rondje siljanmeer naar het noorden

Rondje Siljanmeer | Dalarna | Fietsvakantie Midden-Zweden | Trektocht | 7 dagen | v.a. € 799 p.p.

✓ Ontdek de omgeving van het prachtige Siljanmeer
✓ Geniet van de traditionele Zweedse cultuur
✓ Overnachtingen in authentieke hotels en B&B’s
✓ Inclusief ontbijt én bagagevervoer
✓ Bezoek o.a. Rättvik, Leksand, Mora, Orsa en Nusnäs

Het Siljanmeer is het zesde grootste meer van Zweden, het grootste van de regio Dalarna, en herbergt veel natuur en Zweedse cultuur. Veel dorpen en steden rondom het meer, zoals Leksand, Rättvik, Mora en Orsa, zijn écht de moeite waard om te bezoeken. Gedurende de fietsvakantie ‘Rondje Siljanmeer’ fiets je over rustige wegen, door open velden, door bossen én uiteraard heb je altijd het Siljanmeer direct naast je of op korte afstand. Onderweg kom je langs vele bezienswaardigheden, plekken met een mooi uitzicht, mogelijkheden om te zwemmen in het meer en sfeervolle horecagelegenheden waar je kunt genieten van een welverdiende ‘Fika’ (Fika is een pauze voor sociale contacten, koffie/thee en wat lekkers).

De omgeving van het Siljanmeer leent zich uitstekend om per fiets te ontdekken! Wil je na het fietsen nog de natuur in? Trek je wandelschoenen aan en maar vanuit een hotel nog een rondwandeling in de avond. Wie weet spot je Elanden bij je avondwandeling; dat is namelijk wel hét perfecte moment om ze te spotten!

Hoogtepunten van deze reis

  • Mora
  • Rättvik
  • Leksand
  • Naturum Dalarna
  • Werkplaatsen Dalapaardjes – Nusnäs

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Praktisch
Fietsvakantie: Rondje Siljanmeer | Zweden
Fietsdagen: 5
Kilometers: ca. 188
Kilometers per dag: 17-50
Reisdata: dagelijks 1 mei t/m 30 september 2024

Fietsniveau:Beginner/gemiddeld

De wegen
De routes gaan over geasfalteerde fietspaden, secundaire wegen met weinig verkeer en verharde gravelpaden.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in uitstekende, typisch Zweedse B&B’s en hotels.

Reis naar Zweden
Er zijn diverse mogelijkheden om naar Zweden te reizen. Meer informatie vind je op reizen naar Zweden. Kom je met de auto? Gedurende de reis kun je de auto gratis parkeren!

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳🌳 (166 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳🌳 (297 kg p.p.)
Vliegreis: 🌳🌳🌳🌳 (432 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata* Prijzen**
01-05-2024 t/m 31-05-2024* v.a. € 799,00
01-06-2024 t/m 30-06-2024* v.a. € 889,00
01-07-2024 t/m 31-08-2024* v.a. € 919,00
01-09-2024 t/m 30-09-2024* v.a. € 799,00

*Dagelijks vertrek mogelijk
**Prijzen p.p. op basis van een 2-persoonskamer

Inclusief
6x overnachting in typisch Zweedse B&B’s en hotels
6x ontbijt
Bagagevervoer 
GPS-routes
Fietskaarten
24-uur noodtelefoon
CO2-compensatie
Garantiefonds (á € 9,00 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Huurfiets (optioneel)
Overige maaltijden en dranken
Entreegelden bezienswaardigheden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huurfiets: stadsfiets (€ 95 per persoon) of een e-bike (€ 165 per persoon) 
Extra overnachtingen (op aanvraag)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen voor deze fietsvakantie ‘Rondje Siljanmeer’ zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Reisdag naar Vikarbyn
Vandaag reis je op eigen gelegenheid naar Vikarbyn. Ben je er al op tijd? Geniet alvast van het prachtige Siljanmeer en haar rustige omgeving. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs het meer of door het kleine centrum van Vikarbyn.

