westelijke oostzeeroute denemarken

Rondom de Kleine Belt | Fietsvakantie Denemarken | Trektocht | 8 dagen

Rondom de Kleine Belt laat je de mooiste plekken van Zuid-Denemarken zien. Je fietst langs kuststroken, idyllische vissershaventjes, typisch Deense dorpjes, kastelen, paleizen, moderne marktsteden en uitgestrekte natuurgebieden. Je ontdekt het zuiden van Jutland, Funen,  Lillebælt, Sønderborg, Middelfart en Odense. En uiteraard is de Oostzee nooit ver weg! Geniet van het milde klimaat, de fijne zandstranden en zonovergoten fietsmomenten. Kortom, Rondom de Kleine Belt biedt oneindig veel mogelijkheden. Daar gaan we!

Hoogtepunten van deze reis: Kleine Belt, Sønderborg, Aabenraa, Christiansfeld, Middelfart, Odense en Faaborg

Praktisch
Fietsvakantie: Rondom de Kleine Belt
Fietsdagen: 6
Kilometers: ca. 280 / 320

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele hotels, inclusief ontbijt.

In- en exclusief

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
Fietskaart
GPS-routes
Route-informatie
Overtochten per ferry van Bøjden – Fynshav incl. fiets
Servicetelefoon
C02-compensatie

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering
Toeristenbelasting

Optioneel
Huur trekfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Extra overnachting(en) in Sonderborg, Aabenraa, Christiansfeld, Middelfart, Odense en/of Faaborg
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van deze reis zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Sønderborg
Vandaag reis je naar het mooie en sfeervolle Sønderborg.

Dag 2: Sønderborg – Aabenraa (ca. 35 km)
Op deze eerste fietsdag ga je van Sønderborg naar Aabenraa. Aabenraa is de belangrijkste stad van Zuid-Jutland. Het is een oude stad die bekend staat om haar maritieme verleden. Wandel door de stad en verdiep je in de verhalen achter de straatnamen om de stad goed te leren kennen.

Dag 3: Aabenraa – Christiansfeld (ca. 40/70 km)
Deze fietsdag staat in het teken van de marktstadjes Aabenraa, Haderslev en Christiansfeld. Breng in Haderslev zeker een bezoek aan de kathedraal van Haderslev, maar wandel ook door het centrum met haar vele winkeltjes! Christiansfeld werd in 2015 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. De stad staat bekend om haar gele, Moravische huizen.

Dag 4: Christiansfeld – Middelfart (ca. 50/65 km)
Je fietst vandaag langs de Kleine Belt naar Middelfart. Middelfart is het de meeste duurzame stad van Europa in 2022! Maak onderweg een tussenstop in Kolding voor bijvoorbeeld een bezoek aan het koninklijke slot ‘Kolding Hus’.

Dag 5: Middelfart – Odense (ca. 60/65 km)
Je laat de duurzame stad Middelfart achter je en fietst over het idyllische schiereiland Funen naar Odense: de stad van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Deze derde grootste stad van Denemarken is erg leuk om (optioneel) een rustdag te nemen!

Dag 6: Odense – Faaborg (ca. 50 km)
Vanaf Odense fiets je naar het zuiden van Funen. De route van vandaag eindigt in het kustplaatsje Faaborg. Faaborg is met zijn smalle, geplaveide straatjes één van de oudste en meest idyllische stadjes van heel Denemarken.

Dag 7: Faaborg – Sønderborg (ca. 40 km + veerpont)
De laatste fietsdag alweer! Je fietst van Faaborg naar Bøjden, waar je met je fiets op de ferry naar Fynshav stapt. Eenmaal aangekomen in Fynshav fiets je in ca. 20 kilometer terug naar waar de reis begon: Sønderborg.

Dag 8: Vertrek uit Sønderborg
De fietsvakantie Rondom de Kleine Belt is helaas al weer ten einde. Vandaag vertrek je op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland!

Call Now Button