rondje siljanmeer

Rondje Siljanmeer | Dalarna | Fietsvakantie Midden-Zweden | Trektocht | 7 dagen | v.a. € 849 p.p.

Het Siljanmeer is het zesde grootste meer van Zweden, het grootste van de regio Dalarna, en herbergt veel natuur en Zweedse cultuur. Veel dorpen en steden rondom het meer, zoals Leksand, Rättvik, Mora en Orsa, zijn écht de moeite waard om te bezoeken. Gedurende de fietsvakantie ‘Rondje Siljanmeer’ fiets je over rustige wegen, door open velden, door bossen én uiteraard heb je altijd het Siljanmeer direct naast je of op korte afstand. Onderweg kom je langs vele bezienswaardigheden, plekken met een mooi uitzicht, mogelijkheden om te zwemmen in het meer en sfeervolle horecagelegenheden waar je kunt genieten van een welverdiende ‘Fika’ (Fika is een pauze voor sociale contacten, koffie/thee en wat lekkers).

De omgeving van het Siljanmeer leent zich uitstekend om per fiets te ontdekken! Wil je na het fietsen nog de natuur in? Trek je wandelschoenen aan en maar vanuit een hotel nog een rondwandeling in de avond. Wie weet spot je Elanden bij je avondwandeling; dat is namelijk wel hét perfecte moment om ze te spotten!

Hoogtepunten van deze reis

  • Mora
  • Rättvik
  • Leksand
  • Naturum Dalarna
  • Werkplaatsen Dalapaardjes – Nusnäs

Wil je de uitgebreide reisinformatie van deze reis? Klik hieronder op ‘meer informatie’.

Praktisch
Fietsvakantie: Rondje Siljanmeer | Zweden
Fietsdagen: 5
Kilometers: ca. 198
Kilometers per dag: 23-57
Reisdata: dagelijks 1 mei t/m 30 september 2023

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in uitstekende, typisch Zweedse hotels en B&B’s.

Reis naar Zweden
Er zijn diverse mogelijkheden om naar Zweden te reizen. Meer informatie vind je op reizen naar Zweden.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳🌳 (166 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳🌳 (297 kg p.p.)
Vliegreis: 🌳🌳🌳🌳 (432 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata & prijzen
01-05-2023 t/m 31-05-2023                 € 849,00
01-06-2023 t/m 31-08-2023                 € 899,00
01-09-2023 t/m 30-09-2023                 € 849,00

Inclusief
6x overnachting in typisch Zweedse hotels en B&B’s
6x ontbijt
Bagagevervoer 
GPS-routes
Fietskaarten
24-uur noodtelefoon
CO2-compensatie
Garantiefonds (á € 7,50 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Huurfiets (optioneel)
Overige maaltijden en dranken
Entreegelden bezienswaardigheden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huurfiets: damesmodel stadsfiets (€ 70 voor 5 dagen) of een e-bike (€ 140 voor 5 dagen) 
Extra overnachting Rättvik (voor en/of na de reis) (op aanvraag)
Elandensafari (op aanvraag)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen voor deze fietsvakantie ‘Rondje Siljanmeer’ zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Reisdag naar Rättvik
Vandaag reis je op eigen gelegenheid naar Rättvik. Het eenvoudigst reis je per trein of auto naar Rättvik. Ben je er al op tijd? Dan kun je in de middag al een goede eerste indruk van Rättvik én het immense Siljanmeer krijgen. Wandel bijvoorbeeld over één van de langste pieren (ruim 600 meter!!) ter wereld, bekijk het amfitheater Dalhalla, beklim de 120 meter hoge toren Vidablick voor een uitzicht over het Siljanmeer of… rust lekker uit van de reis in de B&B of een gezellig koffietentje.

Overnachting in/nabij Rättvik

Dag 2: Rättvik – Leksand (ca. 23 km)
Na een heerlijk ontbijt verlaat je Rättvik en fiets je langs het Siljanmeer naar Leksand. Onderweg kom je door Tällberg, dat bekend staat om haar vele authentieke houten huizen. In de zomer zijn de huizen rijkelijk versierd met bloemen, waardoor het dorp er idyllisch uitziet.  Na het verder volgen van het Siljanmeer kom je aan in Leksand, de overnachtingsplaats van vanavond. Het toeristische Leksand staat vooral bekend om het Leksands Knäckebröd. Een bezoek aan de Leksand knäckebrödfabriek is dan ook absoluut de moeite waard. 

Overnachting in/nabij Leksand

Dag 3: Leksand – Mora (ca. 57 km)
Vandaag staat er een wat langere rit op het programma, van Leksand naar Mora. Onderweg naar Mora kom je o.a. dichtbij het Naturum Dalarna. In dit bezoekerscentrum kom je meer te weten over het ontstaan van het Siljanmeer en de natuur en het dierenrijk rondom het meer.  

Mora is een relatief groot en bruisend stadje in de omgeving van het Siljanmeer. Elk jaar is Mora de finishplaats voor de wereldberoemde langlaufwedstrijd Vasaloppet. Er is dan ook een speciaal Vasaloppetmuseum te vinden, evenals een historisch punt voor deze wedstrijd. Daarnaast zijn het Zorn Museum en de Zorngården, beiden gewend aan de lokaal zeer bekende kunstenaar Zorn, een bezoek waard.

Overnachting in/nabij Mora

Dag 4: Mora – Orsa (ca. 30 km)
Heb je alles gedaan en bezocht in Mora wat je graag wilde? Zo niet, dan heb je in de ochtend nog de tijd om nog enkele hoogtepunten van Mora te bezoeken. Vandaag fiets je in ca. 30 kilometer van Mora naar het populaire stugadorp Orsa. Orsa ligt aan het Orsameer, dat grenst aan het Siljanmeer, en biedt veel mogelijkheden in de zomer! Ga naar het bekende Orsa Berenpark, ontspan langs het Orsameer of trek de natuur in voor een mooie hike. Heb je al Elanden gespot deze fietsvakantie? Nee? Ga dan vanuit Orsa in de avond op Elandensafari! (optioneel bij te boeken).

Overnachting in/nabij Orsa

Dag 5: Orsa – Furudal (ca. 42 km)
Op naar Furudal! Je laat het Siljanmeer even los en maakt een lus naar Furudal. Ook hier vind je Zweedse meren waaraan je heerlijk kunt ontspannen. Deze avond laat je de toeristische dorpjes even achter je, en verblijf je op het charmante Zweedse platteland. Heb je nog energie over voor een activiteit in de avond? Maak een begeleide fakkelwandeling of kaneelbroodjes of knäckebröd te bakken (beiden optioneel bij te boeken).

Overnachting in/nabij Furudal

Dag 6: Furudal – Rättvik (ca. 46 km)
Alweer de laatste fietsdag van het Rondje Siljanmeer. In de ochtend geniet je nog van een heerlijk ontbijt op het Zweedse platteland, waarna je terug naar Rättvik fietst. Je overnacht weer op bekend terrein. Heb jij alles al gedaan wat je in Rättvik wilde doen? Vanmiddag heb je nog voldoende tijd om een en ander te ondernemen. Ben je nog op zoek naar een spannende activiteit? Waag een ritje op de rodelbaan van Rättvik!

Overnachting in/nabij Rättvik

Dag 7: Vertrek uit Rättvik
De fietsvakantie ‘Rondje Siljanmeer’ zit er helaas weer op. Wij hopen dat je een fietsvakantie vol mooie ervaringen hebt gehad. Heb je nog meer tijd in Zweden? Dan raden we je aan om nog een bezoek te brengen aan Falun en haar kopermijn. 

Call Now Button