rondreis zomers zweden hoge kust

Rondreis Zomers Zweden | Midden-Zweden & Noorwegen | Stuga & bungalows | 15 dagen

Deze autovakantie is een voorbeeldreis en geeft je een idee van de mogelijkheden. Heb je andere wensen? Wij maken graag een reis op maat voor je.

In deze 15-daagse Rondreis Zomers Zweden vind je alles wat Zweden tot een afwisselend, mooi en prettig vakantieland maakt. Geniet van uitgestrekte bossen, prachtige heldere meren, glooiende landschappen en eindeloze vergezichten. De accommodaties in Värmland, Dalarna en Tived zijn perfect om te wandelen en te fietsen of om te genieten van de vele meren in de omgeving. Ga bijvoorbeeld zwemmen, varen, vissen of lekker op het strand liggen. Deze rondreis gaat door een paradijs voor de natuurliefhebber!

Hoogtepunten van deze reis

  • Vänernmeer
  • Røros 
  • Sami-cultuur
  • Schiereiland Billunden
  • Funasfjällen
  • Oslo
  • Stockholm (optioneel)
Praktisch
Autovakantie: Rondreis Zomers Zweden
Aantal dagen: 15
Totale afstand: ca. 1530 km (exclusief heen- en terugreis)
Reisdata: dagelijks van 1 april t/m 31 oktober 2022

Cultuur:Gemiddeld

Natuur:Veel

Accommodaties
Gedurende deze autovakantie verblijf je in comfortabele stuga (typisch Zweedse huisjes) en bungalows/kampeerhutten.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, vervoer en de heen- en terugreis opgenomen.*

Auto: 🌳🌳🌳 (289 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata & prijzen
01-04-2022 t/m 31-10-2022*                 v.a. € 1.249,00 p.p. (o.b.v. 2 personen)    
01-04-2022 t/m 31-10-2022*                 v.a. € 1.075,00 p.p. (o.b.v. 3 personen)    
01-04-2022 t/m 31-10-2022*                 v.a. € 825,00 p.p. (o.b.v. 4 personen**)    

* Dagelijks vertrek mogelijk
** Het is ook mogelijk om met meer dan 4 personen te reizen. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag

Inclusief
Bootreis van Kiel naar Göteborg, incl. 2- of 4-persoonsbinnenhut
Verblijf in een stuga/bungalow
Bootreis van Oslo naar Kopenhagen, incl. 2- of 4-persoonsbinnenhut
Route-informatie
C02-compensatie
Garantiefonds (á € 7,50 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Overige maaltijden en dranken
Excursies, entreegelden
Parkeerkosten hotels
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Maaltijden aan boord van de boot


Reisprogramma
Dag 1: Reisdag naar Zweden (ca. 15 uur varen)
Vandaag rijd je op eigen gelegenheid naar Kiel (Duitsland) voor de bootovertocht naar het Zweedse Gotenburg. De bootovertocht is om 18.45 uur. Wij adviseren je om ca. 2 uur voor het vertrek van de boot bij de opstapplaats aanwezig te zijn.

1x overnachting op de boot

Dag 2-6: Gotenburg – Säffle (ca. 198 km – 3 uur)
In de ochtend (ca. 09.15 uur) kom je aan in de Zweedse stad Gotenburg. Deze Zweedse havenstad is zeker een bezoekje waard! Geniet van een lekker ontbijt en/of een kopje koffie in de stad, maak een mooie stadswandeling en flaneer door de gezellige winkelstraten. Vervolgens rijd je door het mooie Dalsland en langs het Vänernmeer naar Säffle, waar je voor de eerste keer deze reis gaat overnachten in een Zweedse stuga. De stuga ligt bij Vänernmeer, dus je kunt volop zwemmen en genieten van andere vormen van waterrecreatie. Maar deze omgeving is ook perfect om te wandelen, fietsen of Karlstad te bezoeken.

4x overnachting in een stuga/bungalow in Säffle

Dag 6-10: Säffle – Älvkarleby (ca. 487 km – 5 uur)
Een leuke reisdag vandaag. Je rijdt via Mora, gelegen aan het Siljanmeer, en Falun naar Älvkarleby. Mora staat bekend om de Vasaloppet en is erg leuk om doorheen te wandelen. Het ligt bovendien aan het Siljanmeer, wat het hart is van de regio Dalarna. Hier vind je veel natuur en Zweedse tradities. Ook de welbekende Dalapaardjes worden in de omgeving van het Siljanmeer (Nusnäs) gemaakt. Falun heeft een gezellig en pittoresk centrum, maar staat vooral bekend om de kopermijnen. Vanuit de accommodatie in Älvkarleby kun je veel leuke dingen ondernemen. Ga bijvoorbeeld fietsen, wandelen of kanoën. Eén ding staat vast: aan natuur in de omgeving is geen gebrek. Wil je een uitje naar de stad? Stockholm ligt op slechts 2 uur rijden!

4x overnachting in stuga/bungalow Älvkarleby

Dag 10-14: Älvkarleby – Tänndalen (ca. 452 km – 6 uur)
Vandaag reizen we verder naar het Noorden van Zweden. De route leidt je voor een groot deel langs de Botnische Golf door de Höga Kusten. Ben je goed op tijd vertrokken? Dan kun je ervoor kiezen om dit verder te verkennen. Bij Hudiksvall ga je landinwaarts richting de Noorse grens. De accommodatie ligt bijna op de grens met Noorwegen, dus deze dagen kun je perfect gebruiken om beide landen te ontdekken. Leer bijvoorbeeld meer over de Samicultuur, breng een bezoek aan Røros, ga wildlife (elanden, rendieren of muskusossen) spotten of maak wandelingen over de vele gemarkeerde wandelpaden in de omgeving.

4x overnachting in stuga/bungalow Tänndalen

Dag 14-15: Tänndalen – Oslo (ca. 445 km – 6 uur)
De voorlaatste dag van deze reis gaat door afwisselende bosgebieden naar de Noorse hoofdstad Oslo. Neem de tijd om in Oslo bijvoorbeeld het gezellige Aker Brygge te bezoeken of het beeldenpark Frognerpark te bekijken. Geniet verder van al het moois, en lekkers(!), dat Oslo te bieden heeft.

1x overnachting in/nabij Oslo

Dag 15-16: Oslo – Kopenhagen (ca. 9 uur varen)
Op dag 15 vertrek je in de middag per boot naar Kopenhagen in Denemarken. Een dag later kom je in de ochtend aan in Kopenhagen, vanwaar je op eigen gelegenheid terug naar huis reist.

1x overnachting op de boot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button