sydkustleden skanör

Sydkustleden | Fietsvakantie Zuid-Zweden | Trektocht | 8 dagen | v.a. € 999 p.p.

✓ Fiets de hele Sydkustleden van Simrishamn naar Helsingborg
✓ Geniet van de Zweedse kust met haar rustige stranden
✓ Overnachtingen in uitstekende hotels
✓ Inclusief ontbijt én bagagevervoer
✓ Bezoek o.a. Simrishamn, Ystad, Malmö en Helsingborg

De Sydkustleden loopt van Simrishamn naar Helsingborg, en verbindt de Kattegattleden met de Sydostleden. Samen vormen deze fietsroutes een nationale fietsroute van ca. 900 kilometer lang! De Sydkustleden leidt je langs de zuid- en deels de westkust van Zweden. Onderweg heb je constant de Oostzee aan je linkerhand, met schitterende uitzichten. De route leidt je door o.a. Ystad (bekend van rechercheur Kurt Wallander), langs Ales Stenar (de Stonehenge van Zweden), door Malmö, Landskrona en Helsingborg. De Sydkustleden is een afwisselende fietstocht door het mooie Skåne.

Wist je bovendien dat je de Sydkustleden perfect kun combineren met de Sydostleden of de Kattegattleden?

Hoogtepunten van deze reis

  • Malmö
  • Ystad
  • Helsingborg
  • Fantastische natuur dichtbij de kust
  • Ales Stenar (het Zweedse antwoord op de Stonehenge)
  • Witte zandstranden

Wil je een uitgebreid reisprogramma zien inclusief mogelijke hotels waarin je overnacht? Dat kan via onderstaande button!

Praktisch
Fietsvakantie: Sydkustleden | Zweden
Fietsdagen: 6
Kilometers: ca. 262
Kilometers per dag: 27-57
Reisdata: dagelijks vertrek van 4 mei t/m 30 september 2024

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over veelal geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in uitstekende, comfortabele hotels.

Reis naar Zweden
Er zijn diverse mogelijkheden om naar Zweden te reizen. Meer informatie vind je op reizen naar Zweden.

CO2-uitstoot
Hieronder vind je de CO2-uitstoot voor deze reis in kg en het aantal bomen dat geplant moet worden om dit te compenseren. In deze berekening is het hotelverblijf, lokaal vervoer, bagagetransport en de heen- en terugreis opgenomen.*

Treinreis: 🌳 (159 kg p.p.)
Autoreis: 🌳🌳 (209 kg p.p.)
Vliegreis: 🌳🌳🌳 (300 kg p.p.)

* De CO2-uitstoot en het aantal bomen is bij benadering en op basis van 2 personen

Kosten
Vertrekdata* Prijzen**
04-05-2024 t/m 12-05-2024* € 999,00
13-05-2024 t/m 23-05-2024* € 1.049,00
24-05-2024 t/m 30-06-2024* € 999,00
01-07-2024 t/m 23-08-2024* € 1.049,00
24-08-2024 t/m 30-09-2024* € 999,00

*Dagelijks vertrek mogelijk
**Prijzen p.p. op basis van een 2-persoonskamer

Inclusief
Overnachting in comfortabele hotels en B&B’s
Ontbijt
Bagagevervoer
GPS-routes
Fietskaarten
Gedetailleerde reisinformatie
Informatie over bezienswaardigheden (Engels)
24-uur noodtelefoon
CO2-compensatie
Garantiefonds (á € 9,00 p.p.)
Toeristenbelasting

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Huurfiets (optioneel)
Overige maaltijden en dranken
Entreegelden bezienswaardigheden
Reis- en annuleringsverzekering

Optioneel
Huur trekkingfiets (24 versnellingen), inclusief slot, pompje en reparatieset (€ 215 per persoon)
Huur e-bike, inclusief slot, pompje en reparatieset (€ 265 per persoon)
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)
Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden
De prijzen voor deze fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Reisdag naar Simrishamn
Na aankomst in Simrishamn check je in bij het hotel. Overdag heb je de tijd om Simrishamn te verkennen.

Overnachting in/nabij Simrishamn

Dag 2: Simrishamn – Ystad (ca. 53 km – 131 hm)
Tussen de middeleeuwse stadjes Simrishamn en Ystad fiets je veelal door open landschappen en langs oude rotstekeningen en goudgele koolzaadvelden. De natuur in dit deel van Skåne biedt een unieke flora en fauna. Breng onderweg een bezoekje aan de bekende Ale Stenar, het natuurreservaat Sandhammaren, ontspan op de witte zandstranden en geniet van de gezellige cafés en restaurants. In Ystad check je in bij je hotel. Ystad geeft je een mooi inkijkje in de geschiedenis van Zweden. In de stad zijn o.a. meer dan 300 vakwerkhuizen, het oudste en best bewaarde klooster van Zweden (gesticht in 1267) en de Sankt Maria kerk.

