reizen naar zweden per trein

Reizen naar Zweden

Wil jij reizen naar Zweden? Zweden is een heerlijk land om te ontdekken! Maar hoe kom je daar? Dat is, gezien de grootte van Zweden, sterk afhankelijk van je reisdoel. Als je naar Zuid-Zweden gaat kun je eenvoudig per trein of per auto reizen. Ga je naar Zweeds Lapland? Dan wordt de reis per trein of auto wat langer, maar ook een schitterende reisbeleving. Hieronder vind je alle mogelijkheden om te reizen naar Zweden.

Per auto

Ga je met de trein of de auto naar Zweden? Dan kom je over de indrukwekkende Öresundbrug

De volledige route met de auto afleggen is, na de trein, de tweede meest duurzame keuze. Wil je per auto reizen naar Zweden zonder afhankelijk te zijn van de vertrektijden van veerboten? Dat kan! Je rijdt dan via Bremen en Hamburg naar Denemarken, om vervolgens via Kolding, Odense en Kopenhagen naar Malmö te rijden. Wanneer je deze weg rijd, die vanaf Utrecht ongeveer 930 kilometer is, kom je over de ‘Nieuwe Kleine Beltbrug’, ‘Grote Beltbrug’ en de Öresundbrug.

Per auto + veerboot

Ga je met de auto naar Zweden, dan kun je er ook voor kiezen om deels per veerboot te reizen. Dit zorgt er enerzijds voor dat je even de benen kunt strekken en een frisse neus kunt halen, en anderzijds dat je wat minder kilometers hoeft te rijden. Populaire oversteken met de veerboot zijn bijvoorbeeld Puttgarden (Duitsland) – Rødby (Denemarken), Helsingør – Helsingborg, Rostock (Duitsland) – Trelleborg (Zweden) en Kiel (Duitsland) – Göteborg (Zweden). Wil je alle opties zien om met de veerboot naar Zweden te reizen? Bekijk ze hier!

Per trein – duurzaam reizen naar Zweden

Per trein reizen is misschien wel de meest ontspannen manier om naar Zweden te gaan. Vanaf de Nederlandse grens hoef je slechts 3x over te stappen om in Zweden aan te komen. Onderweg kun je je vergapen aan het veranderende landschap, lezen over wat je allemaal in Zweden gaat bekijken en doen of een dutje doen. Bovendien is een treinreis naar Zweden de meest duurzame optie om te reizen naar Zweden! Wil je per trein naar Zweden? Wij helpen je graag met het kopen van de juiste tickets.

Via Kopenhagen

Als je met de trein naar Zweden reist, ga je via Kopenhagen. Een schitterende stad waar het de moeite waard is om extra tijd door te brengen. Een enkele treinreis naar Kopenhagen duurt 11-12 uur en kost € 50 – € 70 p.p. Ben je eenmaal in Kopenhagen, dan reis je per trein heel eenvoudig verder Zweden in. Zweden heeft een uitgebreid treinnetwerk, zodat je eenvoudig naar grote steden, maar ook naar kleinere dorpjes, kunt reizen. Hieronder vind je enkele voorbeelden waar je met de trein naartoe kunt.

Malmö

Vanaf Kopenhagen reis je in ongeveer 40 minuten per trein naar het Zweedse Malmö. Het traject gaat deels over de bekende Öresundbrug. Een treinkaartje kost € 12-15 p.p.

reizen naar zweden per trein

Göteborg

Wil je bezienswaardigheden in Göteborg gaan bekijken? Vanaf Kopenhagen reis je per trein in ongeveer 4 uur van Kopenhagen naar Göteborg. En een leuk extraatje is dat je onderweg nog even een frisse neus kan halen. Je reis dan namelijk per ferry van het Deense Helsingør naar het Zweedse Helsingborg. Het is ook mogelijk om via Malmö te reizen. De reis duurt 4-5 uur en is vanaf € 50 p.p. enkele reis.

Stockholm

Wat veel mensen niet weten is dat Stockholm ook goed te bereiken is per trein. Vanaf Kopenhagen is dit een ontspannen treinreis van circa 5,5 uur en met slechts 1x overstappen. Een ontspannen reis om de bezienswaardigheden in Stockholm die jij wil gaan bekijken alvast op een rijtje te zetten. Deze treinreis kost ca. € 60 p.p. enkele reis.

Zweeds Lapland

Je kunt ook per trein doorreizen naar Zweeds Lapland. Vanaf Kopenhagen reis je in 13-15 uur en voor ongeveer € 90 p.p. naar Umeå. Een mooie treinreis, waarbij je alleen in Malmö en Stockholm over hoeft te stappen. Wil je per trein naar Kiruna dan duurt de reis vanaf Kopenhagen 22-24 uur en zijn de kosten ca. € 140-150 p.p., inclusief slaapplek.

Heb je niet de tijd om de hele reis naar Zweeds Lapland met de trein te maken of vind je dit iets te veel treinen? Het is ook mogelijk om eerst naar Stockholm te vliegen en vanuit daar de trein te pakken naar Umeå of Kiruna in Zweeds Lapland. Je reist dan vanaf Stockholm Centraal in ca. 6,5 uur naar Umeå (vanaf € 75 p.p.) en in ca. 15 uur per nachttrein naar Kiruna (vanaf € 90 p.p., inclusief slaapplek).

Per vliegtuig – het minst duurzaam reizen naar Zweden

reizen naar zweden per vliegtuig

Het is tenslotte ook mogelijk om per vliegtuig naar Zweden te reizen. Hieronder vind je enkele directe vluchten die vanuit Nederland naar Zweden worden aangeboden.

Stockholm

Stockholm kent drie verschillende vliegvelden, waarvan Arlanda het grootste vliegveld van is. Enkele vliegtuigmaatschappijen die hier één of meerdere keren per dag vanaf Schiphol op vliegen zijn KLM, SAS en Norwegian Airline. Het is ook mogelijk om vanaf Eindhoven, met Transavia of SAS, of vanuit Brussel naar Arlanda Airport te vliegen.

Göteborg

De enige luchtvaartmaatschappij die rechtstreeks vanaf Schiphol op Göteborg vliegt is KLM.

Linköping

Wil je naar Midden-Zweden. Vanaf Schiphol biedt KLM een directe vliegreis naar Linköping aan. Deze vlucht gaat meerdere keren per dag.

Zweeds Lapland

Ga je naar Zweeds Lapland? Het is mogelijk om met Voigt Travel in de winter direct van Amsterdam naar Kiruna te vliegen, of in de zomerperiode van Rotterdam The Hague rechtstreeks naar Skellefteå. Wat wellicht een betere optie is? Om op Stockholm te vliegen en vanuit daar de trein naar Zweeds Lapland te pakken. Dan zie je onderweg nog wat van de omgeving en dat is een duurzamere keuze. Lees hierover meer onder het kopje Reizen naar Zweden per trein (meest duurzame keuze).

Call Now Button