the bridge naar het noorden

Waarom The Bridge een van onze favoriete series is

De Zweedse/Deense misdaadserie The Bridge mag dan misschien niet meer gloednieuw zijn, wij zijn nog altijd groot fan. Wat ons betreft is The Bridge namelijk een van de leukste én spannendste misdaadseries afkomstig uit Zweden en Denemarken. Heb jij deze toffe serie nog niet gezien? 7 redenen waarom je hier vandaag nog aan wil beginnen. Wees gewaarschuwd: bingewatch-gevaar!

The Bridge, Bron in het Zweeds, is een superspannende misdaadserie. De serie bestaat uit vier delen, waarvan het laatste deel in 2018 verscheen. In de allereerste aflevering wordt midden op de Sontbrug (Öresundbrug), die Zweden en Denemarken met elkaar verbindt, een doormidden gezaagd lijk gevonden. Aan de rechercheurs Saga Norén (Malmö) en Martin Rohde (Kopenhagen) de taak om de zaak op te lossen. Je zit direct op het puntje van je stoel. Een Scandinavisch juweeltje!

the bridge serie
De hoofdrolspelers van seizoen 1 van The Bridge: Saga Norèn en Martin Rohde

1. Razendspannend

Als ze ergens weten hoe je razendspannende series maakt, dan is het wel in het hoge Noorden. Scandinavische (scenario)schrijvers zijn heer en meester in het schrijven van bloedstollende boeken en series. Denk alleen al aan de populaire boeken van Lars Kepler, Jo Nesbø en Stieg Larson. The Bridge vormt hierop geen uitzondering. Dikke aanrader dus!

2. De Zweedse taal

Vind jij het Zweeds ook zo’n leuke taal? Wij vinden het fantastisk. Tijdens de eerste lockdown zijn we daarom vol enthousiasme begonnen aan een taalcursus Zweeds. En sindsdien vinden we deze serie (maar eigenlijk alle Zweedse series) nóg leuker. Want hoe leuk is het als je steeds meer woorden en zinnen herkent?

3. Malmö

Stortorget in Malmö

De serie speelt zich voor een groot deel af in Malmö. Ben je hier wel eens geweest, dan is The Bridge een feest der herkenning! Van Västra Hamnen tot de Turning Torso en van het oude stadion tot Pildammsparken: het komt allemaal voorbij. Tijdens de serie konden wij alleen maar denken: wanneer mogen we weer terug?!

4. De Öresundbrug

öresundbrug
De Öresundbrug tussen Kopenhagen en Malmö

Als je de laatste jaren zelf wel eens in Malmö en/of Kopenhagen bent geweest, heb je de Sontbrug of Öresundbrug ongetwijfeld in het echt gezien. De 16 km lange brug verbindt Denemarken met Zweden en is gebouwd over de Sont. De bouw ervan duurde bijna tien jaar. Maar dat was het zeker waard: dankzij de brug reis je met auto, bus of trein in een mum van tijd van Malmö naar Kopenhagen of andersom. Hoe gaaf dat deze brug het decor vormt van The Bridge?!

5. De nostalgie

Oké, toegeven, deel 1 is al even geleden verschenen (in 2011) en dat zie je. Maar dat is juist leuk! Denk aan verouderde telefoons, computers en auto’s. Kijk je alle vier de delen achter elkaar, dan reis je in zeven jaar door de tijd en zie je ook Malmö en Kopenhagen steeds moderner en hipper worden.

6. Kopenhagen

Behalve in Malmö speelt de serie zich ook in Kopenhagen af. Hoewel de meeste scenes zijn gefilmd in Malmö, zul je ook zeker bepaalde locaties uit Kopenhagen kunnen herkennen. Denk bijvoorbeeld aan Politigården bij Polititorvet, het hoofdkwartier van de politie vlakbij Tivoli en Glyptoteket, of het Örestad Gymnasium uit het tweede seizoen. Leuk weetje: veel andere locaties die zogenaamd in Kopenhagen liggen, zijn in werkelijkheid in Malmö gefilmd!

7. Saga Norén

De eerste keer dat je kennismaakt met rechercheur Saga Norén denk je ongetwijfeld: wat is dat voor vrouw? Ze is sociaal onhandig en behoorlijk bot, maar buitengewoon intelligent. En geloof ons maar: you’re gonna love her. Gedurende de serie ga je haar steeds beter begrijpen. Wij lagen regelmatig in een deuk om haar. Wij zijn fan!

Ben je na het kijken van de serie ook zo enthousiast en wil je zelf de Öresundbrug, Malmö of Kopenhagen bezoeken? Bekijk ons reisaanbod.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button