duurzame bestemming zweden

Zweden meest duurzame bestemming ter wereld

Goed nieuws: Zweden was in 2020 de meest duurzame bestemming ter wereld. Dat blijkt uit de Sustainable Travel Index Rankings 2020 van Euromonitor International. Heel Scandinavië geeft het goede voorbeeld als het gaat om duurzaam reizen: ook Finland, Noorwegen en Denemarken scoren hoog.

Binnen Scandinavië heeft 65% van de reisorganisaties een duurzaamheidsstrategie. Niet voor niets bevinden zowel Zweden (#1), Finland (#2), Noorwegen (#5) als Denemarken (#18) zich in de top 20. Ook bleek uit het onderzoek dat 66% van de consumenten wereldwijd met hun dagelijkse activiteiten in 2021 een positieve impact op het milieu wil hebben.

duurzame bestemming zweden

Over het onderzoek

De Sustainable Travel Index werd ontwikkeld om reisorganisaties te helpen zich meer te richten op duurzame bestemmingen. Voor het onderzoek werden 99 landen beoordeeld op het gebied van onder andere ecologische, sociale en economische duurzaamheid, vervoer, accommodatie en de vraag naar duurzaam toerisme.

Bron: Euromonitor International

Kies ook voor een duurzame bestemming

Ga je zelf ook het liefst voor een duurzame bestemming? Dan zit je in Scandinavië dus helemaal goed! Bekijk hier ons reisaanbod met onze reizen naar Zweden, Denemarken en Noorwegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button