westelijke oostzeeroute naar het noorden

Westelijke Oostzeeroute | Fietsvakantie Denemarken | Trektocht | 12 dagen

De Westelijke Oostzeeroute is een hoogtepunt voor fietsliefhebbers. De dagelijkse fietsetappes zijn net zo gevarieerd als het land zelf.

Je start in de Noord-Duitse stad Flensburg. Vanaf dit fjordenstadje fiets je al snel het Deense Zuid-Jutland in. Je fietst dwars door het zuiden van Jutland, om vervolgens naar het eiland Funen te fietsen. Met Funen bereik je een waar natuurparadijs. Het eiland wordt niet voor niets ‘de tuin van Denemarken’ genoemd. Je fietst langs idyllisch gelegen landhuizen, eindeloze stranden, charmante dorpjes en kleine steden met de liefdevol geschilderde huizen. Bovendien ontdek je de eilandjes Ærø, Skarø en Drejø. Laat je betoveren door de sfeer van Funen. De Westelijke Oostzeeroute brengt je via het eiland Als terug naar Flensburg. Een schitterende, en licht heuvelachtige, route waar je veel gezichten van Denemarken leert kennen.

Hoogtepunten van deze reis: Aabenraa, Christiansfeld, Middelfart, Odense, Faaborg, Deense eilanden, Svendborg en Sønderborg

Praktisch
Fietsvakantie: De Westelijke Oostzeeroute
Fietsdagen: 10
Kilometers: ca. 415-475

Fietsniveau:Gemiddeld

De wegen
De routes gaan vooral over geasfalteerde fietspaden en secundaire wegen met weinig verkeer. Er zijn enkele stukken waar je over (verhard) gravel fietst.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele hotels, inclusief ontbijt.

In- en exclusief

Inclusief
Overnachtingen in comfortabele hotels
Ontbijt
Bagagevervoer
Fietskaart
GPS-routes
Route-informatie
Overtocht per ferry van Faaborg – Søby incl. fiets
Overtocht per ferry van Ærøskøbing – Svendborg incl. fiets
Overtocht per ferry van Svendborg – Skarø – Drejø – Svendborg excl. fiets
Overtocht per ferry van Bøjden – Fynshav incl. fiets
Servicetelefoon
C02-compensatie

Exclusief
Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en dranken
Huurfiets (optioneel)
Excursies, entreegelden
Reis- en annuleringsverzekering
Toeristenbelasting

Optioneel
Huur trekfiets, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Huur e-bike, inclusief waterdichte bagagetas, kilometerteller, slot, pompje en reparatieset
Extra overnachting(en) in Flensburg, Aabenraa, Christiansfeld, Middelfart, Odense, Faaborg, Svendborg/Troense en/of Sonderborg
Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden
De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Reisprogramma
Dag 1: Aankomst in Flensburg
Flensburg is een van de meest noordelijke steden van Duitsland. Het is een perfect startpunt voor de start van de Westelijke Oostzeeroute in Denemarken. Na je aankomst in Flensburg kun je een wandeling maken door de pittoreske steegjes van de oude stad met haar typische koopmanshofjes. Vroeger was Flensburg, vanwege de zeevaart en de rum, een belangrijke handelsstad. De historische haven, de pakhuizen en het scheepswerfmuseum zijn dan ook zeker een blokje om waard.

Overnachting in Flensburg

Dag 2: Flensburg – Aabenraa/Rodekro (ca. 55 km)
Je laat Flensburg achter je en steekt al snel de grens over naar Denemarken. Hier fiets je over de Ochsenweg. Dit is een historisch pad, waarvan de oorsprong teruggaat tot de bronstijd. Na je aankomst in Aabenraa heb je tijd om deze oude stad te verkennen.

Overnachting in Aabenraa

Dag 3: Aabenraa/Rodekro – Christiansfeld (ca. 40/70 km)
Deze etappe brengt je verder naar het noorden van Denemarken. Neem een pauze in Haderslev. Vooral de opvallende kathedraal in het stadscentrum is een bezoek waard. Terug op het zadel fiets je comfortabel door het rustige landschap naar Christiansfeld.

Overnachting in Christiansfeld

Dag 4: Christiansfeld – Middelfart (ca. 50/65 km)
Je fietst door de bosrijke omgeving naar Kolding. Al van verre zie je het oude koninklijke kasteel Koldinghus liggen. Niet ver van de kust van de Kleine Belt vervolg je jouw weg naar Middelfart. Dit is de meest duurzame stad van Europa in 2022!

Overnachting in Middelfart

Dag 5: Middelfart – Odense (ca. 60/65 km)
De fietstocht van vandaag leidt je over Funen naar Odense. Je fietst door idyllische landschappen naar de op twee na grootste stad van Denemarken. Het is de geboorteplaats van de wereldberoemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen.

Overnachting in Odense

Dag 6: Odense – Faaborg (ca. 50 km)
Vandaag fiets je door het hart van Funen. Je bereikt Faaborg dat op het zuiden van het schiereiland ligt. Hoe dichter je bij je
eindbestemming van vandaag komt, des te heuvelachtiger het terrein wordt.

Overnachting in Faaborg

Dag 7: Faaborg – Ærø – Svendborg/Troense (ca. 25-50 km + veerboot)
De etappe van vandaag begint heel ontspannen met een boottocht naar het eiland Ærø. Vervolgens fiets je over het eiland. In het havenstadje Ærøskøbing kun je heerlijk slenteren door de straatjes met de kleurrijke huisjes en kleine cafés. Vervolgens pak je de boot naar Svendborg.

Overnachting in Svendborg/Troense

Dag 8: De eilanden Skarø en Drejø (ca. 20 km + veerboot)
Vanuit Svendborg vaar je met de boot over de Deense Zuidzee naar het eiland Skarø. Op dit kleine eilandje wonen maar een paar mensen. Geniet van de idyllische rust voordat je de veerboot naar het eiland Drejø neemt. Aan het begin van de avond heb je tijd om door de kronkelende straatjes van de oude stad Svendborg te wandelen.

Overnachting in Svendborg/Troense

Dag 9: Svendborg – Faaborg (ca. 35 km)
Over rustige paden door het zuiden Funen fiets je van Svendborg naar Faaborg. Onderweg geniet je van uitgestrekte velden en
kleine dorpjes. Je overnacht weer in Faaborg.

Overnachting in Faaborg

Dag 10: Faaborg – Sønderborg (ca. 40 km + veerpont)
Het eerste deel van de route van vandaag gaat over het schiereiland Horne Land. De veerboot (inbegrepen) brengt je van Bøjden naar Fynshav op het eiland Als. Je fietst over het eiland naar Sønderborg.

Overnachting in Sønderborg

Dag 11: Sønderborg – Flensburg (ca. 45 km)
Nadat je net uit Sønderborg vertrokken bent, kom je langs het historische centrum Dybbøl Banke. Een volgende stop die we aanbevelen is Gråsten. Hier bevindt zich de zomerresidentie van de Deense koninklijke familie. Vervolgens fiets je langs het Flensburg Fjord terug naar Flensburg.

Overnachting in Flensburg

Dag 12: Vertrek uit Flensburg
Vandaag vertrek je op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland!

Call Now Button