rondje funen fietsvakantie denemarken

Rondje Funen & Ærø | Fietsvakantie Denemarken | Trektocht | 7 dagen

Deze fietstrektocht op Funen brengt je naar het op twee na grootste eiland van Denemarken. Weelderige flora en fauna, ongerepte stranden, dichtbeboste landschappen en bloeiende boomgaarden hebben Funen de reputatie van ‘de Deense tuin” opgeleverd. Niet voor niets!

Het startpunt van deze fietsvakantie is Odense. De geboorteplaats van waarschijnlijk de beroemdste Deen – de schrijver Hans Christian Andersen – heeft iets sprookjesachtigs. Vanaf Odense fiets je naar Faaborg. Hier wordt het landschap heuvelachtiger, maar maak je geen zorgen: de hoogste top van de ‘Funener Alpen’ ligt op 128 meter. Vanaf Faaborg fiets je veel langs de kust naar de levendige havenstad Svendborg en het eiland Tåsinge. Vanaf hier bezoek je ook het één van de hoogtepunten van deze reis: het eiland Ærø. Dit eiland ligt in het midden van de Deense Zuidzee. Vervolgens fiets je langs de Grote Belt naar de havensteden Nyborg en Kerteminde, om tenslotte met tal van onvergetelijke indrukken terug naar Odense fietsen.

Het eiland Funen zal je verrassen – je ontdekt romantische kastelen, indrukwekkende herenhuizen, rietgedekte boerderijen, charmante kustplaatsen, grafheuvels uit de steentijd en bijzondere getuigenissen van de Vikingen. Ga je mee?

Hoogtepunten van deze reis: Odense, Nyborg, Svendborg, Ærø en Faaborg.

Praktisch
Fietsvakantie: Rondje Funen & Ærø | Odense, Denemarken
Fietsdagen: 5
Kilometers: ca. 235-260

Fietsniveau:Gemiddeld

De routes
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst. Bovendien is Funen heuvelachtig.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele 3-4*-hotels, inclusief ontbijt.

In- en exclusief

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele 3-4*-hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
Overtochten per ferry van Svendborg naar Ærø v.v. (incl. fiets)
GPS-routes
Route-informatie
Telefonische assistentie bij problemen
C02-compensatie
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur trekkingfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Extra overnachting(en) Odense, Faaborg, Svendborg en/of Nyborg (€ 95 p.p. o.b.v. 2 personen)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen van de fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Odense
Vandaag kom je aan in het mooie Odense. Odense – de op twee na grootste stad van Denemarken – is de geboorteplaats van de beroemde dichter en sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Bijna iedere hoek van deze 1000 jaar oude stad herinnert aan deze inspirerende schrijver. Verder heeft Odense gezellige oude straatjes en een heerlijke sfeer.

Dag 2: Odense – Faaborg (ca. 50 km)
Vandaag fiets je van Odense naar Faaborg. Dit beroemde stadje ligt aan de zeestraat tussen Funen en Zuid-Jutland. Deze zeestraat staat bekend om haar grote aantal bruinvissen. Eenmaal aangekomen in Faaborg is het de moeite waard om de klokkentoren te bezoeken. Hét herkenningspunt van de stad.

Dag 3: Faaborg – Svendborg/Troense (ca. 45 km)
Je fietst vrijwel de hele weg langs de kust naar Svendborg. Dit is een traditioneel zeevarend stadje. Breng hier bijvoorbeeld een bezoek aan Anne Hvides Gård, het oudste gebouw in Svendborg. Of wat dacht je van een avondwandeling langs de haven? Oude houten boten en zeilschepen liggen voor anker bij de Sejlskibsbroen en ademen een maritieme sfeer.

Dag 4: Svendborg/Troense – Ærø – Svendborg/Troense (ca. 35-60 km + veerpont)
Vandaag neem je de veerboot (inbegrepen) naar het eiland Ærø. De boot legt aan in Ærøskøbing, de oudste stad van het eiland. Je bent vrij om te beslissen of je over het hele eiland wilt fietsen of alleen de oostelijke of westelijke helft van het eiland. Er is in ieder geval genoeg te zien. Breng – naast Ærøskøbing – bijvoorbeeld een bezoek aan de zeevarende stad Marstal, de kliffen van Voderup Klint, het jachthuis Søbygaard of de vuurtoren van Skjoldnæ. Hoe dan ook, je zult een ontspannende fietsdag beleven. De veerboot brengt je vanuit Ærøskøbing weer terug naar Svendborg.

Dag 5: Svendborg/Troense – Nyborg (ca. 55 km)
Op weg naar Nyborg kom je door dé wijnregio van Denemarken! Bovendien heb je de mogelijkheid om te stoppen bij een van de vele stranden. Vanuit Nyborg heb je uitzicht op de zee en de Grote Beltbrug. Bovendien vind je in Nyborg het oudste koninklijke kasteel van Denemarken. Dit was eeuwenlang de residentie van de Deense koningen.

Dag 6: Nyborg – Kerteminde – Odense (ca. 50 km)
Vandaag fiets je via Kerteminde terug naar Odense. Wil je graag een tussenstop maken in Kerteminde? Wij raden je een bezoek aan Fjord&Bælt in Kerteminde. Hier leer je alles over het ecosysteem van de zee en kun bruinvissen en zeehonden van dichtbij zien. Eenmaal aangekomen in Odense check je in bij het hotel waar de reis begon.

Dag 7: Vertrek uit Odense
De fietsvakantie zit erop. Heb je nog niet alles in Odense gezien? Het is mogelijk om een extra overnachting in Odense bij te boeken!

Call Now Button