de benen te strekken en te genieten van de oversteek naar Scandinavië. Deze overtocht duurt ca. 45 minuten en is vanaf € 67 op basis van 2 personen en inclusief auto.

Reis naar Denemarken per trein

Per trein is misschien wel de meest ontspannen manier om te reizen naar Denemarken. Om van de Nederlandse grens (Hengelo) per trein naar Denemarken te reizen, hoef je (als je geluk hebt) slechts 2x over te stappen: in Osnabrück en Hamburg. Onderweg kun je genieten van het voorbijflitsende landschap, een goede Scandinavische thriller lezen of je voorbereiden wat je allemaal gaat bekijken in bijvoorbeeld Kopenhagen of Aarhus. Bovendien is een treinreis naar Denemarken de meest duurzame optie om te reizen naar Denemarken!

Kopenhagen

Een treinreis van Nederland naar Kopenhagen is erg leuk om te doen. Tijdens je treinreis ga je dwars door Denemarken, en zie je al verschillende gezichten van het land. En daarnaast: als je goed op tijd vertrekt, sta je aan het begin van de avond in het centrum van Kopenhagen. Een enkele treinreis naar Kopenhagen duurt 11-12 uur en kost € 50 – € 70 p.p.

Aarhus

Wil je met de trein naar Aarhus reizen? Doen! In slechts twee dagdelen (bij vertrek vanaf Hengelo) sta je in het centrum van Aarhus. Een enkele treinreis naar Aarhus duurt ca. 9 uur en kost € 40 (3x of 4x overstappen) – € 80 (2x overstappen) p.p.

Odense, Fredericia en Aalborg

Andere voorbeelden van steden in Denemarken die je eenvoudig per trein kunt bereiken zijn Odense, Fredericia en Aalborg.

  • Een enkele treinreis naar Odense duurt ca. 7,5-8,5 uur en kost € 40 – € 70 p.p.
  • Een enkele treinreis naar Fredericia duurt ca. 7,5 uur en kost € 40 – € 70 p.p.
  • Een enkele treinreis naar Aalborg duurt ca. 10-11 uur en kost € 40 – € 80 p.p.

Kijk Voor meer informatie op NS International

reizen naar denemarken per trein

Reis naar Denemarken per vliegtuig

Het is tenslotte ook mogelijk om per vliegtuig naar Denemarken te reizen. Hieronder vind je enkele directe vluchten die vanuit Nederland naar Denemarken worden aangeboden.

Kopenhagen

Het vliegveld in Kopenhagen, ook wel Kastrup genoemd, is het grootste internationale vliegveld van Denemarken. Kastrup ligt enkele kilometers ten zuiden van Kopenhagen, en vanuit hier reis je in ongeveer 15 minuten per trein, bus of metro naar het centrum van Kopenhagen. Vanuit Nederland kun je zowel vanaf Amsterdam als vanaf Eindhoven direct naar Kopenhagen vliegen. Enkele vliegtuigmaatschappijen die hier één of meerdere keren per dag vanaf Nederland op vliegen zijn Transavia, KLM, SAS, Norwegian Air Sweden en EasyJet.

Billund

Na Kastrup is vliegveld Billund het grootste vliegveld van Denemarken. Dit vliegveld ligt enkele kilometers van Billund, en is populair bij mensen die het Legoland Billund Park willen bezoeken. Vanaf vliegveld Billund is dit park in slechts enkele minuten met de bus te bereiken. Het vliegveld is echter ook een goed vertrekpunt om het zuiden van Jutland te bezoeken. Vanuit Nederland kun je alleen met KLM vanaf Amsterdam direct op Billund vliegen.

Aalborg

Tenslotte is het vanuit Nederland direct op Aalborg te vliegen. Dit vliegveld ligt in Nørresundby, enkele kilometers ten noordwesten van het centrum van Aalborg. Vanaf dit vliegveld kun je een bezoek brengen aan Aalborg, maar ook Noord-Jutland verder verkennen. Het centrum van Aalborg is vanaf de luchthaven eenvoudig per bus te bereiken. Vanuit Nederland kun je alleen met KLM vanaf Amsterdam direct op Aalborg vliegen.

reizen naar denemarken per vliegtuig
Call Now Button