Overnachting in/nabij Ystad

Dag 3: Ystad – Trelleborg (ca. 47 km – 93 hm)
Na een heerlijk ontbijt vervolgen we de Sydkustleden naar Trelleborg. Onderweg kom je vandaag langs door pittoreske vissersdorpjes en heb je de zee constant aan je linkerhand. Wil je onderweg even afkoelen? Er zijn voldoende plaatsen waar je kunt genieten van een verfrissende duik. Tussen Mossby en de haven van Hörte fiets je direct langs de zee, waar je ook golfbanen en kuuroorden vindt. Tot slot mag je Smygehuk niet missen! Dit is de meest zuidelijke kaap van Zweden en een unieke plek met een betoverend uitzicht.

Overnachting in/nabij Trelleborg

Dag 4: Trelleborg – Skanör/Falsterbo (ca. 27 km – 10 hm)
Vandaag ga je terug in de rijke Zweedse geschiedenis. Onderweg kom je langs grafheuvels die stammen uit de Bronstijd en hunebedden. Bovendien kom je langs middeleeuwse dorpjes. Deze dorpjes bloeiden op dankzij de haringvisserij. Hun geschiedenis is bewaard gebleven in musea, maar ook in kerken, vestingwerken en oude huizen. Als je in Höllviken aangekomen bent, is een bezoek aan het schiereiland Falsterbo een must. Dit schiereiland heeft uitgestrekte witte zandstranden en is een van de beste plekken ter wereld om vogels te kijken. Bovendien is de kans aanwezig dat je barnsteen vindt, dat door stormen op de kust wordt afgezet. Dat wordt zoeken tussen het zeewier!

Overnachting in/nabij Skanör/Falsterbo

Dag 5: Skanör/Falsterbo – Malmö (ca. 51 km – 115 hm)
De route van vandaag wordt gekenmerkt door open landschappen en boerderijwinkels met lokale producten. Het contrast tussen de open velden met gewassen en de opdoemende skyline van Malmö is bijzonder om te zien.

Geniet in Malmö van het gezellige winkelcentrum, de parken, openluchtmarkten en de mooie promenade waar je heerlijk kunt wandelen. Vergeet bovendien niet de 54 verdiepingen tellende Turning Torso te bekijken, hét herkenningspunt van de stad. Daarnaast staat Malmö bekend om de diversiteit van haar eetcultuur. Van luxueuze Michelinrestaurants tot heerlijke ‘streetfood’, er is volop te lekkers te eten. Vergeet niet de falafel te proberen! Malmö wordt in de volksmond niet voor niets ‘de Falafelhoofdstad van Zweden’ genoemd.

Overnachting in/nabij Malmö

Dag 6: Malmö – Landskrona (ca. 57 km – 129 hm)
Als je de stad Malmö uit fietst ben je in no-time weer in een groene omgeving, namelijk Spillepengen. In dit groene gebied, waar je veel trekvogels kunt spotten, liggen mooie MTB-parcoursen. Rijd je verder naar Landskrona, vind je veel mooie zwemlocaties waar je even op kunt frissen. Maak bijvoorbeeld een stop bij ‘Lomma Beach’ of bij de ‘Långa Bryggan’ in Bjärred. Deze pier gaat ruim 600 meter de zee in! Onderweg kun je bovendien nog een bezoek brengen aan het Borgeby Kasteel en het Vikinga Tider openluchtmuseum. Het dorpje Barsebäckshamn tenslotte is populair bij zowel vaarliefhebbers als landrotten en is dé perfecte plek om, onder het genot van een drankje, te genieten van een mooi uitzicht!

Einde van de middag check je in bij je hotel in Landskrona. Landskrona biedt prachtige architectuur en een breed scala aan culturele bezienswaardigheden. In het centrum van de stad ligt ‘Citadellet’, een van de best bewaarde 16e eeuwse forten.

Overnachting in/nabij Landskrona

Dag 7: Landskrona – Helsingborg (ca. 27 km – 77 hm)
De laatste fietsdag is een korte en eenvoudige rit. Het is nog geen 30 kilometer van Landskrona naar Helsingborg, maar desondanks is er genoeg te beleven op dit traject. Net voorbij Ålabodarna, kom je bijvoorbeeld al snel in Borstahusen. Dit is een idyllisch vissersdorpje dat in de jaren 1770 is gesticht. Daarna passeer je Glumslövs Backar, wat een betoverend heuvelachtig plateau ten noorden van Landskrona is dat werd gevormd door gletsjers. Hier vind je tevens het natuurreservaat Hilleshögs Dalar, dat absoluut een bezoek waard is. In Helsingborg kom je aan bij de laatste accommodatie van deze reis. Vanuit hier kun je perfect Helsingborg verkennen. Deze stad biedt voor ieder wat wils, van natuurbelevenissen en geschiedenis tot het bruisende van een moderne stad!

Overnachting in/nabij Helsingborg

Dag 8: Vertrek uit Helsingborg
De fietsvakantie ‘Sydkustleden’ is helaas al weer ten einde. Vandaag vertrek je op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland!

Wil je een uitgebreid reisprogramma zien inclusief mogelijke hotels waarin je overnacht? Dat kan via onderstaande button!

Call Now Button