Overnachting in Vikarbyn

Dag 2: Vikarbyn – Rättvik – Leksand – Siljansnäs (ca. 44 km | 320 hm)
Na een heerlijk ontbijt verlaat je Vikarbyn en fiets je langs het Siljanmeer naar Rättvik. Dit is een bekend stadje aan het Siljanmeer. Neem de tijd om Rättvik te ontdekken. Wandel bijvoorbeeld over één van de langste pieren (ruim 600 meter!!) ter wereld, bekijk het amfitheater Dalhalla, beklim de 120 meter hoge toren Vidablick voor een uitzicht over het Siljanmeer en geniet van een koffie in een gezellig koffietentje. Vervolgens fiets je door naar Tällberg. Dit dorp staat bekend staat om haar vele authentieke houten huizen. In de zomer zijn de huizen rijkelijk versierd met bloemen, waardoor het dorp er idyllisch uitziet. De volgende tussenstop is Leksand. Het toeristische Leksand staat vooral bekend om het Leksands Knäckebröd. Een bezoek aan de Leksand knäckebrödfabriek is dan ook absoluut de moeite waard. Tenslotte fiets je door naar de eindbestemming van vandaag: Siljansnäs. Vlakbij het hotel ligt het Naturum Dalarna. In dit bezoekerscentrum kom je meer te weten over het ontstaan van het Siljanmeer en de natuur en het dierenrijk rondom het meer.

Overnachting in Siljansnäs

Dag 3: Siljansnäs – Mora (ca. 45 km | 130 hm)
Vandaag fiets je van Siljansnäs naar Mora. Onderweg fiets je door pittoreske Zweedse dorpjes en heb je vaak prachtige vergezichten over het Siljanmeer! Mora is een relatief groot en bruisend stadje in de omgeving van het Siljanmeer. Elk jaar is Mora de finishplaats voor de wereldberoemde langlaufwedstrijd Vasaloppet. Er is dan ook een speciaal Vasaloppetmuseum te vinden, evenals een historisch punt voor deze wedstrijd. Daarnaast zijn het Zorn Museum en de Zorngården, beiden gewend aan de lokaal zeer bekende kunstenaar Zorn, een bezoek waard.

Overnachting in Mora

Dag 4: Mora – Fryksås (ca. 25 km | 330 hm)
Heb je alles gedaan en bezocht in Mora wat je graag wilde? Zo niet, dan heb je in de ochtend nog de tijd om nog enkele hoogtepunten van Mora te bezoeken. Vandaag is namelijk een relatief korte etappe. Vanaf halverwege de etappe laat je het Siljanmeer voor even los en fiets je door een prachtig bosgebied. Op het moment dat je het Siljanmeer los laat, gaat de weg geleidelijk omhoog naar de eindbestemming van vandaag: Fryksås.

Overnachting in Fryksås

Dag 5: Fryksås – Orsa (ca. 17 km | 50 hm)
Vandaag fiets je in ca. 17 kilometer van Fryksås naar het populaire stugadorp Orsa. Orsa ligt aan het Orsameer, dat grenst aan het Siljanmeer, en biedt veel mogelijkheden in de zomer! Ga naar het bekende Orsa Berenpark, ontspan langs het Orsameer of trek de natuur in voor een mooie hike. Heb je nog geen elanden gespot deze fietsvakantie? Ga dan vanuit Orsa in de avond op Elandensafari!

Overnachting in/nabij Orsa

Dag 6: Orsa – Vikarbyn (ca. 50 km | 320 hm)
Alweer de laatste fietsdag van het Rondje Siljanmeer. In de ochtend geniet je nog van een heerlijk ontbijt op het Zweedse platteland, waarna je terug naar Vikarbyn fietst. Onderweg kom je langs het Nusnäs. Dit stadje is bekend vanwege de Dalapaardjes. Deze houten, handbeschilderde en vaak rode paardjes heb je ongetwijfeld al gezien tijdens je reis! In Nusnäs worden de paardjes gemaakt en met de hand beschilderd.

Overnachting in Vikarbyn

Dag 7: Vertrek uit Vikarbyn
De fietsvakantie ‘Rondje Siljanmeer’ zit er helaas weer op. Wij hopen dat je een fietsvakantie vol mooie ervaringen hebt gehad.

Call Now Button